کد خبر: ۳۵۱۰۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - 2024October 12
کمتر از 10 درصد مدرسه‌های استان حراسان رضوی برای معلولان مناسب‌سازی شده‌اند
شفاآنلاین:جامعه>نبود مناسب‌سازی مدارس معضلی است که دانش‌آموزان معلول را دچار مشکل کرده است و به گفته معاون توان‌بخشی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی «درصد کمی از مدارس استان مناسب‌سازی شده‌اند که فکر نمی‌کنم این میزان به 10‌درصد برسد.» این در حالی است که مناسب‌سازی برای معلولان چه در فضای شهری و چه در سازمان‌ها و ادارات ضروری است و در قانون حمایت از معلولان نیز همه ادارات، سازمان‌ها و‌... موظف به انجام مناسب‌سازی شده‌اند.
به گزارش شفا آنلاین:حمیدرضا علیزاده ، با اشاره به اینکه مدارس استان از نظر مناسب‌سازی مشکل دارند و چندین‌بار این موضوع را اعلام کرده‌ایم، افزود: علاوه بر اینکه در این زمینه به همکاری آموزش‌و‌پرورش و اداره‌کل نوسازی  نیاز است، بهتر است خیران مدرسه‌ساز در این زمینه ورود کنند و حتی مدارس قدیمی را مناسب‌سازی کنند. مدارس باید دست‌کم سرویس بهداشتی مناسب‌سازی‌شده و آسانسور داشته باشند تا معلول بتواند به‌راحتی در مدرسه تردد کند.


نبود مناسب‌سازی، حتی در مدارس جدید
وی اظهار کرد: حتی با‌وجود جلسات متعددی که در‌این‌خصوص برگزار کرده‌ایم، هنوز هم مدارسی ساخته می‌شوند که متأسفانه مناسب‌سازی نشده‌اند؛ بنابراین نیاز است که خیران برای پرداخت هزینه‌های مناسب‌سازی ورود پیدا کنند؛ ضمن اینکه جدا از مشکلی که نبود مناسب‌سازی مدارس برای دانش‌آموزان به وجود می‌آورد، مواردی داشته‌ایم که معلول در آزمون استخدامی آموزش‌و‌پرورش قبول شده اما به‌دلیل مناسب‌سازی نشدن مدارس رد شده است.
علیزاده درباره مشکل دیگر دانش‌آموزان معلول که بُعد فرهنگی دارد، بیان کرد: دانش‌آموزان باید پذیرای معلولان باشند و بدانند که اگر هم‌کلاسی‌ آن‌ها معلول است، نیاز به ترحم ندارد، بلکه به‌توجه نیاز دارد. بهزیستی این آمادگی را دارد که برای آموزش سایر دانش‌آموزان به مدارس برود و حتی پیشنهاد داده‌ایم کتابچه‌هایی تهیه و در‌این‌حوزه به کودکان آموزش داده شود.


2هزار دانش‌آموز استان زیر‌پوشش بهزیستی
معاون توان‌بخشی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی با بیان اینکه مجموع دانش‌آموزانی که در سال گذشته از همه گروه‌ها (معلول، نابینا و‌...) زیرپوشش بهزیستی استان بود‌ه‌اند، 6هزارو766 نفر است، ادامه داد: حدود 2هزار نفر از این تعداد دانش‌آموزان ساکن مشهد بوده‌اند.
وی اضافه کرد: 102‌نفر تعداد دانشجویان زیرپوشش بهزیستی در دانشگاه‌های دولتی استان و 1119‌نفر نیز تعداد دانشجویانی است که تحت‌حمایت سازمان بهزیستی در دانشگاه‌های آزاد استان تحصیل کرده‌اند. البته دانشجویان زیرپوشش باید شرایط خاصی داشته باشند تا برای تحصیل در دانشگاه‌های آزاد مورد‌حمایت بهزیستی قرار بگیرند. وی درباره آمار دانش‌آموزان و دانشجویان زیرپوشش امسال بیان کرد: جمع‌آوری این آمار در سال تحصیلی جدید چند‌ماهی طول می‌کشد.


فعالیت 100 مرکز روزانه برای معلولان
علیزاده به فعالیت صد مرکز روزانه برای معلولانی مانند طیف اتیسم، کم‌شنوا، ناشنوا و‌... که نمی‌توانند در مدارس دیگر ثبت‌نام کنند یا در موعد ثبت‌نام آن مدارس موفق به انجام این کار نشده‌اند، اشاره کرد و گفت: به‌طو‌رمعمول 3هزار‌و800 نفر در طول سال در این مراکز روزانه استان خدماتی از جمله حرفه‌آموزی دریافت می‌کنند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: