کد خبر: ۵۹۱۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - 2015April 20
شفا آنلاين:اجتماعی>ازدواج-مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت‎احوال گفت: رقم ازدواج‌های بالای سن 35 سال در کشور رو به افزایش است.

به گزارش شفا آنلاين،علی‎اکبر محزون در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر سه میلیون و۹۹۰ هزار و ۷۴۱ جوان دارای تحصیلات عالی ازدواج نکرده و در سن ازدواج در کشور وجود دارد که از این تعداد یک میلیون و ۹۷۳ هزار و ۶۷۲ نفر آنها پسر و دو میلیون و 17 هزار و ۶۹ نفر آنها دختر هستند.


وی با بیان اینکه با افزایش سن ازدواج خطر تجرد در کشور رو به افزایش و قطعی است، اضافه کرد: با اینکه به تحصیل و ارتقای دانش جوانان نیاز داریم؛ اما نباید از ازدواج آنها هم غافل شویم. در کلان شهرها میانگین سن ازدواج بالاتر از دیگر نقاط است.

محزون با بیان اینکه طرح موضوع افزایش سن ازدواج و افزایش آمار طلاق موجب قرار گرفتن این دو موضوع در دستور کار اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شده است، تصریح کرد: افزایش تحصیلات در کشور میل به فرزندآوری را کاهش داده است.

مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت‎احوال کشور یادآور شد: در بحث قشربندی اجتماعی نیز طبق مطالعه‎ای که صورت گرفت، نشان داده شد که اقشار جدید بر حسب شغل و فعالیت اجتماعی کمترین میل به فرزندآوری را داشته‎اند و در مقابل نیز کشاورزان و مشاغل این‎چنینی مقاومت بیشتری در مقابل سیاست‎های کاهش جمعیت از خود نشان داده‎اند.

وی به پیش‎بینی‎های صورت گرفته در خصوص جمعیت کشورمان از سال 1415 تا 1430 که براساس بررسی‎های داخلی و برآوردهای سازمان ملل بر اساس سه سناریو صورت گرفته است، اشاره کرد و گفت: بر اساس سناریوی کاهش باروری به متوسط یک فرزند جمعیت ایران در سال 1415، 84.5 میلیون نفر، براساس سناریوی حفظ سطح باروری فعلی 1.7 جمعیت ایران در سال 1425 به 90 میلیون نفر و بر اساس سناریوی افزایش باروری به رقم 2.5 جمعیت کشور در سال 1430 به 98.5 میلیون نفر افزایش می‎یابد.

محزون تصریح کرد: در سازمان ملل نیز این سه سناریو پیش‎بینی شده و در واقع جمعیت ایران براساس سه سناریو پیش‎بینی شده در کشورمان همان نتایجی را به دنبال داشته که سازمان ملل در خصوص کشورمان پیش‎بینی کرده است.

وی با اشاره اینکه سازمان ملل نیز نه‎تنها دیگر شعارهای کاهش باروری را عنوان نمی‎کند، بلکه باروری را حق خانواده‎ها و جزو حقوق بشر می‎داند، خاطرنشان کرد: در یکی از سال‎های اخیر شعار «حاملگی نوجوانان» توسط سازمان ملل مطرح شد و زمانی که پشت پرده این شعار را بررسی کردیم مشخص شد که این شعار با هدف حمایت از نوجوانانی که به‎دنبال روابط نامشروع حامله می‎شوند مطرح شده و در واقع یک شعار انحرافی است.

مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثیت‎احوال کشور با بیان اینکه تهران جزء استان‎هایی است که کمترین نرخ موالید و ازدواج را در کشور داشته، تصریح کرد: این مساله ناشی از تغییر سبک زندگی در کلان شهرهاست.

محزون با بیان اینکه وقوع 164 هزار مورد طلاق طی سال 93 در کشور رقم کمی نیست، یادآور شد: متاسفانه این رقم در مقایسه با سال 92، 5.3 درصد رشد داشته است. استان‎های خراسان‎رضوی، گیلان، تهران، کرمانشاه و کردستان بالاترین نرخ طلاق را طی سال 93 داشته‎ و سیستان و بلوچستان، ایلام و یزد نیز کمترین آمار طلاق را داشته‎اند.

مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: حدود 11.2 میلیون نفر جوان ازدواج نکرده و در سن ازدواج در کشور وجود دارد که بر این اساس به طور متوسط به ازای هر دو خانوار یک جوان ازدواج نکرده و در سن ازدواج داریم.

وی به وقوع حدود 724 هزار ازدواج در سال 93 اشاره کرد و افزود: حدود 9 ازدواج به ازای هر 1000 نفر جمعیت در کشور ثبت می‎شود. استان‎های البرز، تهران و کرمان دارای کمترین میزان ثبت ازدواج و کردستان، اردبیل و زنجان دارای بالاترین میزان ثبت ازدواج در کشور هستند. رشد طلاق نسبت به رشد ازدواج در کشور بیشتر است.



ایسنا



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: