شفا آنلاین: حدود 48 سال قبل در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد و پدرومادرش به عشق سالار شهیدان، اورا حسین نامیدند هشت ساله بود که به خاطر شرایط خانوادگی اش با قرآن انس گرفت وپس از چند سال تلاش ،حافظ کل قرآن شد.
مدال های پرافتخار جهانی برگردن جراح چیره دست ایرانی
گفتگو :نادر رضایی
شفا آنلاین: حدود 48 سال قبل در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد و پدرومادرش به عشق سالار شهیدان، اورا حسین نامیدند هشت ساله بود که به خاطر شرایط خانوادگی اش با قرآن انس گرفت وپس از چند سال تلاش ،حافظ کل قرآن شد.اما شاگرد باهوش که از نوجوانی همانند اغلب همسالانش عاشق حرفه پزشکی بود.پس از شرکت درکنکور دررشته پزشکی پذیرفته شد. و حالا به عنوان جراح کلیه به مردم خدمت می کند. همزمان با پیشرفت های تحصیلی و پزشکی تخصصی در رشته بیماریهای کلیوی ، در مسابقات بین المللی قرائت قرآن نیز بارها برای کشور افتخار آفریده است.
دکتر حسین کرمی معتقد است :
انس با قرآن و آشنایی اتفاقی اش با دکتر ناصر سیم فروش تغییر و تحولات اساسی در زندگی خانوادگی و حرفه ای اش به دنبال داشته است.
دکتر کرمی در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین از زندگی قرآنی و پزشکی اش می گوید:
س : آقای دکتر لطفا خودتان را برای خوانندگان شفا بیشتر معرفی بفرمایید؟
بسم الله الرحمن الرحیم ، بنده حسین کرمی متخص جراحی کلیه، فلوشیپ فوق تخصصی وعلمی تکنولوژی ، دانشیار پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضوهیئت علمی بیمارستان شهدای تجریش هستم
س: یکی از ویژگی های بارز جنابعالی این است که حافظ کل قران کریم هستید لطفا بفرمایید از چه زمانی حفظ قرآن را آغازکرده و تاثیر قرآن درزندگی شما چه بوده است ؟
آشنایی وانس بنده با قرآن کریم به حدود 40 سال پیش برمی گردد یعنی ازحدود 8سالگی ام آن هم به دلیل فضای مذهبی خانوادگی . این 40 سال نیزتوفیقات وموفقیت های قرانی زیادی داشته ام ازجمله سه بار دردنیا ، درمسابقات قرائت قرآن کشورهای جهان اسلام اول شدم درمسابقات بین المللی مالزی درسال 72 دوم شدم ، درمسابقات کشور سوریه اول شدم ، درمسابقات جهانی تهران نیزدر بین 40 کشور نفر اول شدم . درخصوص آثار قرآن کریم در زندگی ام نیزباید بگویم آشنایی با قرآن همیشه اثرات خودش را داشته است ، وهمیشه من از برکاتش بهره مند بوده ا م . قرآن همیشه نوری در زندگی ام بوده است . در زندگی مسیرها و گردنه های تاریک و پرپیچ و خمی وجود دارد که قرآن برای من آن نقاط را روشن می کند واحتمال منحرف شدن راکم می کند .همچنین باعث می شود هدایت شویم و دررفتار وکردار مان نیزتاثیر به سزایی می گذارد .تک تک آیات قران هم بردل اثردارد و در رفتار ،کردار وبرخورد انسان هم تغییرات خاصی ایجاد میکند واین تفکر در انسان نمود پیدا می کند .
قرآن کریم می فرماید : با مردم به خوبی صحبت کنید پس بنده وقتی بعنوان پزشک با بیماران روبه رو می شوم همین که می توانم با آن ها خوب ارتباط برقرار کنم ، همین می تواند منشاٌ آرامش و درمان بیماران باشد. درکل قرآن نور است ویک مشعل نورانی است در مسیر زندگی .
س: با توجه به مطالبی که اشاره کردید بفرمایید رابطه بیماران با شما چگونه است آیا بیماران به راحتی باشما ارتباط می گیرند؟
خوشبختانه بله.البته من حافظ قرآن هستم وصدایم جزء 13صدای برتر جمهوری اسلامی است که برایم افتخاراست . اذان من نیزدر رادیو وتلویزیون پخش می شود ومردم هم به طور طبیعی بایک اعتبار و انتظار خاصی به من مراجعه می کنند،شاید هم انتظاری که از من دارند از پزشکان دیگر نداشته باشند .درنتیجه بخاطر بعد قرآنی سعی می کنم بیماران تصویری که از من دارند تصویر خوبی باشد و آن تصویر هم حفظ شود. ضمن اینکه به بیمارانم خیلی احترام می گذارم و با آنها همکار ی و هم دردی می کنم . اگر بیماری نیازمند کمک باشد ، کمکش خواهم کرد و به عبارت دیگر توقعی که بیمار ازمن دارد توقعی است که از یک پزشک مسلمان وجود دارد و انتظاریست که باید درعمل آن را اجرا کرد. اغلب بیماران هم مرا می شناسند پس انتظار خاصی از من دارند.
س: آیا تاکنون بیماری داشته اید که بخاطر بی پولی و عدم توانایی پرداخت هزینه های درمان ، دست از درمان وعمل کشیده باشد ؟
سئوال بسیار خوبی پرسیدید. خوشبختانه به دلیل اینکه در بیمارستان هایی کارمی کنیم که باتمام بیمه ها طرف قرارداد هستید مشکل چندانی نداریم . اگر بیماری بخاطر پول در درمانش با مشکل روبه روشود این خلاف اخلاق وشان انسانی ومسلمانی است .مردم از طیف های مختلفی هستند و بیماری هم بصورت ناگهانی سراغ شان می آید . وظیفه ما هم این است در درجه اول به مشکلات بیمار رسیدگی کنیم وبه درمان بپردازیم فارغ از اینکه بیمار پول دارد یاخیر .
س : جناب دکتر چطور شد که رشته جراحی کلیه را در میان سایر رشته های پزشکی انتخاب کردید ؟
من از کودکی به رشته پزشکی علاقمند بودم اما انتخاب این رشته شاید نتیجه تاثیر آشنایی من با جناب دکترسیم فروش بود.
قبل از سفر به مالزی برای شرکت درمسابقات قرائت وحفظ قرآن کریم برای جراحی عمومی ثبت نام کرده بودم ومی خواستم مسیر دیگری را بروم.اما از مسابقات مالزی که برگشتم ،حاج آقا پرهیزکار مرا به یک جلسه قرآنی دعوت کردندکه خودشان آنجا را اداره می کردند، نکته جالب اینکه همه جراحان کلیه در این جلسه بودند. آن جلسات مربوط به گروه ارولوژی بود که توسط جناب آقای دکتر سیم فروش برپا شده بود وتقریبا هرماه یک جلسه درمنزل ایشان بود .ومن در آن جلسه قرآن قرائت کردم ونقطه عطفی در زندگی ام آغاز شد.پس بانی این جلسه یعنی حاج آقای پرهیزکار مرابه جناب آقای دکتر سیم فروش معرفی کردند وایشان هم بنده را تشویق کردند که دررشته جراحی کلیه شرکت کنم بدین ترتیب پس از قبولی درمرحله اول درمرحله دوم که مصاحبه بود جناب دکتر سیم فروش از بنده مصاحبه کردند و پذیرفته شدم.وجالب این حالا جلسه قرآن را بنده اداره می کنم و همه افراد شرکت کننده نیز اورولوژیست های دانشگاه شهید بهشتی هستند . بدین ترتیب هم اکنون یک رزیدنت در دوره 5 ساله اش ، ماهیانه یک بار دراین جلسات شرکت کرده است و باقرائت و تفسیر قرآن آشنا شده. وبه عبارت دیگر وقتی یک جراح فارغ التحصیل می شود قرآن را هم به خوبی فراگرفته است . در اینجا هم لازم است از همکاری و حضور تمام اساتید و شرکت کنندگان تشکر کنم.
جناب دکتر با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی و تخصص هایی که درحوزه جراحی کلیه و ارولوژی صورت گرفته جایگاه کشورمان درمقایسه با سایر کشورهای جهان راچگونه ارزیابی می کنید؟
با پیشرفت تکنولوژی رشته های جدیدی درجراحی ابداع وایجاد می شود. امروزه نیز تمام عمل های پیش رفته ارولوژی با بهره مندی تکنیک ها کمترتهاجمی هستند، یا از طریق اندوسکوپی صورت می گیرند هم اکنون عمل های جراحی کشور ما به روز وبا آخرین تکنیک ها وچه بسا با اقدامات وابتکارهای خاصی انجام می شود. به همین خاطر کشورما درمنطقه و سطح جهان جزء کشورهای پیش روست . ازنظر تعدادمقالات علمی کیفیت کاررتبه بسیار خوبی داریم ، الان ما بالاترین آمار پیوند کلیه به روش لا پاراسکوپی را داریم ویا در رابطه با درمان سنگ های کلیه جزء پیش رو ها هستیم .بنده نیزدو تکینیک را برای نخستین بار در دنیا گزارش کردم که درمجله فوق تخصصی امریکا چاپ شد و اسم من درکتاب مرجع ارولوژی بخاطر همین دو روش ثبت شده است.
بنده در پیوند کلیه خیلی فعال نیستم اما درکل بیشتر پیوندها از طریق افراد زنده صورت می گیرد.
اطلاعاتی که من دارم از جراحی ها است ومی توانم با صراحت بگویم جراحان ما هری درایران داریم که عمل های جراحی آنها بیشترین احتمال موفقیت را دارند ، ولی ازنظر تامین دارو وپیشتیابنی های لازم امید وارم مسولین حمایت بیشتری داشته باشند.
سخن آخر
پزشکان ما درداخل کشور پزشک های خوب خدمتگزاری هستند و درمان درداخل کشور ما از همه جا ارزانتر است شاید بتوان گفت پزشکان به نوعی به مردم یارانه می دهند پس جای تشکر از پزشکان دارد. اما نکته مهم این است که پزشک را درگذشته حکیم می گفتند بنابر این امرپزشکی امر درمان است ومشکلات مادی درمرحله بعدی است . بنابراین پزشکان می توانند درخیلی از موارد از بیماران ناتوان دستگیری نمایند به نظر من نگاه پزشک به بیمار باید اینگونه باشد که بیمار را پدر ،مادر، خواهر وبرادرخود بداند. یعنی همانگونه که اگر بیمار عضو خانواده اش بود همه تلاشش را می کرد پس با سایر بیماران نیز به همان نگاه وبا همان تلاش باید توجه شود.نکته دیگر اینکه بیمار حق دارد که پزشک به اطلاعات وتکنولوژی روز آگاه ومجهز باشد .پزشک بایدخودش را به روز کند و این حدیت از امام حسین (ع) است که می فرمایند: ( نیاز مردم به شما از نعمت های خداوند است ) پس ماباید قدر این نعمت را بدانیم و وقتی بیماری درمسیر ما قرار می گیرد ا زنعمت های الهی است که درجهت حل مشکل بیمار با دل وجان تلاش کنیم .