کد خبر: ۵۵۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۳ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 17
شفاآنلاین-یک شنوایی شناس با توصیف نوروپاتی شنوایی به عنوان عارضه‌ای ناشناخته گفت: مبتلایان به این بیماری قابلیت تمرکز بر صدایی خاص را ندارند.
به گزارش شفا آنلاین،گیتا موللی شنوایی‌شناس در رابطه با نوروپاتی شنوایی اظهار کرد: برخی بچه‌ها از بخش گوش تا حلزون از نظر شنوایی سالم هستند یعنی شنوایی محیطی سالمی دارند ولی عصب انتقال دهنده اصوات به مغز دچار مشکل شده است که به این عارضه نوروپاتی شنوایی اطلاق می‌کنیم.

وی تصریح کرد: دقیقاً‌ نمی‌دانیم که این مشکل عصبی در کدام بخش از عصب وجود دارد و وضعیتی پیچیده است که در آن عصب به بیماری مبتلا می‌شود که هنوز برای انسان شناخته شده نیست چرا که عصب از حلزون گوش آغاز می‌شود و تا مغز ادامه پیدا می‌کند.

موللی افزود: این بیماری معمولاً در کودکان دارای بیماری‌های خاص مشکلات عصبی در دوران جنینی داشته باشند یا زایمان‌های مشکل‌دار و همچنین کمبود اکسیژن از عوامل این بیماری است.

این شنوایی‌شناس افزود:‌ در برخی موارد ریشه‌های ارثی برای این بیماری وجود دارد بنابراین علت موضوع دقیقاً مشخص نیست.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که از این کودکان تست شنوایی گرفته می‌شود به سمت صدا باز می‌گردند ولی با صدای گفتار مشکل زیادی دارند یعنی متوجه گفتار نمی‌شوند و در حقیقت می‌توان گفت اصوات را تنها به صورت فیزیکی می‌شنود و در تجزیه و تحلیل آن دچار مشکل است.

موللی تاکید کرد: گوش انسان فقط بر اساس امواج صوتی کار نمی‌کند بلکه باید امواج صوتی شناخته شده و تجزیه و تحلیل شود که این مهم نیازمند عصب است تا عکس‌العمل مناسب را به یک صدا نشان دهد.

این شنوایی‌شناس افزود: کودکان مبتلا به نوروپاتی شنوایی در محیط‌های پر سر و صدا مشکل دارند یعنی نمی‌توانند صداها را از هم تفکیک کنند و هر چه صدایشان می‌کنید پاسخ نمی‌دهند و باید تکانشان بدهید تا به شما نگاه کنند و پاسخ دهند.

وی تاکید کرد: چنانچه این دانش‌آموزان در کلاسی حضور داشته باشند که کلاس کناری سر و صدای زیادی داشته باشند به آن صدا گوش می‌دهند و صدای معلم خود را تشخیص نمی‌دهند بنابراین خیلی زود حواسشان پرت می‌شود.

موللی گفت: تشخیص نوروپاتی شنوایی بسیار ساده است و با دو آزمایش قابل تشخیص است ولی مشکل اصلی در درمان است که تا کنون درمانی برای آن کشف نشده است.

این شنوایی‌شناس خاطر نشان کرد: گاهی برای این کودکان سمعک می‌گذارند که به برخی کمک می‌کند و به برخی خیر گاهی برایشان حلزون می‌کارند که برخی کمک می‌کند و به برخی خیر.

وی گفت: متأسفانه خانواده‌های این کودکان نیز گاهی نمی‌توانند آن‌ها را درک کنند و آن‌ها را به تنبلی، منفعت طلبی و بی ادب بودن متهم می‌کنند در حالی که این کودکان مشکل شنوایی دارند و صدای فردی که آن‌ها را صدا می کنند نمی‌شنوند.
فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: