کد خبر: ۲۳۲۸۰۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - 2019May 23
نقدینگی بزرگترین چالش صنعت داروسازی است چرا که اگر نقدینگی نباشد صنعت پولی ندارد که ارز برای تهیه مواد اولیه و واسطه تهیه کند

شفا آنلاین>سلامت>هاشمی گفت: روال پول پرداختی دانشگاه‌های علوم پزشکی به شرکت‌های پخش با ماه‌های قبل از پرداخت ۵۰۰ میلیون یورو تفاوتی نداشت.

به گزارش شفا آنلاین:سید ابراهیم هاشمی رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های پخش دارو و مکمل های انسانی ایران  درباره برخی چالش‌های صنعت داروسازی <Pharmaceutical industry>اظهار کرد: یکی از مباحثی که ما بر روی آن تأکید داریم این است که باید برنامه شفافی در حوزه نظارتی پرداخت پول به صنعت داروسازی داشته باشیم به عنوان مثال یکی از دانشگاه‌ها اولین گروه اوراق را به شرکت‌های دارویی می‌خواستند اخیراً پرداخت کند.

وی ادامه داد: متأسفانه شاهد آن هستیم که هیئت‌امنای دانشگاه‌های علوم پزشکی در برخی موارد پول دارو را جای دیگری هزینه می کند با وجود آنکه مجلس مصوب کرده است که پول دارو و تجهیزات پزشکی نباید در مسیر دیگری هزینه شود اما ما هنوز از این مسئله مطمئن نیستیم و باید در این زمینه نظارت ها با دقت صورت گیرد و شفاف سازی شود‌.

نقدینگی و انتقال ارز چالش های بزرگ صنعت داروسازی

رئیس انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل های انسانی ایران نقدینگی را یکی از چالش‌های اساسی صنعت داروسازی دانست و گفت: نقدینگی بزرگترین چالش صنعت داروسازی است چرا که اگر نقدینگی نباشد صنعت پولی ندارد که ارز برای تهیه مواد اولیه و واسطه تهیه کند.

هاشمی با بیان اینکه انتقال ارز برای خرید مواد اولیه و واسطه از دیگر چالش های صنعت داروسازی محسوب می شود، گفت: به دنبال تحریم ها ما با چالش انتقال ارز مواجه هستیم.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که ما نباید در انتقال ارز به چین دچار چالش شویم چون بخش عمده تولید مواد اولیه دارویی دنیا در چین صورت می گیرد و مهم ترین کشور تامین کننده مواد اولیه دارویی ایران نیز چین است البته تاکید می‌کنم که دارو از چین وارد ایران نمی‌شود اما رتبه نخست واردات ماده اولیه ایران از چین است و کشور هند در جایگاه دوم قرار دارد.
هزینه انتقال ارز دارو در تحریم چقدر است؟

رئیس انجمن شرکت های پخش دارو و مکمل های انسانی تاکید کرد: وقتی می خواهیم نیاز دارویی را مردم را تامین کنیم و صنعت دچار مشکل نشود باید پس از تأمین نقدینگی و ارز کانال انتقال پول نیز وجود داشته باشد و در این راستا باید کانال مالی مطمئنی برای انتقال ارز دارو بین ایران و چین ایجاد شود.

هاشمی اظهار کرد: وقتی برای تامین مواد اولیه شرکت داروسازی از بانک مرکزی ارز تهیه می کند بانک مرکزی بر اساس کشور مقصد ارز در اختیار قرار می دهد اما گاهی نیاز است این ارز از چند مسیر مالی به گردش در بیاورد تا در نهایت به کشور مقصد برسد و این تبدیل ارز برای صنعت هزینه ایجاد می کند‌.

رئیس انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل های انسانی ایران ادامه داد: در شرایط عادی سه در هزار هزینه انتقال ارز است و در شرایط تحریم این هزینه به ۶ درصد و در صورت تبدیل ارز برای رسیدن به پول به شرکتی که کانال مالی مستقیم با آن نداریم،   ۱۵ درصد هزینه انتقال ارز خواهد بود که این هزینه ها به شرکت های تولید کننده وارد می شود و وقتی افزایش هزینه داشته باشیم اما قیمت دارو افزایش پیدا نکند در نهایت شرکت تولید کننده توان تولید نخواهد داشت و با کمبود دارویی مواجه می شویم.


سرانجام ۵۰۰ میلیون یورو صندوق توسعه ملی به صنعت داروسازی

درباره تزریق بخشی از ۵۰۰ میلیون یورو صندوق توسعه ملی که به صنعت داروسازی تخصیص پیدا کرده بود، اظهار کرد: مسئول جمع آوری اطلاعات این پول در حوزه پخش من بودم اما تاکنون بر اساس مستندات پولی در حوزه دارو ندیدیم چرا که روال پول  پرداختی دانشگاه های علوم پزشکی به شرکت های پخش با ماه های قبل از پرداخت ۵۰۰ میلیون یورو تفاوتی نداشت.

وی ادامه داد: اگر قرار بود ۵۰۰ میلیون یورو به شرکت های پخش داده شود باید دریافتی بیش از ماه های قبل از تخصیص این پول بود اما شرکت های پخش هیچ تغییری در دریافتی شرکت‌های بخش از دانشگاه‌های علوم پزشکی ندیدند.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: