کد خبر: ۳۴۸۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - 2024August 24
برای پیشگیری از یخ‌زدگی مغز، بهترین کار تحریک نکردن سقف دهان‌تان با سرمای ناگهانی است و البته اگر سقف دهان‌تان سرد شد، زبان‌تان را به آن فشار دهید تا گرم شود و از یخ‌زدگی مغز بکاهد.
شفاآنلاین:سلامت> بنابه گفته پزشکان،‌ یخ‌زدگی مغز نوعی واکنش بدن برای بقاست که طی آن پس از مصرف ناگهانی نوشیدنی یا خوراکی بسیار سرد، رگ‌های خونی بدن به‌طور خودکار منقبض می‌شوند و بدین‌ترتیب دمای هسته بدن را بدون تغییر حفظ می‌کنند.

همچنین تحقیقات نشان داده افراد مبتلا به میگرن در برابر یخ‌زدگی مغز و درد ناشی از آن حساس‌تر هستند که چند دلیل دارد:

۱. رگ‌های خونی واکنش‌پذیر

 به گزارش شفا آنلاین:شدت واکنش‌پذیری رگ‌های خونی افراد مبتلا به میگرن بسیار بالاست و در برابر تحریک‌کننده‌هایی، مانند سرمای ناگهانی نوشیدنی سرد یا بستنی، واکنش شدیدتری نشان می‌دهند.

۲. عصب سه‌قلوی حساس

عصب سه‌قلوی افراد مبتلا به میگرن در برابر علایم درد و همینطور یخ‌زدگی مغز حساس‌تر است و به همین دلیل آنها درد را بیشتر از دیگران حس می‌کنند.

۳. آستانه پایین تحمل درد

افرادی که مبتلا به میگرن هستند، در برابر تحریک‌کننده‌ها آستانه تحمل درد کمی دارند و ممکن است یخ‌زدگی مغز در آنها بیش از دیگران باشد.

احساس متفاوت یخ‌زدگی مغز در افراد

افرادی که سقف دهان‌شان در برابر تغییرات دمایی مقاوم است یا خوراکی‌ و نوشیدنی‌های سرد را به‌آرامی مصرف می‌کنند و سقف دهان‌شان فرصت بیشتری برای سازگاری با تغییر دما دارد، دچار یخ‌زدگی مغز نمی‌شوند.

خوشبختانه این نوع یخ‌زدگی مغز به مغزتان صدمه‌ای نمی‌زند و فقط واکنش موقتی به محرکی سرد است. اما اگر به یخ‌زدگی مغز دچار شدید و به‌طور غیرمعمولی طولانی شد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های پیشگیری از یخ‌زدگی مغز

برای پیشگیری از یخ‌زدگی مغز، بهترین کار تحریک نکردن سقف دهان‌تان با سرمای ناگهانی است و البته اگر سقف دهان‌تان سرد شد، زبان‌تان را به آن فشار دهید تا گرم شود و از یخ‌زدگی مغز بکاهد.

همیشه نوشیدنی‌ و خوراکی‌های سرد را به‌آرامی مصرف کنید تا دچار یخ‌زدگی مغز نشوید.

برچسب ها: مغز ، یخ زدگی مغز ، فشار ، میگرن
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: