حالا در آستانه فرارسیدن سال تحصیلی 94 ـ 93 باز هم نگرانیهای والدین از بابت سرویسهای مدارس قوت گرفته است.
هرچند مسئولان پلیس امسال با گذاشتن شرطهای جدیدی برای رانندگان سرویسهای مدارس تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا به هنگام صدور مجوز فعالیت برای متقاضیان، افراد با صلاحیت انتخاب شوند، اما با این حال پلیس همچنان به والدین هشدار میدهد که برای پیشگیری از هرگونه حادثه احتمالی در انتخاب سرویس مدارس دانشآموزان خود هوشیاری به خرج دهند.
انتخاب خودسرانه ممنوع
برخی والدین به خیال اینکه در هزینه صرفهجویی میکنند، ترجیح میدهند خودشان سرویس مدرسه فرزندشان را انتخاب کنند و گاه دیده شده برای اینکه هزینهها سرشکن شود خانوادههایی که دانشآموزانشان با هم به یک مدرسه میروند به طور توافقی و بدون در جریان بودن مسئولان مدرسه یک خودروی شخصی را انتخاب کرده و با راننده برای نقل و انتقال فرزندانشان به توافق میرسند غافل از اینکه با این کار تا چه اندازه شرایط را برای وقوع اتفاقات و حوادث ناخوشایند فراهم میکنند.
این کار بدترین شیوه انتخاب سرویس مدرسه است چراکه به گفته پلیس بسیاری از حوادث تلخ از تصادفات گرفته تا برخی بیاخلاقیهای گزارش شده مربوط به سرویسهای مدارسی بوده که خانوادهها به همین شیوه غیررسمی و به صورت توافقی با یک راننده آنها را انتخاب کردهاند بدون اینکه گزینشی از سوی مراجع ذیصلاح شامل پلیس، آموزش و پرورش و سازمان تاکسیرانی در کار بوده باشد.
سرهنگ تیمور حسینی، رییس پلیس راهور تهران از والدین میخواهد که سرویس مدرسه دانشآموز خود را با نظارت مسئولان مدارس انتخاب کنند.
وی با تاکید براینکه امسال پلیس در مقوله سرویس مدارس دانشآموزان با جدیت بیشتری وارد عمل شده است و در این جهت هماهنگیهایی نیز با سازمان تاکسیرانی و آموزش و پرورش انجام شده است، توضیح میدهد: براساس هماهنگیهای انجام شده با مسئولان سازمان تاکسیرانی، رانندگانی که به عنوان راننده سرویس مدارس قراراست فعالیت کنند حتما باید صلاحیت اخلاقی، روحی و روانی و جسمیشان مورد تائید تاکسیرانی قرار گرفته باشد.
به گفته سرهنگ حسینی، رانندگان سرویس مدارس به واحدهای پزشکی مورد تائید سازمان تاکسیرانی که زیر نظر شهرداری هستند معرفی میشوند تا در آنجا پس از بررسیهای جسمی و روانی، برگه سلامت برایشان صادر شود. علاوه براین متاهل بودن و عدم هرگونه سوءسابقه کیفری از مهمترین شرطهای مورد تائید بودن یک راننده به عنوان سرویس مدرسه از سوی تاکسیرانی است.
رییسپلیس راهور تهران امیدوار است در صورتی که والدین انتخاب سرویس مدارس دانشآموزان را از راه مورد تائید یعنی سازمان تاکسیرانی و زیرنظر مسئولان مدارس انجام دهند، با تمهیدات و تدابیر در نظر گرفته شده در سال تحصیلی جدید مشکلی درخصوص سرویسهای مدارس و انتقال دانشآموزان رخ ندهد.
سرویس مدارس؛ فقط تاکسی
هر خودرویی نمیتواند سرویس مدرسه باشد، و این نکته مهمی است که متاسفانه برخی خانوادهها نسبت به آن بیتوجهند و این بیتوجهی هم کار دستشان میدهد.
این مشکل گریبانگیر خانوادههایی میشود که ترجیح میدهند به جای کمک گرفتن از اولیای مدرسه، خودشان سرویس مدسه دانشآموزشان را انتخاب کنند تا به اصطلاح در وقت و هزینهشان صرفهجویی شود به همین دلیل به هر خودرویی که از نظر وضع ظاهری سالم به نظر بیاید، اطمینان کرده و فرزندانشان را با خیالی آسوده به راننده میسپارند به این خیال که دانشآموزشان در مسیر رفت و آمد به خانه و مدرسه ایمن و سلامت خواهد بود غافل از اینکه این خودرو ممکن است بسیاری از نکات ایمنی و فنی مورد تاکید پلیس برای تردد در خیابانهای شهر را هم نداشته باشد چه برسد به اینکه به عنوان سرویس مدرسه مسئولیت حمل و نقل تعدادی دانشآموز را عهده دار شود.
رییسپلیس راهور تهران تاکید میکند خانوادهها باید خودرویی را به عنوان سرویس مدرسه انتخاب کنند که حتما تاکسی، ون یا اتوبوس باشد تا رانندگان آنها به جهت نظارتی که از سوی سازمان تاکسیرانی و اتوبوسرانی احساس میکنند، خود را نسبت به اخذ یکسری مجوزهای ایمنی برای وسیله نقلیهشان ملزم کنند.
