این نخستین باری نبود که موسیقی در فرهنگسراها مورد تهدید قرار میگرفت. در واقع شهاب مرادی، کاری را انجام داد که پیش از آن خوراکیان مدیر اسبق سازمان فرهنگی و هنری شهرداری موفق به انجام آن نشده بود. اگرچه او توانست برگزاری کنسرت در فرهنگسراها را ممنوع کند و با اعمال تفکیک جنسیتی در کلاسهای موسیقی صدای خیلیها را دربیاورد. چرا که بر اساس این مصوبه آموزش دهنده و هنرجو هر دو باید همجنس میبودند و مثلا تدریس موسیقی توسط آقا به یک خانم ممنوع بود.
اما این ابلاغیه شفاهی تیر خلاص را بر همین وضعیت موسیقی در فرهنگسراها زد. خانه موسیقی دست به دامان شورای شهر شد. اعضای هیات مدیره خانه موسیقی با دعوت از عبدالحسین مختاباد به خانه موسیقی از او خواستند در این زمینه کاری بکند. مختاباد هم با طرح کردن این موضوع در صحن علنی شورای شهر و تذکر به شهرداری پیگیر این ماجرا شد: ««ما تذکر جدی دادهایم که ایشان اجازه ندارد و مراکز آموزش موسیقی باید باز باشند و این کلاسها بخشی از سرویسهایی است که فرهنگسراها به مردم میدهند. شهرداری تهران به این تذکر جواب نداده و به همین دلیل تذکر و سوال رسمی از شهردار تهران در همین باره را مطرح شد و به هیأترئیسه شورا ارایه کردم.»
اگرچه شهاب مرادی در یکی از سایتهای اجتماعی گفت که رسانهها از این اقدام و حرفهای او برداشت غلطی کردهاند و او به دنبال آموزش آکادمیک موسیقی در فرهنگسراهاست اما آنچه که بههرحال واقعیت داشت، کلاسهای تعطیل شده، هنرمندان بیکار و خیل عظیم نوجوانان و جوانانی بود که با شروع تابستان خیال ثبتنام در یک کلاس موسیقی را داشتند.
حالا معاون هنری سازمان فرهنگی، هنری گفته دورههای آموزشی تخصصی موسیقی در فرهنگسراها پس از اصلاح، ساماندهی وضعیت و البته با نگاه حرفهای، رویکرد پژوهشی و نگرش تکمیلی به حوزه آموزش بازطراحی و اجرا میشود.
امیر عبدالحسینی با اشاره به بازنگر و ساماندهی نظام آموزش موسیقی در فرهنگسراهای پایتخت گفته: «از آنجا که ساماندهی بخش آموزش موسیقی در فرهنگسراها حین اجرا آسیبپذیر است مقرر شده فعلا ثبت نام انجام نشود.»
او همچنین خبر از تعامل با مدیریت آموزش ارشاد به عنوان متولی سیاستگذاری آموزشهای آزاد هنری، داده و گفته با بیش از ۲۰۰ آموزشگاه تخصصی هماهنگی شده است. نگاه علمی و مدرسهای به آموزش، جذب هنرجوی هدفمند، گریز از نگاه اقوات فراغتی در آموزش هنر و یکسانسازی و استانداردسازی سیستم آموزش، از دیگر عناوینی است که معاون هنری این نهاد به عنوان برنامههای ضروری در مسیر ساماندهی وضعیت آموزش هنر در فرهنگسراها نام برده است.
عبدالحسینی همچنین گفته معتقد است اگر به جای ۲۰۰ کلاس بیکیفیت، ۲۰ کلاس مناسب داشته باشیم، میتوان گفت برای موسیقی کاری کردهایم.
او افزوده: «این هنر باید به نیازهای اجتماعی، اخلاقی و انسانی توجه کند تا ماندگار شود. در این مسیر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گامهای نخست را برداشته و در همین راستا از مشورت استادان این عرصه هم بهره برده است.»
او از برنامههای در دست اقدام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در فصل جاری هم خبر داده است. برنامههایی چون: تشکیل هشت گروه سرود حرفهای در فرهنگسراها، حمایت و تقویت گروه کر فرهنگسرای بهمن، تولید و ارائه آثار صوتی و موسیقایی شایسته، در اختیار گذاشتن فضای تمرین برای گروههای حرفهای و برگزاری کارگاههای علمی و عملی و نشستهای پژوهشی.
با این حال، هنوز معلوم نیست که طرح ساماندهی کردن آموزش موسیقی در فرهنگسراها، چرا باید از حذف یکباره آموزش موسیقی آغاز شود. این پرسشی است که مدیران فرهنگی شهرداری تهران هنوز به آن پاسخ روشنی ندادهاند.
خبرآنلاین