شفا آنلاین -خانهای که شما و خانوادهتان در آن زندگی میکنید باید پاکیزه و بهداشتی باشد تا سلامت شما و خانوادهتان تضمین شود. در همین راستا، نقش مدیریت زبالهها و پسماندها توسط زنان خانهدار اهمیت ویژهای مییابد
به گزارش شفا آنلاین، مطالعات نشان میدهد هر فرد شهرنشین روزانه نیم کیلوگرم زباله تولید میکند. اگر تنها 10 درصد از شهرنشینان هندی را در نظر بگیریم این رقم به تنهایی تولید بیش از 20 میلیون تن زباله شهری در سال را شامل میشود.
این زبالهها فضای بسیاری را اشغال کرده و تبدیل به منبع بسیاری از بیماریها میشوند چرا که تنها چند کیلوگرم از زبالههای متعفن میتوانند سبب شیوع بیماریهای بسیار خطرناک شود و در صورتی که با همین روند به تولید زباله ادامه دهیم، فرزندان آینده ما هیچ امیدی برای داشتن یک زندگی سالم نخواهند داشت.
بنابراین کاهش تولید میزان زبالههای تولیدی توسط ما اهمیت بسیاری دارد. راههای بسیاری برای مدیریت زبالهها وجود دارد که در این گزارش به آنها اشاره میشود. اما آنچه که اهمیت دارد این است که زباله کمتری تولید کنیم تا در نتیجه زباله کمتری در دل زمین دفن شود.
زنان خانهدار نقش بسیار پررنگی در مدیریت و کنترل زبالهها در خانه دارند. خرید هوشمندانه، توجه به بستهبندی غذاها و خرید میوهها و سبزیجات بستهبندی نشده نمونههایی ساده از این دست هستند. سعی کنید مواد غذایی را به صورت باز خریداری کنید، زیرا این مساله تا حد امکان از میزان تولید زبالههای ناشی از بستهبندی مواد غذایی میکاهد.
در عین حال راههای بسیاری وجود دارد که میتوان از وسایلی که خریداری میکنیم دوباره استفاده کرد که به برخی از آنها اشاره خواهد شد، اما مطمئنا راههای بسیار دیگری نیز وجود دارند که توسط خود زنان خانهدار قابل انجام و مدیریت هستند. به عنوان مثال میتوان از دستمالهای چند بار مصرف استفاده کرد یا برای خرید از کیسههای چند بار مصرف یا زنبیل به جای نایلونهای یکبار مصرف استفاده کرد. میتوانید لباسها و کفشهایی را که استفاده نمیکنید به نیازمندان اهدا کنید. از پشت کاغذها برای چرکنویس استفاده کرده یا از ظروف بستنی برای نگهداری وسایل یا به عنوان ظرف غذا برای بردن ناهار به محل کار استفاده کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از «ویکیهاو»، از سوی دیگر زنان خانهدار میتوانند بسیاری از زبالههای تولیدی را نیز در مبدا تفکیک کنند که این مسئله میتواند علاوه بر صرفهجویی در زمان، با استفاده از بازیافت آنها از نظر مالی و کمک به حفظ منابع محیط زیست بسیار سودمند خواهد بود. این مواد بازیافتی شامل کاغذ، مقوا، ظروف شیشهای، بطریهای پلاستیکی، خرده فلزات، پارچه یا حتی روغن موتور، باتری، چوب و گوشیهای خراب موبایل میشود.
خواه ناخواه تولید زباله بخشی جدانشدنی از زندگی انسان است اما با به خاطر داشتن این پنج مرحله میتوان تولید زبالههای خانگی را به بهترین شکل مدیریت کرده و به حداقل رساند.
1- زباله کمتری را به خانه بیاورید: بله درست حدس زدید. مثلا دقت کنید چه میزان از بستهبندیهایی که خریداری میکنید قابل بازیافت هستند. به عنوان مثال خرید یک ظرف شوینده بزرگ ضمن اینکه شما را از خرید چند شوینده کوچک بینیاز میکند، از نظر استفاده نیز مقرون به صرفهتر خواهد بود.
این مسئله در مورد خرید آب معدنی هم صدق میکند. اگر آب آشامیدنی منزل شما مناسب است، پس چه نیازی به خرید آب معدنی دارید؟
با پخت غذاهای بیشتر در منزل، زبالههای کمتری ناشی از بستهبندی غذاهای آماده تولید خواهد شد.
2- دورریز زبالهها را کاهش دهید: با کاهش زبالههای دورریز خود به راحتی میتوانید تاثیر مثبتی بر روی کاهش میزان زباله تولیدی خود داشته باشید. به عنوان مثال:
- تا حد امکان چیزهایی را که میشود بازیافت کنید
- در هنگام خرید اجناس با کیفیت و بادوام بخرید و از لباسهای خود بهتر مراقبت کنید
- به جای دور انداختن وسایل شکسته سعی کنید آنها را تعمیر کنید.
- وسایل غیرضروری که به آنها نیاز ندارید را فروخته یا اهدا کنید.
- پسمانده غذاهای خود را به جای دور ریختن تبدیل به کود کرده و در باغچهها استفاده کنید.
3- از وسایل خود تا حد امکان دوباره استفاده کنید. استفاده چند باره از وسایل میتواند نقش بسیار موثری در کاهش تولید زبالههای خانگی داشته باشد. به عنوان نمونه:
- از نایلونهای خرید تا حد امکان چند مرتبه استفاده کنید.
- ظروف و بطریهای پلاستیکی را مجددا مورد استفاده قرار دهید.
- در هنگام پرینت گرفتن از دو طرف کاغذ استفاده کنید یا از کودکانتان بخواهید در پشت کاغذهای استفاده نقاشی بکشند.
4- میوهها و سبزیجات را بازیافت کنید: بازیافت و تولید کمپوست از بازمانده سبزیجات و میوهها میتواند به میزان محسوسی تولید زبالههای خانگی را کاهش دهد. تولید کود خانگی علاوه بر سادگی برای باغچههایتان مفید است. این کمپوستها طبیعی بوده و غذای کاملی برای خاک باغچهها هستند.
موادی که میتوان از آنها کمپوست تهیه کرد عبارتند از: تفالههای چای و قهوه، پوست میوهها و سبزیجات، پوست تخممرغ و چیزهایی از این دست.
البته به خاطر داشته باشید در استفاده از گوشت، پارچه، مواد پاککننده و سایر مواد شیمیایی در تولید کمپوست اجتناب کنید.
5- ماموران شهرداری تنها مسوول نیستند: وقتی تصمیم به بازیافت میگیرید، ماموران شهرداری و ادارات بازیافت تنها گزینه پیشروی شما نیستند. در حقیقت از آنجا که برخی از مردم تمایلی به تفکیک زبالهها در مبدا ندارند، تعداد بسیاری از واحدهای خصوصی جمعآوری زباله شکل گرفتهاند که عملیات تفکیک زباله را انجام میدهند که حضور آنها کار را برای افرادی که تمایلی به تفکیک زبالههای خود ندارند، آسانتر کرده است.