کد خبر: ۳۳۲۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 03
شفاآنلاین-سازمان پزشکان بدون مرز با انتشار بیانیه ای نسبت به عملکرد کشورهای جهان به ویژه کشورهای پیشرفته نسبت به کشتار مردم غرب آفریقا بوسیله بیماری ابولا اعتراض و اعلام کرد: این کشورها درحالی به مردم آفریقا پشت کرده اند که ابولا در درون مرزهای آفریقا آنها را نابود می کند.
به گزارش شفاآنلاین، از سایت سازمان پزشکان بدون مرز، خانم دکتر جوان لیو Joanne Liu رییس این سازمان با حضور در دفتر سازمان ملل متحد بیانیه اعتراض آمیز این نهاد خیریه بین المللی خطاب به دولت های جهان را قرائت کرد.

وی گفت:دولت ها باید برای مقابله با شیوع بیماری ابولا باید به اعزام تیم های پزشکی نظامی و استفاده از توانایی های مخصوصی که در اختیار ارتش هایشان است اقدام کنند.

این سازمان مردم نهاد بین المللی در بیانیه خود کاستی های عملکرد رهبران جهان در این زمینه را بشدت مورد انتقاد و اعتراض قرار داده است.

براساس آمارهای رسمی پس از شیوع بیماری مرگبار ابولا که مبدا آن گینه در غرب آفریقا بود تاکنون حدود 1600 نفر جان خود را از دست داده اند.

این گزارش در حالی منتشر می شود که تاکنون افزون بر 3 هزار نفر به ویروس ابولا مبتلا شده اند، اما سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که شمار مبتلایان می تواند بیش از 20 هزار نفر باشد که در گزارشهای رسمی ذکر نشده است.

رییس سازمان پزشکان بدون مرز، تاکید کرد: تاکنون درخواست های کمک برای مقابله با بیماری ابولا نادیده گرفته شده است.

به گفته لیو، شش ماه پس از بدترین اپیدمی ابولا در تاریخ، جهان برای مهار این بیماری در حال باختن است.حتی گزارش و تایید اخیر سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اینکه اپیدمی ابولا به بروز شرایط اضطراری و نگرانی بین المللی گسترده دامن زده، منجر به اقدامی قاطع از سوی کشورها نشد بلکه آنها در عوض به ائتلافی منفعلانه و جهانی برای اقدام نکردن در این زمینه پیوستند.

سازمان پزشکان بدون مرز خواسته است تا هر چه سریعتر به تیم های نظامی و غیرنظامی با قابلیت کار در فجایع بیولوژیک در زمینه ابولا فعال شوند زیرا شیوع ابولا بدون اعزام نیروی گسترده متوقف نخواهد شد.

این سازمان همچنین خواستار افزایش بیمارستان های صحرایی مجهز به بخش های قرنطینه، کادرهای مجرب پزشکی آماده برای اعزام، و پشتیبانی هوایی برای انتقال بیماران و پزشکان در منطقه غرب آفریقا شده است.

به گفته رییس سازمان پزشکان بدون مرز، کشورهایی که از ظرفیت لازم برخوردارند مسوولیت بشردوستانه و سیاسی دارند تا با پیشقدم شدن، به این فاجعه رو به گسترش در برابر دیدگان جهان واکنشی مناسب دهند. این کشورها به جای واکنش سیاسی و دیپلماتیک باید به مبتلایانی که وارد مرزهای شان شده اند فرصت نجات زندگی شان را بدهند.

براساس گزارش سازمان پزشکان بدون مرز، این سازمان تنها در یک نقطه از لیبریا توانسته تاسیسات قرنطینه 160 تختخوابی راه اندازی کند اما صف طویل مراجعان آنها را ˈغافلگیرˈ کرده و به تجهیزات لازم برای 800 تختخواب نیاز است.

به گفته لیو ، پزشکان بدون مرز با دو برابر کردن نیروهای متخصص خود در غرب آفریقا سعی کرده اند دوسوم بیمارانی که به طور رسمی نام آنها ذکر شده را تحت پوشش قرار دهند، اما همه این اقدامات کافی نبوده و این بیماری همچنان شیوع دارد زیرا کشورهایی که می توانند در این زمینه کمک موثری داشته باشند پای به عرصه نگذاشته اند.

لیو تاکید کرد: این سازمان اقدامات زیادی برای جلوگیری از شیوع جهانی آن انجام داده است و گزارشها و درخواست های رسمی متعددی به سازمان های بین المللی ذیربط فرستاده است اما تاکنون این اقدامات برای کمک به مردم آفریقا و سایر مردم جهان ناکام مانده است.

طبق این گزارش سیستم بهداشتی در اکثر کشورهای درگیر بیماری ابولا مانند لیبریا کاملا سقوط کرده است و اکنون حتی زنان باردار آفریقایی مرکز بهداشتی برای زایمان صحیح و تحت کنترل در مورد این بیماری ندارند.

به گفته لیو این اقدامات در حالی صورت می گیرد که بسیاری از اعضای سازمان ملل مرزهای خود را بسته اند و فقط در فکر سلامت اتباع خود هستند. درحالیکه اگر جلوی شیوع این بیماری در آفریقا گرفته نشود این بیماری میهمان ناخوانده همه کشورها خواهد بود.

***نشانه های بیماری ابولا

پزشکان می گویند: از نشانه های بیماری تب بالا، خونریزی و اختلال در سیستم عصبی است. احتمال مرگ و میر ناشی از ابتلا به ابولا 90 درصد است اما در حال حاضر با وضع شیوع فعلی این ویروس، نرخ تلفات حدود حدود 55 درصد است.

به گفته آنها: دوره نهفتگی ویروس در بدن بین دو تا 21 روز بوده و تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای ابولا کشف نشده است.

در روزهای بستری شدن، روش های پشتیبانی نظیر آب دادن به مبتلایانی که اسهال و استفراغ دارند می تواند مفید باشد.

خفاش های میوه خوار، که در برخی کشورهای غربی آفریقا حضور دارند، به عنوان میزبان طبیعی ویروس ابولا محسوب می شوند، اما خود این پرندگان علایم بیماری را نشان نمی دهند. برخی دیگر میمون و شامپانزه ، موش و ... گروه دیگر از حیوانات را عامل این بیماری معرفی کرده اند.
ایرنا
برچسب ها: آفریقا ، جهان ، عملکرد ، مرز
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: