تابستان با برخی مشکلات سلامتی مانند تعریق، آفتابسوختگی، بثورات ناشی از گرما، لکههای پوستی و ... همراه است.
شفا آنلاین>سلامت>دیابت یکی از شایعترین بیماریهاست که به نوع یک، نوع 2 و دیابت بارداری تقسیمبندی میشود.دیابت با دیگر شرایط سلامتی مانند چاقی و بیماریهای قلبی نیز همراه است و کارشناسان بهداشتی معتقدند تغییر سبک زندگی، خوردن غذاهای سالم و فعالیتهای جسمی متناسب، اگر نتوانند بهطور کامل آن را درمان کنند، میتوانند به بهبود آن کمک قابل توجهی کنند.
به گزارش شفا آنلاین:با اینکه رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که برای افراد دیابتی<Diabetics> پیشنهاد شود؛ اما توصیه میشود بیشتر از غذاهای با شاخص گلیسمی پایین، غنی از فیبر و پرپروتئین استفاده کنند تا باعث کنترل بهتر قند خون شوند
تابستان با برخی مشکلات سلامتی مانند تعریق، آفتابسوختگی، بثورات ناشی از گرما، لکههای پوستی و ... همراه است. در این فصل بعضی از شرایط مزمن، از جمله دیابت نوع 2، ممکن است توسط خورشید و گرما و مخصوصا کمآبی بدن تشدید شوند؛ بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید مراقبتهای خاص خود را برای حفظ سطح قند خون در محدوده سالم به کار برند و از کم آبی پیشگیری کنند. کم آبی ممکن است موجب کتواسیدوز دیابتی شود.داشتن یک رژیم غذایی سالم که غنی از میوهها و سبزیجات تازه باشد میتواند قند خون بالا و علائم دیابت را کنترل کند.در ادامه به چند سبزی و میوه تابستانی اشاره خواهیم کرد که به خنک شدن بدنتان، تغذیهی آن، کاهش قندخون بالا و کنترل وزن کمک میکنند.
خیار
یکی از خوراکیهای محبوب فصل تابستان که اتفاقا میتواند یک انتخاب سالم برای بیماران دیابتی هم باشد، خیار است.مطالعات حیوانی نشان میدهد که عصاره خیار میتواند برای کاهش قند خون مفید باشد. خیار کربوهیدرات و کالری پایینی دارد؛ اما از نظر ویتامینها و مواد مغذیای که ممکن است به کاهش سطح قند خون و بهبود سلامت عمومی کمک کنند، غنی است. خیار یک منبع عالی از فیبر رژیمی است که فواید زیادی دارد؛ از جمله کنترل اشتها و کمک به کنترل قند خون.علاوهبر این، شاخص گلیسمی خیار 15 است و این یعنی شما میتوانید تقریبا هر مقداری که میخواهید از آن بخورید!
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی یک ماده غذایی فوقالعاده برای دیابتیهاست که با داشتن لیکوپن، پتاسیم، فولات، فیبر رژیمی، منگنز، منیزیم، ویتامین B6 و ویتامین E فواید زیادی به بدن میرساند.تحقیقات نشان میدهد که مصرف گوجهفرنگی بهدلیل شاخص گلیسمی پایین آن میتواند به کاهش خطر ابتلا به عوارض دیابت مانند بیماریهای قلبی و عروقی کمک کند.
کدو سبز
کدو، مانند بسیاری از سبزیجات، دارای ویتامینها و مواد مغذی بالایی است. این سبزی تابستانه حاوی آنتیاکسیدانهای مفیدی است که میتوانند به کاهش قند خون و بهبود سطح انسولین کمک کنند.البته این را بدانید که کدوی زمستانی در مقایسه با کدوی تابستانی یا همان کدو سبز کربوهیدرات بالاتری دارد.بسیاری از مطالعات حیوانی نشان میدهد ترکیبات موجود در کدوی تابستانی میتوانند به حفظ تعادل متابولیسم انسولین و قند خون کمک کنند و بدین ترتیب از بدن در برابر ابتلا به دیابت نوع 2 محافظت کنند.
توتها
توتها مانند بلوبری، توتفرنگی، تمشک و شاتوت مملو از انواع مواد مغذی مانند فیبر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فولات، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K و یک انتخاب عالی برای افراد مبتلا به دیابت هستند.یک مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه نشان داد که نوشیدن اسموتیهای بلوبری میتوانند موجب افزایش پاسخگویی بدن به انسولین در بزرگسالان چاق دارای پیش دیابت شوند.
بادمجان
بادمجان هم یک سبزی غیر نشاستهای است که کم کالری و کم کربوهیدرات است. این سبزی شاخص گلیسمی کمی (15) دارد و از نظر فیبر غذایی، پتاسیم، ویتامین K، منیزیم، مس، ویتامین B6، ویتامین C، فولات و نیاسین بسیار غنی است.بادمجان دارای آنتیاکسیدانهای زیادی است که ادعا میشود این آنتیاکسیدانها میتوانند به کاهش التهاب و مبارزه با بیماریها کمک کنند. در تحقیقی مشخص شد که سطوح بالای فنول موجود در بادمجان میتواند موجب بهبود متابولیسم کربوهیدرات و محافظت از سلولهای بتا (سلولهای تولیدکننده و ترشحکنندهی انسولین) شود؛ همانطور که میدانید انسولین هورمون مسئول تنظیم سطوح گلوکز در خون است.
گل کلم
مادهی غذایی فوقالعاده، با پروتئین، فسفر، پتاسیم و منیزیم بالا که همه اینها برای افراد دیابتی مفید هستند. این سبزی شاخص گلیسمی پایینی دارد که برای افراد دیابتی بسیار امن است. علاوه بر این، محتوای بالای فیبر موجود در آن به حفظ سطح قند خون کمک میکند.افراد مبتلا به دیابت باید به شدت به آنچه در رژیم غذاییشان وجود دارد و چگونگی تأثیر آن بر میزان قند خونشان توجه داشته باشند. به غیر از رژیم غذایی، به افراد دیابتی توصیه میشود تا فعالیتهای فیزیکی بیشتری مانند ورزش، پیادهروی، دویدن و ... را تحت نظر پزشک معالجشان، انجام دهند.آرمان امروز