ویتامینهای B1 و B2 شیر شتر بیشتر از شیر گوسفند و B6 و B12 و پروتئین آن مشابه شیر گاو و از شیر انسان بالاتر، اما اسیدفولیک آن پایین است.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>به دلیل خواص زیاد شیر شتر برخی محققان به آن «طلای سفید بیابان» میگویند .
به گزارش
شفا آنلاین:این شیر به دلیل تغذیه شتر <Feeding the camel>از خار و سایر بوته های بیابانی در مقایسه با شیر گاو سدیم بیشتری داشته و کمی شورتر است و برخلاف طبع سرد شیر گاو، طبع گرم رو به اعتدالی دارد و اشتهاآور و محرک نیروی جنسی است. در کشورهای آفریقایی این اعتقاد بین شتربانان وجود دارد مردانی که شیر شتر مینوشند قویتر، تنومندتر و سریعتر هستند.
ویتامینهای B1 و B2 شیر شتر بیشتر از شیر گوسفند و B6 و B12 و پروتئین آن مشابه شیر گاو و از شیر انسان بالاتر، اما اسیدفولیک آن پایین است.تحقیقات نشان داده ویتامین Cشیر شتر 3 برابر بیشتر از شیر گاو و 5/1 برابر بیشتر از شیر انسان است و چربی های اشباع، کلسترول، لاکتوز (قند شیر) و ویتامین A آن نسبت به شیر گاو کمتر و آهن و کلسیم بیشتری دارد. چربی شیر شتر زیر 3 درصد است که در مقایسه با چربی شیر گاو، بوفالو، گوسفند و بز کمتر است. خواص آنتی باکتریال و ضدویروسی شیر شتر ده بار بیشتر از شیر گاو است و براساس پژوهشها پادتن های موجود در شیر شتر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و مقاومت بدن را در برابر سرطان، ایدز، آلزایمر، زخم معده، سل و هپاتیت C بالا میبرد.
محققان از شیر شتر برای درمان بیماران مبتلا به ایدز در سطح دنیا استفاده کرده و به پیشرفتهای خوبی دست یافته اند. در آزمایشها و مطالعاتی که در کشور هند به عمل آمده موشهای سرطانی که تحت درمان با شیر شتر قرار داشتند درمان شان به میزان قابل توجهی موفقیت آمیز بوده است.مطالعات علمی در هندوستان نشان داده شیر شتر التهاب لوزالمعده را کاهش داده و ساخت انسولین را تحریک میکند و مصرف مداوم و منظم آن در برنامه غذایی سبب کنترل قند خون می شود. شیر شتر به دلیل میزان بسیار کم لاکتوز میتواند بهترین جایگزین برای افراد به خصوص کودکانی باشد که به لاکتوز شیر گاو حساسیت دارند.
اغلب صحرانشینان برای افزایش ماندگاری شیر شتر، آن را به کفیر تبدیل می کنند. یعنی با افزودن اندکی استارتر (مایه تخمیرکننده) به شیر شتر، نوشیدنی دلچسبی تهیه میکنند که از نظر طعم مشابه دوغ تهیه شده از ماست رقیق شده است. این نوشیدنی گوارا خواص شیر شتر را داشته، اما فقط گرمی آن کمتر و رطوبت بخشی آن بیشتر می شود.
فرآورده های لبنی شتر باید پاستوریزه باشد
توجه به این نکته ضروری است که شیر و دیگر فرآورده های لبنی شتر باید پاستوریزه و دارای مجوز بهداشت باشد . اغلب فرآورده های لبنی شتر که به صورت محلی و سنتی در مغازه های سطح شهر به فروش می رسند پاستوریزه نبوده و میتواند بیماریهای خطرناکی همچون کرونا را به انسان انتقال دهد. ویروس کشنده کرونا از طریق تماس با شتر یا استفاده از فرآورده های آلوده دام میتواند به انسان منتقل شود.
پزشک آنلاین
دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]