حسینی درباره شرایط خودروهای مناسب برای سرویس مدارس توضیح میدهد: داشتن برگ معاینه فنی، بیمه بدنه،سرنشین و شخص ثالث و عدم هرگونه نقص فنی، از جمله این موارد است.
وی با اشاره به نصب برچسب برای سرویس مدارس و آموزش رانندگان خاطرنشان میکند: پیشبینیهای لازم برای این کار از سوی سازمان تاکسیرانی انجام شده و قراراست تا آغاز سال تحصیلی جدید تمام برچسبها روی سرویس مدارس نصب شود.
کلاسهای آموزشی برای رانندگان
از آنجا که رانندگان سرویس مدارس در دو نوبت رفت و برگشت با دانش آموزان در ارتباط هستند، نحوه عملکرد رفتاری، گفتاری و از همه مهم تر میزان پایبندی آنها به رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی بشدت زیر نظر دانش آموزان است، به طوری که رعایت قوانین یا نادیده گرفتن آن از سوی رانندگان در الگوپذیری دانش آموزان نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
از همین رو امسال نیز به روال سالهای گذشته طبق توافق پلیس با مسئولان تاکسیرانی قرار شده رانندگانی که به عنوان سرویس مدارس فعالیت میکنند پس از تائید صلاحیت از سوی سازمان تاکسیرانی با گذراندن یک دوره کلاسهای آموزشی به پلیس راهور معرفی شوند.
به گفته سرهنگ حسینی رانندگان سرویس مدارس در این کلاسهای آموزشی 8 ساعته رعایت نکات راهنمایی و رانندگی و رعایت یکسری نکات اخلاقی در برخورد با دانشآموزان را میآموزند.
تخلفات را گزارش دهید
مسئولان پلیس راهور تاکید میکنند که فقط مجوزهای اولیه برای فعالیت یک راننده به عنوان سرویس مدرسه پایان ماجرا نیست و پلیس با همکاری سازمان تاکسیرانی در طول سال تحصیلی نیز عملکرد رانندگان سرویسهای مدارس را زیر ذرهبین میگذارد.
سرهنگ حسینی با یادآوری اینکه پلیس در طول سال تحصیلی برای سرویسهای مدارس نظارت ویژهای خواهد داشت و با متخلفان برخورد قانونی خواهد کرد از والدین نیز میخواهد که برای شناسایی متخلفان به پلیس و تاکسیرانی کمک کنند.
رییسپلیس راهور تهران تاکید میکند والدین نسبت به کوچکترین تخلفات رانندگان سرویسهای مدارس بیتفاوت نباشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلفی که نیاز به پیگیری پلیس یا تاکسیرانی باشد موارد را با سامانه 197 پلیس یا شماره 63951101 (مرکز کنترل ترافیک راهور) و یا واحد نظارت و رسیدگی به شکایات سازمان تاکسیرانی در میان بگذارند و اطمینان داشته باشند که پلیس با جدیت تخلفات گزارش شده را تا روشن شدن دقیق موضوع و برخورد با فرد متخلف پیگیری خواهد کرد.
هشدار به خانوادهها
مسئولان پلیس تاکید میکنند که امسال با کمک سازمان تاکسیرانی با جدیت بیشتری رانندگان سرویسهای مدارس را گزینش خواهند کرد تا ایمنی دانشآموزان از هر نظر تضمین شده باشد. با این حال یکسری نکات نیز وجود دارد که رعایت آنها از سوی خانوادهها و حتی دانش آموزان به جلوگیری از وقوع اتفاقات و حوادث تلخ و ناگوار کمک خواهد کرد.
- به فرزند خود بیاموزید از مسیر مدرسه تا منزل و برعکس از گفتوگو کردن با افراد ناشناس خودداری کند یا به هر دلیل همچون دیر رسیدن والدین یا سرویس مدرسه سوار خودروهای ناشناس نشود.
حتما به دانشآموز تاکید کنید از گفتوگو درباره مسائل غیرضروری مانند دادن اطلاعات شخصی و خانوادگی به راننده سرویس مدرسه خودداری کند.
در برخورد با دانشآموز طوری با وی رفتار کنید که بدون ترس و نگرانی کاملا به شما اطمینان کرده و هرگونه ناراحتی خود در مسیر رفت و برگشت خانه به مدرسه را با شما در میان بگذارد.
هنگام اعزام فرزندان بویژه کودکان مقطع ابتدایی از آراستن آنان به طلا و جواهر خودداری کنید.
به اولیای مدارس اطلاع دهید غیر از شما چه کسانی برای بردن فرزندانتان به آنها مراجعه میکنند.
از فرزندتان بخواهید شماره تلفن، آدرس محل زندگی و تلفن یکی از بستگان نزدیک را به خاطر بسپارد تا در مواقع اضطراری با شما یا بستگان تماس بگیرد ضمن اینکه این شماره تلفنها را در اختیار اولیای مدارس و راننده سرویس مدرسه نیز قرار دهید.
جام جم