به گزارش شفا آنلاين، علیرضا جزینی طی نشست مطبوعاتی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور پیگیر سیاستهای مصوب مقام معظم رهبری و اجرای مصوبات ستاد است، افزود: لذا برای پیگیری این فرآیند در سال 93، 4 همایش پیش بینی شده که دومین همایش سراسری دبیران شورای هماهنگی استانها در آذربایجان غربی تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه، شورای مبارزه با مواد مخدر دارای یک استراتژی متوازن که موضوعات مربوط به پیشگیری، درمان، توانمند سازی و صیانت و کاهش آسیب را پیگیری میکند، اظهار کرد: دررابطه با پیشگیری اقدامات مناسبی انجام شده و تفاهم نامههایی با وزارت علوم، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، بهزیستی و کمیته امداد به امضا رسیده است؛ در رابطه با رویکرد اجتماعی نیز با هنرمندان، مداحان و ورزشکاران برنامههای خوبی تدوین شده که در سال جاری اجرا میشوند.
وی در ادامه با اشاره به آمار مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان و دانشجویان، اظهار کرد: حوزه دانشجویی و دانش آموزی یکی از مهمترین حوزههایی به شمار میرود که پیگیر آن هستیم، متاسفانه در سال گذشته برابر آمار بدست آمده، یک درصد معتادین را دانش آموزان و 1.6 درصد را نیز دانشجویان شامل میشوند که این امر توجه ویژهای را میطلبد.
جزینی با بیان اینکه در سال گذشته هشت درصد مدارس تحت پوشش برنامههای پیشگیری قرار گرفت، گفت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته پیش بینی میشود در سال جاری 14 درصد مدارس تحت پوشش قرار گیرند؛ در رابطه با دانش آموزان معتاد نیز به آموزش پرورش اعلام شده که هیچگونه اقدامی در رابطه با اخراج این دانش آموزان انجام نشود.
وی با اعلام اینکه، طبق آمارهایی که در دوره گذشته منتشر شده، یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد، گفت: طی سال جاری نیز با اتمام شیوع شناسی، آمار جدید معتادان مشخص خواهد شد.
وی همچنین خبر داد: 760 هزار معتاد تحت پوشش بیش از 6000 مرکز درمانی ترک اعتیاد هستند که در این راستا یک هزار و 851 سازمان مردم نهاد در امر درمان، پیشگیری و کاهش آسیب کمک میکنند.
وی گفت: 92 درصد مراکز ترک اعتیاد متعلق به بخش خصوصی و هشت درصد دولتی هستند.
وی با اعلام اینکه در آذربایجان غربی 107 مرکز ترک اعتیاد وجود دارد، اظهار کرد: 17 هزار نفر در این مراکز تحت درمان هستند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادر مخدر کشور، با گلایه از عدم اجرای مصوب هیات وزیران در رابطه با اختصاص پنج درصد اعتبار اشتغالزایی برای اشتغال معتادان، اظهار کرد: اگر به بحث اشتغالزایی و سایر عوامل دخیل در رابطه با معتاد توجه نشود، متاسفانه فرد ترک کرده دوباره به چرخه مصرف مواد مخدر باز میگردد.
وی همچنین از اختصاص 30 میلیارد تومان برای بیمه درمانی معتادان خبر داد و گفت: تعرفههای اجرایی آن به تصویب شورای عالی بیمه رسیده و اقدامات مناسبی انجام شده است.
جزینی با اعلام اینکه، 67 درصد افراد مبتلا به ایدز در کشور معتاد هستند، اظهار کرد: در رابطه با جلوگیری از این امر، مراکزی جهت ارائه سرنگهای بهداشتی به معتادان در نظر گرفته شده است تا از آمار مبتلایان به ایدز و هپاتیت کاسته شود.
وی در رابطه با آمار کشفیات مواد مخدر نیز اظهار کرد: طی 4 ماه سال جاری 175 تن انواع مواد مخدر و با منشاء تریاک 240 تن کشف شده است؛ در سال گذشته نیز 573 تن انواع مواد مخدر و با منشاء تریاک 820 تن کشف شده بود.
وی اعلام کرد: طی چهار ماه گذشته سال جاری 91 هزار نفر در رابطه با مواد مخدر دستگیر شدهاند.
وی با بیان اینکه 70 درصد زندانیان کشور در ارتباط با مواد مخدر دستگیر و زندانی شدهاند گفت: 45 درصد از زندانیان در ارتباط مستقیم با مواد مخدر و 25 درصد نیز در ارتباط غیر مستقیم با این مواد قرار دارند؛ با تدابیر اتخاذ شده و احداث زندانهای معتادان، 38 هزار زندانی مواد مخدر از سایر زندانیها جدا میشوند.
وی تصریح کرد: زندان معتادان 86 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تامین اعتبار هیات وزیران طی یک سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اعلام اینکه، بازه سنی معتادان کشور 15 الی 64 سال مشخص شده است، گفت: 9.7 درصد معتادین کشور را بانوان شامل می شوند.
ایسنا