کد خبر: ۵۵۴۶۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 19
شفاآنلاین-نزدیک نوروز که می شود، بازار مسافرت حسابی داغ داغ می شود. رانندگی در جاده های پرخطر، یکی از مهمترین دغدغه های این روزهای ایرانی ها است.
به گزارش شفا آنلاین،هر سال هم از طرف پلیس و رسانه ها هشدارهایی به مردم داده می شود که بر طبق آمار تصادفات، مجروحین و کشته شدگان، هیچکس گوشش بدهکار این توصیه ها نیست. راستش را بخواهید، این حرف هایی که اینجا به میان خواهد آمد را، بر طبق وظیفه دینی ، شرعی و عرفی می آوریم. هرچند شاید مثل خیلی حرف های دیگر خریدار و شنونده ای نداشته باشد.

به نظر می رسد بجز عوامل فیزیکی مثل نوع نشستن روی صندلی، عوامل روانی زیادی نیز در نوع رانندگی در این ایام دخیل هستند. برای مثال خانواده ای که با عصبانیت و دعوای زن و شوهری سوار ماشین می شوند تا به مسافرت بروند، خطرناک ترین کار ممکن را انجام داده اند. راننده خودرو در این زمان به دلیل عصبانیت، خیلی از فاکتورهای طبیعی خود را از دست می دهد و قادر نیست یک رانندگی صد در صدی داشته باشد.

چرا که تنش به وجود آمده حتی بر قدرت دید وی نیز تاثیر منفی می گذارد. بنابراین به سادگی می توان فهمید که برای سفرهای اینچنینی، نیازمند مقدمه های زیادی هست. باید به یاد داشته باشیم که در این ایام یک خانواده به سفر می رود و نه یک فرد به تنهایی.

متخصصان طب فیزیکی و ورزشی، نوع قرار گرفتن فرد در پشت فرما ن در حین رانندگی را اولین و مهمترین گام برای شروع یک رانندگی بی عیب و نقص می دانند. آنها معتقدند اگر راننده مذکور در طول رانندگی بداند چگونه از سیستم قدرتی بدن خود استفاده کند، طبیعتا" نه خستگی به سراغ او خواهد آمد و نه دچار عوارش ناشی از آن.

دکتر عادل متخصص طب فیزیکی و ورزشی در این باره گفت: وضعیت شخصی که در حال رانندگی طوری است که مدام در حال فشار آوردن بر روی مچ پا، زانو و در نهایت به ستون حساس فقرات خود است. در این ایام سال که خانواده های ایرانی به سفر می روند، به دلیل اینکه اغلب آنها در طول سال شاید دو یا سه بار به مسافرت های طولانی می روند، بنابراین بیشتر از رانندگان حرفه ای و دائم السفر، در معرض خطرات جسمی و لااقل عوارض خستگی می شوند.

وی همچنین با اشاره به طولانی بودن رانندگی در ایام نوروز، اولین نکته مهم را وضعیت صندلی راننده دانست و افزود: کسی که به عنوان راننده قرار است خانواده ای را در ایام نوروز جا به جا کند باید از چند روز قبل نسبت به هماهنگ کردن وضعیت صندلی با نوع رانندگی اش اقدام کند. به عبارت دیگر در چند روز مانده تا شروع مسافرت، بهترین حالتی که صندلی با بدن او می تواند داشته باشد را انتخاب کند. این کار باعث می شود تا فرم نشستن پشت فرمان برای او آشنا باشد. به علاوه این کار باعث می شود تا از فشارهای زیاد و مخربی که در طول سفر به بدن او وارد می شود را بکاهد. طبیعتا" بهترین شکل نشستن پشت فرمان، همسطحی زانو و ران است.

دکتر عادل همچنین از رانندگان خواست به هیچ عنوان به مدت طولانی ساق پایشان را ثابت نگه ندارند، چرا که این کار باعث تورم رگ ها می شود. برای جلوگیری از این موضوع، بهتر است عضلات پا را هر چند دقیقه یکبار، منقبض و منبسط کنند تا خون به اندازه کافی در رگ ها و کل بدن جریان داشته باشد. البته باید این کار را برای چشمان خود نیز انجام بدهند. برای این کار بهتر است در موقع استراحت، ابتذا چشمان خود را با آب سرد بشویند و سپس آنها را به آرامی ماساژ بدهند. همچنین یادآوری استفاده از عینک آفتابی هم ضروری است.

دکتر عادل گفت: واقعیت این است که توصیه ها زیاد است، اما اینکه مردم ما چقدر آنها را رعایت می کنند، خیلی مهمتر است. برای مثال در هنگام رانندگی تا رسیدن به مقصد از غذای چرب و سنگین استفاده نکنند. اگر هم استفاده می کنند ، حتما" باید یک استراحت کوتاه بعد از آن داشته باشند و یا حتما" بعد از غذا چای بنوشند. یا اینکه بهتر است به ازای هر دو ساعت رانندگی، پیاده بشوند و هم هوای تازه بخورند و هم از حالت یکنواختی بیرون بیایند. البته می توانند بعد از خارج شدن از ماشین، کمی پیاده روی کوتاه داشته باشند.

دکتر عادل با اشاره به پر استرس بودن رانندگی و بروز مشکلات روانی در این هنگام افزود: طبیعتا" ممکن است تنش هایی در حین رانندگی برای ما بوجود بیاید، اما اگر به آنها توجه کنیم و ادامه بدهیم، قطعا" به ضرر ما خواهد بود. برای همین است که آرامش روانی راننده، به سلامت فیزیکی او کمک زیادی خواهد کرد.

وی در ادامه با اهمیت خواندن موضوع سلامت روان در طول سفرهای نوروزی ادامه داد: باید بدانیم که در طول سفر ممکن است اتفاقات نابهنجاری برای ما بیفتد. مثلا" با صحنه های تصادف منجر به فوت روبرو شویم، خب این باعث می شود تا رانندگی ما تحت تاثیر آن قرار بگیرد. اینجاست که فرد باید موقعیت سنجی کند و خود و خانواده اش را از این صحنه ها دور نگه دارد. البته نباید به این فکر کند که این اتفاق برای من نمی افتد. برعکس باید خودش را به جای او قرار بدهد. چون ما ایرانی ها اغلب اتفاقات ناگوار را برای خودمان پیش بینی نمی کنیم. که این کار بسیار بدی است.
دکتر عادل افزود: توجه به مسایل ورزشی از عواملی است که باعث می شود تن و روح ما برای چنین موقعیت هایی آمادگی داشته باشد. اگر فردی فعالیت ورزشی درست، استراحت به موقع و تغذیه مناسبی داشته باشد، در مقابل همه ناملایماتی که گفتیم، موفق تر عمل خواهد کرد.

وی در پایان گفت: راننده های ایرانی می دانند که ما در سال 27000 کشته جاده ای داریم. اگر کمی، فقط کمی به توصیه هایی که مدام در رسانه ها گفت می شود توجه کنیم، قطعا" این رقم می تواند خیلی خیلی کمتر از این ها باشد. ان شاء الله.
قدس آنلاین
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: