کد خبر: ۴۶۰۸۳
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۱۰ دی ۱۳۹۳ - 2014December 31
شفا آنلاين-داروی ترامادول توسط شرکت آلمانی گرو ننتال در دهه 1970 با نام تجاری ترامال ساخته شد. در سال 2013 پژوهشگران فرانسوی، سوئیسی و کامرونی در پوسته ریشه یک گیاه دارویی آفریقایی به نام لاتیفولا توانستند ترامادول را کشف کنند و اینکه یک داروی مصنوعی در مقادیر قابل توجهی در طبیعت وجود داشته باشد یک پدیده بسیار نادر است.

به گزارش شفا آنلاين،حدود 5 سال است که تعدادی از مصرف‌کنندگان مواد مخدر مانند تریاک و هروئین از قرص ترامادول به‌عنوان یک داروی مکمل مخدر استفاده می‌کنند یا افرادی برای درمان خود‌سرانه تریاک و هروئین از ترامادول با دزهای بالا و گاه تا 20 عدد قرص 100 میلی‌گرمی استفاده می‌کنند.


ترامادول یک دارو با پایه مخدر است که عموماً توسط پزشکان برای دردهای شدید استفاده می‌شود و اکثر پزشکان تمایلی برای نسخه‌نویسی این دارو به‌علت ایجاد اعتیاد و وابستگی در افراد، ندارند و بیشتر میزان مصرف آن به‌صورت خودسرانه و تهیه از داروخانه‌ها یا مجاری غیر‌رسمی صورت می‌گیرد.

ترامادول یک داروی مسکن شبه تریاک است و یک نوع مخدر محسوب می‌شود. در صورت مصرف ترامادول ماده‌ای که به‌صورت متابولیزه از آن در بدن تولید می‌شود دارای خاصیت مخدر قوی‌تری است. مصرف ترامادول به‌دلیل تغییرات هورمونی که به‌بالارفتن میزان هورمون‌ها در بدن می‌انجامد می‌تواند کمی در فرد حالت هشیاری ایجاد کند و برعکس مرفین فرد مصرف کننده را کمی فعال‌تر می‌کند که این یکی از دلایل مصرف همزمان مواد مخدر با ترامادول است. مدت زمان مؤثر این دارو در بدن 4 تا 6ساعت است.

مصرف پزشکی ترامادول برای تسکین درد شدید معمولاً به‌مدت کمتر از 5 روز (به‌دلیل اعتیاد زایی بالای این دارو) و به مقدار 50 میلی‌گرم در روز است.

میزان مسمومیت ترامادول در  ایران

موارد مسمومیت با ترامادول در کشور خیلی بالاست که بیشتر ناشی از مصرف خودسرانه آن است و متأسفانه ایران دارای بیشترین آمار مسمومیت با ترامادول در جهان است.

عوارض مصرف این دارو مشابه داروهای شبه تریاک یعنی تهوع، خشکی دهان، یبوست، تعریق، خارش، خواب آلودگی، افت فشار خون، تنگی نفس (کشنده‌ترین عارضه این دارو)، تشنج که در مصرف کنندگان همزمان الکل و بیماران با مشکلات کبدی و کلیوی بسیار شایع است.
نکته مهم در ترک ترامادول شدیدتر بودن علائم جسمی آن نسبت به تریاک است که ناشی از خواص ضد افسردگی این دارو است. حتی بیمارانی که برای چند روز ترامادول مصرف می‌کنند، بعد از قطع مصرف، علائمی مانند بی‌‌خوابی، افسردگی و سندرم پای بی قرار را تجربه می‌کنند. در مصرف ترامادول به علت ایجاد مقاومت بدنی، دز مصرفی آن باید افزایش یابد تا اثری مشابه مقدار مصرف اولیه را ایجاد کند. مصرف بیش از دو هفته ترامادول می‌تواند باعث ایجاد وابستگی فیزیکی و روانی شبیه مواد مخدر شود. مصرف ترامادول در بیماران مبتلا به صرع و تشنج، زنان حامله و هنگام شیردهی و دارای ضعف تنفسی باید با نظر پزشک باشد. سایر عوارض مصرف ترامادول شامل: اتساع عروق، اختلالات بینایی، تکرر ادرار،‌ علائم یائسگی، ضایعات پوستی، نفخ و بی‌اشتهایی و درد شکم است. مصرف ترامادول را نباید به صورت ناگهانی قطع کرد زیرا باعث ایجاد سندرم ناخوشایند قطع مصرف می‌شود.

ترامادول را نباید به مصرف‌کنندگان مواد مخدر به دلیل ایجاد مسمومیت توصیه کرد. میزان کشفیات قرص ترامادول در طی چند ماه گذشته حدود چند میلیون عدد بوده است که مصرف بی‌رویه آن در کشور هشداردهنده است. همچنین قاچاق فرم کپسول و قرص‌های آن از خارج به داخل کشور به دلیل بالا بودن میزان تقاضا موضوع مهم دیگری است که باید به آن توجه کرد. سؤال اساسی این است که این قرص در کارخانه‌ها تولید و در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد و وجود آن در بازار آزاد چه جایگاهی دارد؟ لذا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت  تعاون،کار و رفاه اجتماعی و ستاد مبارزه با مواد مخدر، انتظار می‌رود تمرکز و نظارت بیشتری بر تولید و توزیع قانونی و میزان قاچاق این دارو داشته باشند.





ایران




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: