شاید خیلیها با آمدن پاییز شاد شوند و خیلی از خاطرات شیرین برایشان زنده شود، اما این میان افرادی هستند که آمدن پاییز برایشان چیزی جز غم و اندوه به همراه ندارد، غم و اندوهی که تنها نشات گرفته از کم شدن تابش نور خورشید است و از آن تعبیر به "افسردگی پاییزی" کردهاند
شفا آنلاین>سلامت>"پادشاه فصلها" که از راه میرسد کلی رنگ و خاطره با خود میآورد و این میان کمی هم دلتنگی همراهش میآید. دلتنگیای که خیلی وقتها شدید میشود و کم کم رنگ غم به خود میگیرد، غمی که ادامه دار شدن آن میتواند افراد را منزوی و گوشهگیر کند.
به گزارش شفا آنلاین:شاید خیلیها با آمدن پاییز شاد شوند و خیلی از خاطرات شیرین برایشان زنده شود، اما این میان افرادی هستند که آمدن پاییز برایشان چیزی جز غم و اندوه به همراه ندارد، غم و اندوهی که تنها نشات گرفته از کم شدن تابش نور خورشید است و از آن تعبیر به "افسردگی پاییزی" کردهاند.
خیلیها در این برگریزان پاییز دچار دلتنگی<Miss> می شوند و این دلتنگی به مرور و با کم شدن طول روز تشدید میشود و در نهایت این افراد دچار علائم افسردگی شده و از انجام امورات روزانه خود باز میمانند.
دکتر وحید فرنیا به عنوان یک روانپزشک معتقد است، ابتلا به این نوع افسردگی سن مشخصی نداشته و زن و مرد هم نمیشناسد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه علت ابتلا به این افسردگی را کم شدن طول روز و کاهش تابش نور خورشید دانست و افزود: معمولا در فصولی مانند پاییز و زمستان که تابش نور خورشید کم شده و طول روز کاهش مییابد، ترشح برخی ناقلهای عصبی در بدن برخی افراد دچار اختلال میشود.
وی افزود: بر اثر همین اختلال افراد در ابتدا دچار یک نوع دلتنگی میشوند که به مرور این دلتنگی تبدیل به علائم افسردگی شده و به تدریج این افراد اشتهای خود را از دست میدهند و انرژی بدن آنها کاهش پیدا میکند و در ادامه، روند طبیعی زندگی آنها دچار اختلال میشود.
فرنیا تاکید کرد: افراد نباید به سرعت با یک دلتنگی کوچک در پاییز نسبت به ابتلا به افسردگی پاییزی نگران شوند، چرا که این نوع افسردگی باید هرساله با شروع فصل پاییز تکرار شود و مدت آن نیز طولانی باشد تا بتوانیم نام افسردگی پاییزی بر آن بگذاریم.
این روانپزشک معتقد است، ابتلا به این نوع افسردگی در مناطقی که طول روز کمتر است بیشتر بوده و در زنان هم بیشتر از مردان مشاهده میشود.
فرنیا خاطرنشان کرد: ارث و ژنتیک هم در ابتلا به این نوع افسردگی تاثیرگذار است و افرادی که دچار اختلال دوقطبی هستند مستعد ابتلا به این نوع افسردگی هستند.
وی در خصوص راهکارهای درمان این نوع افسردگی، گفت: در برخی کشورها از روش "نوردرمانی" استفاده میشود، به اینصورت که بصورت مصنوعی فرد را در معرض تابش طولانی مدت نور قرار میدهند.
فرنیا تصریح کرد: در کشور ما نیز درمان دارویی برای این نوع افسردگی وجود دارد و علاوه بر آن از دستگاهی که تحریک مغناطیسی در مغز ایجاد میکند هم برای درمان این نوع افسردگی استفاده میشود.آفتابنیوز :