کلینیکهای تخصصی خوبی راهاندازی شده است، اما نتایج خوبی در زمینه کاهش آمار دیابت به دست نیاوردهایم؛ بسیاری از مردم مبتلا به دیابت هستند و در شهرها آمار دیابت بیشتر از روستاها است
شفاآنلاین>
سلامت>
در جریان مراسم افتتاح پروژه "تهران؛ پایتخت تغییر دیابت"، علی پروین - پیشکسوت فوتبال ایران و تیم پرسپولیس به عنوان سفیر سلامت دیابت انتخاب شد.
به گزارش
شفاآنلاین، در مراسم افتتاحیه پروژه "تهران؛ پایتخت تغییر دیابت" فاطمه هاشمی - رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص گفت: ۶۰ درصد از مردمی که دیالیز میکنند مبتلا به بیماری دیابت بودهاند، در این راستا و برای کنترل دیابت ۵۰ مرکز کلینیک دیابت راهاندازی شده است. دیابت یکی از موضوعات مهم دنیا است و هر روز شاهد افزایش آمار دیابت در جهان هستیم.
هاشمی افزود: کلینیکهای تخصصی خوبی راهاندازی شده است، اما نتایج خوبی در زمینه کاهش آمار دیابت به دست نیاوردهایم؛ بسیاری از مردم مبتلا به دیابت هستند و در شهرها آمار دیابت بیشتر از روستاها است.
رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص افزود: ۶۰ درصد از مردمی که دیالیز میکنند مبتلا به بیماری دیابت بودند، در این راستا و برای کنترل دیابت ۵۰ مرکز کلینیک دیابت راهاندازی شده، ولی نتایج خوبی بدست نیامده است؛ متاسفانه با افزایش تکنولوژی شیوع بیماریها بیشتر شده که به نظرم ساختار آن باید تغییر کند.
هاشمی گفت: شهرداری برای تغییر دیابت در تهران باید فرهنگسازی<Culture Culture> کند و ساختارهایی را فراهم کند؛ به نظرم آموزش و پرورش و صدا و سیما در زمینه افزایش آگاهی و فرهنگ میتوانند ما را در تغییر دیابت کمک کنند.
وی بیان کرد: ما نیازمند مکانهای عمومی برای انجام فعالیتهای فیزیکی مناسب هستیم، باید جلسات متعددی با سازمانهای ذیربط داشته باشیم تا برنامهریزی خوبی در زمینه تغییر دیابت در شهر تهران انجام شود و من امیدوارم تهران به الگویی برای سایر شهرهای کشور تبدیل شود.
در ادامه زینب نصیری - مدیرکل سلامت شهرداری تهران کمتحرکی، چاقی و استرس را سه عامل تهدیدکننده سلامت شهروندان تهرانی دانست و افزود: برنامههایی جهت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت در پایتخت در حال انجام است.
وی اظهار داشت: مردم تهران به دلیل تغییر سبک زندگی درگیر مسائلی همچون کمتحرکی و افزایش وزن شدهاند که انجام تغییرات جدی در این زمینه امری ضروری به شمار میرود.
نصیری با اشاره به اجرای طرح سنجش عدالت در سطح تهران، گفت: کمتحرکی، چاقی<Obesity> و استرس ناشی از زندگی در کلانشهر از جمله مشکلاتی است که پایتختنشینان گرفتار آن هستند و باید به صورت جدی به این مسئله پرداخته شود.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران مقوله بیماریهای غیرواگیر را جدی خواند و گفت: نرخ شیوع دیابت در تهران بالاتر از سایر شهرها و میانگین کشوری است که باید تلاش کنیم با هم افزایی از ظرفیتهای بخشهای مختلف تهران در کنترل این بیماری استفاده کنیم.
نصیری گفت: اجرای طرح «تهران؛ پایتخت تغییر دیابت» میتواند نتایج مؤثری را داشته باشد و ترویج آن در سایر استانها نیز تکرار شود. در شهرداری تهران طی چند ماه گذشته تیمهای ویژه و حرفهای در این زمینه شکل گرفته تا بتوانیم با همکاری بخشهایی همچون وزارت بهداشت، بنیاد بیماری های خاص و سایر سازمان های مردمی حوزه دیابت در کنترل دیابت موفق عمل کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم طی سه سال آینده با اجرای این پروژه وضعیت بهتری در کنترل دیابت شهروندان داشته باشیم، گفت: مدیریت چاقی و دیابت در پایتخت، اجرای نقشه دیابت، ارائه آموزشهای منسجم و افزایش آگاهی شهروندان، همچنین ارائه خدمات بهینه در کنترل عوارض دیابت از اهداف اصلی برنامه تهران پایتخت، تغییر دیابت به شمار میرود.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران خاطرنشان کرد: مشخصات اماکن و مراکز ارائه دهنده خدمات تخصصی حوزه دیابت، بوستانهای مناسب سازی شده برای پیاده روی در سامانه تهران پایتخت تغییر دیابت به ثبت خواهد رسید و من امیدوارم سایر سازمان های ذیربط نیز ما در راستای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان کمک کنند تا ظرف سه سال آینده شاهد تغییرات اساسی در اصلاح سبک زندگی شهروندان، افزایش پیاده روی و توجه به سبک زندگی سالم و ارتقای دسترس پذیری به خدمات حوزه سلامت در شهر تهران باشیم.
تغییر چهره پایتخت در زمینه دیابت با آموزش به شهروندان امکان پذیر است
شهربانو امانی - عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این همایش اعلام کرد: شورای شهر تهران برای تغییر چهره پایتخت به ویژه در زمینه کاهش شیوع دیابت و پیشگیری از آن در کنار شهروندان است. از این رو در برنامه سوم توسعه به موضوع آموزش های شهروندی به طور جدی پرداخته ایم و همه باید برای تغییر رویکرد پارلمان شهری در خصوص توسعه شهری تلاش کنیم.
وی همچنین پیام محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران را قرائت کرد که بر اساس آن بر اقدامات اطلاع رسانی و تغییر سبک زندگی و بازنگری در روند گذشته و انتخاب یک رویکرد عملی برای توسعه شهر تاکید شد.
رونمایی از نرم افزار تلفن همراه "دیابتو"
در پایان این مراسم از نرم افزار تخصصی تلفن همراه با عنوان «دیابتو» دارای بخشهایی چون ورزش، آموزش، پارکها، پزشک معالج، غربالگری، بروشورهای آموزشی و... برای مبتلایان دیابت و سایر شهروندان رونمایی شد.
ورزشکاران، هنرمندان و مدیران شهری و فعالان حوزه سلامت با رونمایی از این نرم افزار مردم را به حرکت در راستای انجام فعالیت های ورزشی و تحرک، تغییر سبک زندگی، جلوگیری از پرخوری و اصلاح تغذیه روزانه جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت تشویق کردند.
هنرمندانی چون سام درخشانی، مهدی پاکدل و سروش صحت به عنوان سفیران فرهنگی دیابت معرفی شدند تا برای فرهنگسازی در زمینه کاهش شیوع دیابت در بین شهروندان تلاش کنند. ایسنا