کد خبر: ۳۳۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۴ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 09
شفا آنلاين-رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی از قربانی شدن یک نفر در هر دوازده ثانیه در جرایم سایبری سطح جهان خبر داد.

به گزارش شفا آنلاين، سردار کمال هادیان‌فر در دومین کارگاه آموزشی منطقه‌ای همکاری‌های بین‌المللی برای مبارزه با جرایم سایبری که صبح روز سه شنبه در مقر اکو برگزار شد، گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله مواردیست که توسعه آن تاثیر زیادی در روابط سیاسی، اقتصادی و ... جوامع داشته است و سازمان ملل متحد نیز با درک صحیح از این شرایط اقداماتی را برای شناخت تحقیق‌ها و فرصت‌ها انجام داده که جای تشکر دارد.

وی با بیان اینکه امروز بیش از 70 درصد جرایم در کشورهای توسعه یافته و 40 درصد از جرایم در کشورهای در حال توسعه جنبه بین‌المللی و فراملی دارد، گفت: همین موضوع حاکی از این است که ما باید توجه ویژه‌ای به جرایم داشته باشیم و با همکاری کشورها به دنبال رفع آن برویم.

جرایم سایبری هر دوازده ثانیه یک قربانی می‌گیرد

وی با بیان اینکه در هر 12 ثانیه یک نفر قربانی جرایم سایبری در دنیا می‌شود، گفت: در سال 2013 برابر آمارهای بین‌المللی جرایم سایبری 100 و 13 میلیارد دلار به طور مستقیم به جامعه جهانی هزینه تحویل و متخلفین این جرایم 388 میلیارد دلار کسب کرده‌اند.

میانگین 122 حمله سایبری موفق به هر سازمان

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی با بیان اینکه در سال 2013 سازمان‌ها و شرکت‌ها به طور میانگین مورد 112 حمله سایبری موفق قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: عده‌ای از سودجویان از این فضا برای درس و آموزش استفاده می‌کنند.

هادیان‌فر با بیان اینکه آنچه که مردم از فضای وب می‌بینند تنها چهار درصد آن است، گفت: 96 درصد وب را لایه‌های زیرین تشکیل می‌دهد و سودجویان و مجرمان نیز در این لایه‌ها فعالیت می‌کنند.

رئیس پلیس فتای ناجا با تاکید بر اینکه بدون همکاری کشورهای دیگر پیش بینی و پیگیری جرایم سایبری غیر ممکن خواهد بود، گفت: 50 درصد جرایم در سطح ملی است و مابقی آنها جرایم فراملی است که در صورت عدم همکاری کشورها برای کشف آنها شرایط بسیار سخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه امروز همه می‌دانند عقب ماندگی پلیس‌ها در حوزه جرایم سایبر بیشترین خطرات را برای کشورها به دنبال دارد، خاطر نشان کرد: با توجه به گستردگی جرایم سایبری اگر یک کشور از امکانات کافی برای برخورد با متخلفان بهره مند نباشد، فضای مجازی آنجا به بهشت متخلفان تبدیل خواهد شد.

هادیان‌فر اعلام آمادگی کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری پیش‌تاز در منطقه در حوزه مبارزه با جرایم سایبری تجربیات خود را در اختیار سایر کشورها قرار دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه پلیس سایبری ایران، ارتقای احساس امنیت و ارتقای امنیت را برای خانواده‌ها می‌خواهد، گفت: افزایش خطرپذیری نیز دستاوردیست که پلیس فتا برای مجرمان فراهم کرده و امروز از زمان تاسیس پلیس فتا تاکنون قدرت کشف جرایم سایبری در کشورمان 65 درصد بوده است.

هادیان فر اضافه کرد: با توجه به رشد و توسعه این جرایم باید سازمان‌های بین المللی اقدامات مناسبی را برای توسعه همکاری‌ها فراهم کنند.

سازمان ملل اینترنت را مدیریت کند

وی با اشاره به عزم پلیس ایران برای مبارزه با جرایم سازمان یافته پیشنهاد داد سازمان ملل متحد در قالب UNODC طرحی را صحن سازمان ملل ببرد و بر اساس آن پیشنهاد مدیریت اینترنت دنیا در قالب سازمان ملل را مطرح کند.

هادیان فر اضافه کرد: امروز انحصار اینترنت جهان در اختیار ایالت متحده است و این کشور از این انحصار به عنوان ابزاری جاسوسی استفاده می‌کند که باید آنرا از دست امریکا خارج کرد.

هادیان فر ایجاد منطقه بندی و انتخاب کشورهایی معین و پشتیبانی فنی و مالی از آنها را از دیگر پیشنهادات خود برای افزایش توان مبارزه با جرایم سایبر در کشورها دانست و گفت: با این شیوه می‌توان از عقب ماندگی‌های برخی از کشورها در حوزه جرایم سایبری جلوگیری کرد.

وی همچنین خواستار ایجاد بستری ارتباطی برای کشورهای عضو UNODC شد و گفت: وجود چنین بستری امکان تبادل اطلاعات جرایم و مجرمان را فراهم می‌کند.

رئیس پلیس فتای ناجا در پایان خواستار تدوین قوانین بین المللی برای مقابله با گروه‌های سازمان یافته در فضای مجازی شد و آنرا امری مهم خواند.



ایسنا




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: