وی در ادامه با اشاره به اینکه گردشگری به سومین صنعت درآمدزای جهان
تبدیل شده است، افزود: انتظار می رود، صنعت گردشگری با نرخ رشد 4 و 5 درصد
به مهمترین شاخص رشد اقتصادی حدود 60 کشور جهان تبدیل شود به طوریکه در
سال 2012 5 درصد از تولید ناخالص جهان، 98 میلیون شغل مستقیم و 255میلیون
شغل غیرمستقیم به بخش گردشگری اختصاص یافته است.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت: اشتغال ایجاد شده در بخش گردشگری 6
برابر اشتغال تولید شده در صنعت خودروسازی، 5 برابر صنایع وابسته به مواد
شیمیایی، 4 برابر اشتغال در معادن و نفت بوده و در دهه آینده، 10 درصد از
کل اشتغال جهان به صنعت گردشگری اختصاص خواهد داشت.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه گردشگری از مطمئنترین منابع تامین ارز است، تصریح کرد: ایجاد راهکارهای اصولی در این بخش ضرورت دارد، گردشگری یک علم و دانش جهانی است و تولید محصولات گردشگری یک راهکار جدی برای جذب گردشگر است.
وی، مهمترین مشکل در حوزه گردشگری را نگاه گردشگر خارجی به ایران دانست و گفت: گردشگران خارجی بر این باورند که عدم ثبات سیاسی در ایران وجود دارد و رسانههای غربی در به وجود آمدن این نگاه تاثیر بسزایی دارند، تبلیغات و اطلاعرسانی، بهبود وضعیت امکانات گردشگری و مشارکت دفاتر خدمات گردشگری در تصحیح این نگاه تاثیرگذار خواهد بود.
رعایت حقوق گردشگران وظیفه همه دستگاه هاست
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت متولی قانونی صنعت گردشگری است، یادآور شد: رعایت حقوق گردشگران وظیفه همه دستگاههاست، با استقرار دولت تدبیر و امید همگان شاهد ثبات و آرامش در فضای کسب و کار هستیم و براساس برنامهریزیها، رشد منفی اقتصاد محو و علائم مثبت رشد اقتصادی مشهود است، این موارد موجب شده است صاحبان مراکز اقامتی و دستاندکاران حوزه گردشگری با اطمینان حرکت خود را تنظیم کنند.
وی افزود: برای جذب تسهیلات در حوزه گردشگری ما به منابع صندوق توسعه ملی رجوع کردیم که بخشی از این منابع در حوزه هتلسازی هزینه شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: روز جهانی گردشگری امسال با شعار توجه به جوامع محلی همراه بوده است، جوامع محلی به عنوان مقصد اصلی گردشگران در کانون توجه قرار گرفته و توجه به امکانات و ظرفیتهای جوامع محلی، خرده فرهنگها و محیط زیست در دستور کار سازمان میراث فرهنگی است.
سلطانیفر ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای فراوان و قابل توجه گردشگری به لحاظ وجود جاذبههای کمنظیر فرهنگی و وجود جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی جاذبههای منحصربفرد زیارتی و توریسم سلامت، امکان رشد و توسعه در بخش گردشگری با فراهم کردن زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی وجود دارد.
معاون رئیس جمهور یادآور شد: در شرایطی که کشور ما در رکود چندساله کمرشکن اقتصادی به سرمیبرد، گردشگری میتواند موتور محرک خروج اقتصاد کشور از رکود باشد، بنا بر اهدافی که در سند چشمانداز 20 ساله کشور تعیین شده است در سال 1404 کشور ما باید میزبان 20 میلیون گردشگر باشد که با برنامهریزی، سرمایهگذاری و فراهم کردن زیرساختها این هدف محقق خواهد شد.
خبرآنلاین