به گزارش شفا آنلاین، بازار محصولات کشاورزی و عمده اقلام مصرفی خانوار مانند برنج، روغن، چای، گوشت مرغ، گوشت قرمز، خرما و حبوبات در ماه رمضان امسال ثبات نسبی را تجربه کرد اما در این میان برخی کالاهای دیگر مانند تخممرغ، لبنیات و گهگاه قند و شکر دچار نوسان و افزایش قیمت شدند اما قیمت عمده این مواد غذایی از اواسط هفته جاری و پایان ماه رمضان ثابت ماند و بعضا کاهش یافت.
قیمت برنج ایرانی و خارجی به عنوان یکی از پر مصرفترین محصولات سبد غذایی در ماه رمضان روند ثابتی را تجربه کرد؛ به گونهای که از ابتدای این ماه هر کیلوگرم برنج خارجی در برندهای مختلف جایزهدار حدود 5000 تومان عرضه میشد و برنج ایرانی نیز از کیلویی حدود 6000 تا 8000 هزار تومان قیمتگذاری شده بود که البته همین قیمتها در پایان ماه رمضان نیز در بازار مشاهده شد.
چای که بازار داخلیاش بر خلاف برنج عمدتا در اختیار کالای وارداتی است و محصول تولیدی چایکاران طرفدار چندانی ندارد روند کاهش قیمت را در روزهای پایانی ماه رمضان تجربه کرد؛ به گونهای که هر کیلوگرم چای خارجی که درابتدای این ماه حدود 30 هزار تومان عرضه میشد در روزهای منتهی به عید فطر و پس از آن به حدود 25 هزار تومان و کمتر از آن رسید و قیمت چای ایرانی نیز از حدود 15 هزار تومان به کمتر از 12 هزار تومان کاهش یافته است.
بازار روغن نباتی نیز مانند دیگر محصولات پر مصرف مردم در ماه رمضان بازاری با نوسان کمتر بوده است که البته با توجه به اینکه تقریبا 100 درصد این محصول در قالب برندها و بستهبندیهای مشخص ذعرضه میشود طبیعی به نظر میرسد اما قیمت انواع روغن مایع و جامد در بازار ماه رمضان به ویژه روزهای پایانی آن بهگونه ای بود که هر لیتر روغن مایع حدود 5000 تومان و هر کیلوگرم روغن جامد 5500 تومان عرضه شد.
انواع گوشت قرمز در ماه رمضان که تقریبا کیلویی 30 هزار تومان و بیشتر به دست مصرفکنندگان میرسید افزایش قیمت نسبی پیدا کرده است که این نوسان تقریبی در گزارشهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز مشاهده میشود چرا که بر اساس گزارش بانک مرکزی قیمت گوشت گوسفندی 0.2 درصد و قیمت گوشت گوساله 0.8 درصد رشد داشته است.
به گونهای که قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز در بازار از حدود 32 هزار تومان تا بیش از 40 هزار تومان متفاوت است.
اما گوشت مرغ هم که بر اساس گزارش بانک مرکزی در هفته پایانی ماه رمضان حدود 1.3 درصد کاهش قیمت داشته، ثبات نسبی را در طول ماه رمضان تجربه کرد و البته روند افزایشی داشت چراکه قیمت آن در طول این ماه از حدود 6500 به حدود 7000 تومان رسید.
همچنین هر شانه تخممرغ نیز که که در ابتدای ماه رمضان به صورت متوسط حدود 8000 تومان به دست مصرف کنندگان میرسید با افزایش نسبی قیمت مواجه شده به گونهای که قیمت متوسط هر شانه تخممرغ در بازار به حدود 8500 تومان رسیده است.
بازار قند و شکر به عنوان محصولی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در سبد غذایی مردم مصرف میشود و میزان آن در ماههایی مانند ماه رمضان افزایش مییابد نیز قیمت رو به افزایشی را تجربه کرد؛ به گونهای که در ابتدای ماه رمضان قیمت متوسط هر کیلوگرم قند 2700 تومان و هر کیلوگرم شکر 2500 تومان بود اما هم اکنون قند به بیش از 3000 تومان و شکر به حدود این قیمت نزدیک شده است.
قیمت انواع حبوبات طی ماه رمضان امسال روند با ثباتی داشت و کمتر دچار نوسان شد چرا که به عنوان مثال قیمت هر کیلو گرم نخود در بازار این ماه در حدود 5000 تومان، هر کیلوگرم لوبیا سفید حدود 10 هزار تومان، هر کیلو گرم لپه حدود 6000 تومان و هر کیلوگرم عدس حدود 6000 تومان باقی ماند و البته در این میان قیمت هر کیلوگرم لوبیا قرمز با کاهش نسبی به حدود 9000 تومان رسید.
خرما نیز یکی دیگر از محصولاتی است که همواره در بازار روزهای ابتدایی ماه رمضان روند افزایشی به خود میگیرد و امسال هم متوسط قیمت هر کیلوگرم خرما 7000 تومان بود اما قیمت این محصول ازنیمه دوم تا روزهای پایانی این ماه روند ثابت یا کاهشی را تجربه کرد؛ به گونهای که هم اکنون متوسط قیمت این محصول به حدود 6000 تومان و کمتر از آن رسیده است.