به گزارش شفاآنلاین، گریلوییس هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در مراسم نکوداشت محیطبانان برجسته و فعالان پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اظهار داشت: در سراسر دنیا، بیش از پیش به این مسئله آگاهی مییابیم که تا چه اندازه به زیستگاهها و به بسیاری از گونههایی که از ابتدای خلقت با ما همزیستی داشتند، آسیب وارد کردهایم؛ این مسئله هم برای تمام زمین صدق میکند و هم برای ایران و یوزپلنگ آسیایی از آن مستثنی نیست.
وی افزود: امروزه، ببر مازندران و شیر ایرانی را تنها میتوان در مجسمهها یا عکسهای رنگ باختهای شناخت که تصاویر آنان را برخود حمل میکنند در حقیقت همه آنها را کشتند یا منقرض کردند و برای همیشه از بین رفتهاند. اما هنوز برای نجات یوزپلنگ آسیایی دیر نشدهاند.
گری لوییس ادامه داد: درست است که فشار و تعدی انسانی، جادهها و شهرکها، شلیکهای مرگبار به سوی یوزپلنگ آسیایی و نیز طعمههای آنان توسط شکارچیان موجب شده که شمار این موجودات به کمتر از100 کاهش یابد اما برای نجات یوزپلنگ آسیایی دیر نشدهاند.
وی بیان کرد: ما بر این باور هستیم که کاهش این موجودات حتی میتواند متوقف شده باشد ولی هم اکنون احتمال آن میرود که شمار آنان دوباره رو به افزایش باشد که این خبر خوبی است. بسیاری از ما به فعالیتهایی مشغول هستیم که میتواند به این روند یاری برساند اما دلیل اصلی این بهبودی در محدود شدن روند کاهش این موجودات است.
وی ادامه داد: امیدواریم به برکت فعالیت افراد تمامی گونهها حق همزیستی پیدا کنند. هنوز برای نجات یوزپلنگ آسیایی دیر نشده است.
تسنیم