به گفته وی قرآن کریم در مورد سدی که جناب ذوالقرنین بنا کردند، این چنین بیان میکند: "فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ رَبِّی جَعَلَهُ دَکَّاءَ (کهف/98) هنگامی که وعده پروردگارم ـ قیامت ـ فرا رسید، آن را در هم میکوبد". یعنی استحکام این سد به گونه ای است که هیچ چیز به جز زلزله قیامت نمیتواند او را تخریب کند.
این کارشناس سطح عالی حوزه و مدرس دانشگاه افزود: ما باید در تمام بناهایمان از روش و سنت اولیاء و انبیاء الهی یاد بگیریم و به کار بندیم که در این مورد باید استحکام و محکم سازی جناب ذوالقرنین را به عنوان سرمشق انتخاب کرده و از آن در ساخت خانههایمان استفاده کنیم.
اصغری اضافه کرد: استحکام ساختمان و بنا، اثرات گوناگونی را برای انسان به جای میگذارد که میتوان در این باره به بحث ایجاد خسارت و خطر آفرینی آن اشاره کرد که اگر ساختمان و بنا از استحکام خاصی برخوردار نباشد، احتمال خراب شدن آن بیشتر است و لذا با ایجاد خرابی و ریزش باعث خسارت میشود.
وی اضافه کرد: به خاطر خطر آفرین بودن آن، آرامش و امنیت از ساکنان آن در خیلی از موارد سلب خواهد شد که این مسئله با بحث مسکن که باید ایجاد آرامش کند در تعارض و تضاد است.
این کارشناس سطح عالی حوزه بیان داشت: لذا لازم است در همان ابتدای ساخت، انسان متوجه این مسائل باشد تا در طول سکونت در آن آرامش بیشتر نصیب او شود.
اصغری افزود: بحث محکم سازی علاوه بر مطالب و فواید بالا که عرضه شد اجر اخروی هم خواهد داشت؛ چون در مورد ساختمان و بنا بیان شده است که تا زمانی که کسی از آن استفاده میکند، اجر و پاداش آن نصیب سازنده آن خواهد شد و مطمئناً اگر به خاطر استحکام، طول عمر خانه بیشتر شود اجر و پاداش بیشتری نصیب سازنده آن خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در این باره میتوان به این روایت در اینجا اشاره کنیم که "قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله): مَنْ بَنَى بُنْیَاناً بِغَیْرِ ظُلْمٍ وَ لَا اعْتِدَاءٍ أَوْ غَرَسَ غَرْساً بِغَیْرِ ظُلْمٍ وَ لَا اعْتِدَاءٍ کَانَ لَهُ أَجْراً جَارِیاً مَا انْتَفَعَ بِهِ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِ الرَّحْمَن" پیامبر «صلی الله علیه و آله»: هر کس بتواند بدون ستم و تجاوز بنایى بسازد، یا همچنین بدون ستم و تجاوزى درختى در زمین بنشاند، پاداشى جارى دارد که تا یکى از بندگان خداى رحمان از آن (بنا، خانه، درخت) استفاده کند، به او داده خواهد شد.
تسنیم