تجربه نشان داده پیامهای اخلاقی و بهداشتی و آموزشی از طریق انیمیشن به سبب جذابیتهای بصری آن خیلی بهتر، موثرتر و ماندگارتر است
شفاآنلاین>سلامت>تهیهکننده برنامه «شکرستان» از تولید ویژهبرنامههای انیمیشنی با موضوع مبارزه با بیماری کرونا در قالب شکرستان خبر داد.
به گزارش شفاآنلاین، براساس اعلام روز جمعه پایگاه اطلاع رسانی سیما، سیدمسعود صفوی با اعلام این خبر افزود: همزمان با اعلام هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شیوع ویروس کرونا، مرکز پویانمایی صبا هم درصدد برآمد تا با تولید انیمیشنهای آموزشی، نسبت به آگاهسازی جامعه در برابر این بیماری اقدام کند.
وی افزود: تجربه نشان داده پیامهای اخلاقی و بهداشتی و آموزشی از طریق انیمیشن به سبب جذابیتهای بصری آن خیلی بهتر، موثرتر و ماندگارتر است. لذا از کاراکترهای پویانمایی «شکرستان» که طرفداران بسیاری هم دارند در جهت تولید برنامههای آموزشی ضدکرونا استفاده کردیم.
صفوی ادامه داد: تعداد ۱۰ توصیه و پیام اصلی بیماری کرونا استحصال و توسط گروه فیلمنامه نویسی «شکرستان» به قصههای دو دقیقهای تبدیل و سپس ساخت قسمتهای انیمیشن آغاز شد. این ۱۰ قسمت در مدت زمان دو هفته پایان سال ۹۸ به صورت فشرده و فعالیت شبانهروزی گروه «شکرستان» نوشته، طراحی، تولید و صداگذاری شد و برای پخش از طرف مرکز صبا برای شبکههای تلویزیونی ارسال میشود.
تهیهکننده «شکرستان» گفت: مبارزه با بیماری کرونا مخصوص یک صنف و شغل خاص نیست بلکه تمام افراد جامعه با توجه به توانایی و تخصص خویش باید در این مبارزه گام بردارند. فعالان بخش انیمیشن هم میتوانند با تولید انیمیشنهای خوب و جذاب بهترین پیامهای آموزشی و پیشگیری را به افراد جامعه منتقل کنند.
شکرستان در یک نگاه
شکرستان یک مجموعه پویانمایی تلویزیونی ایرانی است که ساختهٔ مرکز صبا صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران میباشد از سری اول این مجموعه تا به اکنون ۱۰۸ قسمت آن تولید و از برنامه کودک و نوجوان شبکه دو سیمای ایران پخش شدهاست. سری دوم آن که عروسکی است از شبکه نسیم پخش میشود.
این مجموعه با روش کات اوت یا بریده مقوا ساخته شده و استقبال زیادی از آن شدهاست. قسمتهایی از این مجموعه در جشنوارههای خارجی از جمله جشنوارهٔ چانگوی چین، جشنوارهٔ جیفونی ایتالیا و جشنوارهٔ فیلم کودک هند نمایش یافتهاست.
شکرستان در سال ۱۳۸۷ برندهٔ جایزهٔ بهترین پویانمایی سال در جشن خانه سینما شد. در جشنوارهٔ جام جم سال ۱۳۹۰ هم شکرستان در ۸ بخش نامزد دریافت جایزه شد و برندهٔ بهترین کارگردانی پویانمایی شد. پس از درگذشت مرتضی احمدی(راوی مجموعه)، تولید این مجموعه متوقف شد؛
اما در نوروز ۱۳۹۸، تحت عنوان ویژه برنامه ۱۳ قسمتی، اما این بار در شبکه نسیم، دوباره شروع به کار کرد و شهاب حسینی جایگزین مرتضی احمدی شد و به عنوان راوی پس از چندین سال به تلویزیون برگشت. از مرداد ۹۸ شکرستان با صدای علیهمت مومیوند پخش میشود.
شکرستان با بیش از ۱۸۰ شخصیت همهٔ داستانهای این سریال در یک شهر قدیمی و خیالی روی میدهد. هر قسمت داستانی مجزا دارد که مردم شکرستان بنا به نیازهای دراماتیک هر قصه، در هر قسمت نقشی متفاوت برعهده میگیرند و داستان را رقم میزنند.
قصهها پس از ۸ ماه تحقیق و توسعه بر اساس داستانها، ضربالمثلها و قصههای قدیمی و عامیانهٔ ایرانی-شرقی انتخاب و سپس با رویکردی مدرن و به روز به رشتهٔ تحریر در آمدهاند.
در این شهر قدیمی و داستانی، هیچکس در جایگاه خود نیست و تلاش شده تا با تغییر شکل تصویری و دراماتیک، شیوهای اتخاذ شود که کوچک و بزرگ پس از خندیدن به طنز داستانها، عمیقاً به فکر فرو روند و آینهٔ رفتارهای اجتماعی و فرهنگی خود را بازنگری کنند
کرونا و آخرین اطلاعات پیرامون آن
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲۲۳۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر نیز بهبود یافتهاند.
کیانوش جهانپور عصر پنجشنبه درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس یافته های آزمایشگاهی، ۲۳۸۹ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با این حساب، مجموع بیماران مبتلا به این بیماری تا امروز ۷ فروردین ۱۳۹۸ به ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر رسید.
تاکنون ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر از مبتلایان به این بیماری، بهبود یافته و ترخیص شده اند. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۷ نفر از بیماران کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و در مجموع، شمار درگذشتگان بر اثر این بیماری به ۲۲۳۴ نفر افزایش یافت.ایرنا