دانشمندان تلاشگر ژاپنی موفق به ساخت نوعی کیت آزمایش کرونا شدهاند که میتواند نتیجه ابتلای فرد به این بیماری دستگاه تنفسی را در 10 دقیقه مشخص کند
شفاآنلاین>سلامت>تشخیص ابتلا به کرونا یا همان کووید 19 به لطف محققان سختکوش ژاپنی تنها در 10 دقیقه امکانپذیر شد؛ اخبار منتشر شده نشان میدهند که چنین پیشرفتی میتواند بسیار مهم و مفید باشد.
به گزارش شفاآنلاین، تشخیص ابتلا به کرونا با استفاده از روشهای معمولی که در بیمارستانهای جهان انجام میشود، آنقدرها هم سریع نیست، اما اینطور که به نظر میرسد دانشمندان تلاشگر ژاپنی موفق به ساخت نوعی کیت آزمایش کرونا شدهاند که میتواند نتیجه ابتلای فرد به این بیماری دستگاه تنفسی را در 10 دقیقه مشخص کند. در بررسی این خبر شگفتانگیز همراه باشید.
تشخیص ابتلا به کرونا در 10 دقیقه
برای آن دسته از افرادی که به طرزی شگفتانگیز تاکنون در جریان اخبار بیماری کرونا یا همان کووید 19 قرار نگرفتهاند، باید بگویید که از اواخر سال میلادی گذشته یکی از ویروسهای خانواده کرونا در شهر ووهان چین شایع شد و از آن زمان تاکنون، بحرانی جهانی در رابطه با این ویروس مرگبار دستگاه تنفسی به وجود آمده است.
تا زمان نگارش این مقاله حداقل 14 هزار نفر به واسطه بیماری مورد نظر جان خود را از دست دادهاند و تقریبا در تمامی کشورهای جهان مجموع 343 هزار مورد ابتلا به کرونا تحت درمان هستند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیماری کووید 19 را در سطح خطرناک و بحرانی پاندمی یا همان همهگیری جهانی قرار داده و تا همین لحظه، بیش از 178 کشور جهان درگیر مبارزه با این بیماری هستند.
با این وجود خبر خوبی که اخیرا منتشر شده، ساخت نوعی کیت تشخیص ابتلا به کرونا توسط محققان دانشگاه ناگاساکی ژاپن با همکاری متخصصان موسسه ملی بیماریهای واگیردار و همچنین، کمپانی سیستمهای پزشکی کنون (Canon Medical Systems) بوده که نسبت به نمونه کیتهای پیشین، سرعت اعلام نتیجه بسیار بالایی دارد.
هماکنون متد مورد استفاده در این کیت تشخیص ابتلا به بیماری کرونا در حال گذراندن فرآیندهای آزمایشی برای کسب تاییدیههای اولیه بوده و بر اساس اطلاعات موجود، این ست آزمایشگاهی به صورت قابلحمل و با وزن 2.4 کیلوگرم ساخته شده است.
این گجت فشرده و شگفتانگیز برای انجام تست تنها به یک نمونه از مایع مخاطی بینی و یا گلوی فرد احتیاج دارد و گفته شده که استفاده از هر نوع نمونه دی ان ای دیگر که علامتی از ویروس کرونا در آن باشد هم برای به کار گیری گجت کافی است.
در این کیت نمونه مورد نظر آنالیز شده و سپس از نوعی رنگ فلوروسنت برای روشن کردن آلودگی موجود در نمونه استفاده میشود.
به نسبت آزمونهای استاندارد واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) که به صورت معمول برای تشخیص ابتلا به کرونا استفاده میشوند، این کیت تشخیص عوامل ویروسی موجود در نمونه را در مدت زمان بسیار کمتری ممکن میکند.
برای رسیدن به بالاترین سطح اطمینان در فرآیند تشخیص گجت، حداکثر به 40 دقیقه زمان نیاز بوده و بررسیها نشان میدهند که در 24 ساعت، با یک دستگاه میتوان تا 700 نمونه مجزا از افراد را آنالیز کرد.
همانطور که اشاره شد، این دستگاه تشخیص ابتلا به کرونا در حال حاضر در دانشگاه ناگاساکی قرار دارد و گفته شده که در آینده نزدیک، بیمارستانها، دانشگاهها و مراکز درمانی سراسر ژاپن به آن مجهز خواهند شد.gizmochina