به گزارش شفا آنلاین،خبر بارداری یک زن ۶۵ ساله آلمانی که با وجود داشتن ۱۳ فرزند باز حامله شده، واکنش شدید جامعه پزشکی آلمان را برانگیخته است. این زن که اهل برلین است، تابستان امسال چهارقلو خواهد زایید.
او 10 سال پیش نیز با تولد یک نوزاد دختر در 55 سالگی مورد توجه رسانه ها قرار گرفته بود.
با این همه او چند سال بعد دوباره هوس بچهدار شدن میکند و برای بارداری مصنوعی بارها به خارج از آلمان سفر میکند. این زن تنها زندگی میکند و به خاطر بالا بودن سن، برای انجام لقاح مصنوعی هم به اسپرم و هم تخمک اهدایی نیاز داشته است. عمل بارداری مصنوعی در یکی از کشورهای شرق اروپا انجام شده است.
پروفسور فرانک لوون، رئیس بخش بارداری و زایمان کلینیک دانشگاه فرانکفورت انجام چنین عملی را برای یک زن در ۶۵ سالگی کاری عجیب و غیرمسوولانه میداند و به دویچهوله میگوید:« این من را به شدت متاثر میکند که پزشکی فقط چون چنین کاری ممکن است، آن را انجام هم میدهد. این کار برای من به عنوان پزشک مطلقا قابل قبول نیست که بدن زنی در این سن و سال را به ضرب هرمون به وضعیتی درآورند که بتواند دوباره حامله شود.»
احتمال عقبماندگی نوزادان
به گفته پروفسور لوون این که هم تخمک و هم اسپرم اهدایی باشد، کاری است خلاف طبیعت و خطرناک هم برای مادر و هم برای نوزاد. حاملگیهایی که به این شکل به وقوع میپیوندند، عمدتا چندقلو از آب درمیآیند و در بیشتر موارد با زایمان زودرس و درجات مختلف انواع عقبماندگیهای جسمی و روحی در نوزادان همراهاند.
یوآخن فولمن، رئیس انستیتوی اخلاق و تاریخ پزشکی در دانشگاه رور شهر بوخوم در این باره به کانال رادیویی "ان دی ار" آلمان میگوید: «ما نباید تنها به آرزوهای مادر توجه کنیم، بلکه باید به سلامت و خوشبختی کودک هم فکر کنیم. یک زایمان چهارقلو، حتی برای زنان جوان هم با خطراتی همراه است و مواردی که یک یا چندتای نوزادان با درصد معینی از عقبافتادگی به دنیا میآیند و تمام عمر با این نقص باید زندگی کنند، کم نیست.»
قوانین اروپا چه میگویند؟
قوانین مربوط به فرایند تولید مثل در کشورهای مختلف اروپایی متفاوتاند. در آلمان طبق قوانین حمایت از جنین، اهدای تخمک برای لقاح مصنوعی از زنی دیگر ممنوع است. حتی داشتن نقش کمکی در این زمینه نیز شامل مجازات میشود. به عنوان مثلا اگر پزشکی آدرسی را در خارج از آلمان برای این کار در اختیار کسی قرار دهد.
به همین ترتیب نیز لقاح مصنوعی که از ترکیب اسپرم و تخمک اهدایی انجام شده باشد، کاری خلاف قانون به شمار میرود.
رئیس انستیتوی اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه رور میگوید: « ما این را میدانیم که فرزندانی که به این شکل به دنیا میآیند، حتی اگر زندگی خوشبختی هم داشته باشند، در سنین بزرگسالی به دنبال مادر و پدر ژنتیک خود میگردند. این کار از یک نیاز عمیق انسانی برمیخیزد. باید از این مساله اطمینان پیدا کرد که یافتن والدین واقعی حتی اگر بارداری مصنوعی در خارج از آلمان صورت گرفته است، برای فرد ممکن باشد.»
حداکثر مهلت بارداری
بارداری در سنین بالا و برخلاف دادههای طبیعت امروزه با پیشرفت پزشکی امکانپذیر شده است. اما آیا لازم نیست که قانونی برای حداکثر سن بارداری وضع شود؟
پاسخ یوآخین فولمن منفی است. او میگوید: «مورد این زن یک استثناء است و نمیتوان براساس یک استثناء قانونی برای عموم وضع کرد.» فولمن معتقد است که زنان در مجموع در این دوره و زمانه دیرتر به فکر بچهدار شدن میافتند، چون این آرزو دیرتر برایشان به وجود میآید.
او اضافه میکند که پزشکی توانسته برای باردار شدن به زنان کمکهای بسیاری کند و دخالتهای زیادی در طبیعت کرده است. این که این کار تا کجا امکان دارد و چه مرزی باید برایش قائل شد را اصل رعایت تعادل تعیین میکند. این اصل نیز قبل از هرچیز بر سلامت کودک بنا شده است.
آنهگرت، معلم ۶۵ ساله برلینی که با ۱۳ فرزند، جنین هایی چهارقلو را در شکم دارد، هفت نوه نیز دارد، معلم زبانهای روسی و انگلیسی در دبستان است.
وی بارها از طریق لقاح مصنوعی و اهدای اسپرم در خارج از آلمان حامله شده است. حاملگی چهاردهم او تا کنون بدون مشکل بوده و او در حال حاضر در هفته بیست و یکم بارداریاش قرار دارد. بزرگترین فرزند او اکنون ۴۴ سال و آخرین فرزندش ۹ سال دارند.
او در رشته تعلیم و تربیت تحصیل کرده و در صورتی که حاملگی کنونیاش بدون مشکل پیش رود، مسنترین مادری در دنیاست که چهارقلو به دنیا میآورد. آنهگرت با حضور در یک برنامه تلویزیونی آلمان گفته است اهمیتی به قضاوت دیگران نمیدهد و تنها آن کاری را میکند که به نظر خودش درست است!!