کد خبر: ۲۵۲۹۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - 2020March 10
رعایت اصول بهداشتی - پزشکی و مباحث روانشناختی ضروری است؛ اما عنایت الهی و توسل و توکل به خداوند نیز نباید فراموش شود
شفاآنلاین>سلامت> یک جامعه‌شناس و استاد دانشگاه معتقد است، اضطراب و تنش ناشی از ویروس کرونا را می‌توان با تکیه بر چهار رویکرد شامل توانایی (سلامت جسمانی)، دانایی (سلامت روحانی)، شکیبایی (سلامت نفسانی) و زیبایی (سلامت عرفانی) مهار کرد.

به گزارش شفاآنلاین،پروفسور حسین باهر روز سه شنبه در خصوص کاهش تنش روانی ناشی از بیماری کرونا در کشور اظهار داشت:  توانایی (سلامت جسمانی) به ارتقا سیستم ایمنی بدن از طریق رعایت اصول بهداشتی به منظور دوری از آسیب‌های احتمالی اشاره می‌کند.

وی ادامه داد: در واقع مقاومت بدن از طریق رعایت نصایح متخصصان علوم پزشکی تقویت می شود.

بهر اظهار داشت: دانایی (سلامت روحانی) نیز یکی از موثرترین ابعاد مواجهه با آسیب‌ها به شمار می رود که در حقیقت به افزایش سطح علم و دانش و رشد سطح زندگی فردی و اجتماعی اشاره می کند.

این رفتارشناس با اشاره به برخی از ابیات مولانا تاکید کرد: افزایش سطح آگاهی و دانش در حقیقت سطح روانی آدمی را افزایش می دهد و بر این اساس ارتقا این مهم (علم و دانش) نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

باهر ادامه داد: شکیبایی (سلامت نفسانی) نیز که به صبر و تحمل در برابر دشواری‌ها و گاه ملایمت‌ها تعبیر می شود؛ در این دوران بسیار حائز اهمیت است.

به گفته وی، گاه ملایمات همچون ثروت بی شمار هم سبب بی قراری و اضطراب به دلیل حفظ و صیانت از آن به هنگام مرگ می شود.

باهر با بیان این که زیبایی (سلامت روحانی) هم به تجلی‌های هنری اشاره می کند، گفت: مراتب عارفانه و توکل و توسل به پروردگار نیز روح و روان آدمی را شاداب و اضطراب و وحشت را کاهش می دهد.

به گفته این جامعه‌شناس، یکی از مهمترین علل عدم ترس روانی عارفان و بزرگان نیز واگذاری نتایج تمامی امور به قدرت مطلق است.

باهر تاکید کرد: رعایت اصول بهداشتی - پزشکی و مباحث روانشناختی ضروری است؛ اما عنایت الهی و توسل و توکل به خداوند نیز نباید فراموش شود.

بنیانگذار مکتب کنش‌شناسی افزود: عرفان شکیبایی آرامشی است که از آسمان بر انسان نازل می شود و بی شک راه‌گشا است. در حقیقت این آرامش که از اصطلاح ادبی سکینه گرفته می شود باید همچون قرآن، باران و... از جانب خداوند بر آدمی نازل شود.

باهر در ادامه با اشاره به انرژی درمانی یادآور شد: در وضعیت بحران، دعا، مناجات و انرژی‌های مثبت ناشی از آن نیز نباید فراموش شود.

وی همچنین در خصوص عدم استجابت دعا اظهار داشت: مناجات نباید در رابطه با محرمات و علیه دیگران باشد؛ باید برای همگان دعا شود و حاجت به مصلحت آدمی باشد.

این تحلیلگر اجتماعی خاطرنشان کرد: به منظور ارتقا سلامت روحانی همچنین از سخاوت و بخشش نباید غافل شد؛ ۱۰ درصد از توانمندی‌های اقتصادی، علمی و اجرایی باید در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با بیان این مهم که زکات قبل از صلات در نماز یادآور شده، افزود: با رعایت این اصول دعا و مناجات نیز مورد قبول حق واقع می شود؛ در حال حاضر نیز وضعیت کنونی رو به بهبود است زیرا همواره اوج دشواری‌ها خبر از صبح روشن می دهد.ایرنا 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: