در رشتههای بهداشتی نیرو زیاد داریم؛ اما اگر یک حوزه اعلام نیاز به مهارت و کار خاصی دهد میتوان این آموزش را در یک دوره آموزشی کوتاهمدت ارائه داد و این نیاز به رشته مجزا ندارد
شفاآنلاین>سلامت>
قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، با بیان اینکه سیاست وزارتخانه ثبیت ظرفیت رشته پرستاری است، گفت: تا سال ۱۴۰۰ ظرفیت در پذیرش این رشته ادامه دارد و پس از آن روند کاهشی خواهیم داشت.
به گزارش
شفاآنلاین ، حمیداکبری، با اشاره به آمارهای متفاوت اعلام شده در مورد کمبود پرستار<
Nurse> و تعداد دانشجویان پرستاری، از انجام مطالعات متفاوت در مورد نیازهای کشور به رشتههای تخصصی گفت: آمار و ارقامی که از این مطالعات به دست آمد نشان میدهد که در برخی از رشتهها ظرفیت پذیرش بیش از اندازه است و باید روند کاهشی داشته باشیم.
وی با اشاره به ۵۵ هزار دانشجوی محصل در رشته پزشکی و تعدادی مشابه در رشته پرستاری گفت: در وضعیت فعلی بالای ۸۰ هزار پزشک عمومی داریم و تصور کنید با اضافه شدن این تعداد در ۶-۷ سال آینده چه اتفاقی میافتد؟ طبیعتاً وقتی برای پزشکی کار نباشد فایدهای ندارد.
وی از سیاست معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای حفظ روند موجود و تثبیت ظرفیت در پذیرش رشته پرستاری خبر داد.
وی در پاسخ به چرایی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پرستاری بیان کرد: ما با طرح نیاز به ۲۰۰ هزار نیروی پرستاری از سوی دانشگاهها روبرو بودیم و افزایش ظرفیت هم به همین دلیل بود.
دکتر اکبری اظهار کرد: اعلام کمبود بدون آمار و اطلاعات و بر پایه شعار موجب شد که ظرفیتی بهعنوان ظرفیت پرستار بیمارستانی ایجاد شود که سال بعد نیز متوقف شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: از یکمیلیون نفر پشت کنکور ۶۵۰ هزار نفر داوطلب رشته های علوم پزشکی هستند و در این جو نمیشود کاهش ظرفیت را خیلی برجسته کرد.
قائممقام معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص راهاندازی رشته مراقبت سلامت گفت: در رشتههای بهداشتی نیرو زیاد داریم؛ اما اگر یک حوزه اعلام نیاز به مهارت و کار خاصی دهد میتوان این آموزش را در یک دوره آموزشی کوتاهمدت ارائه داد و این نیاز به رشته مجزا ندارد.
وی با بیان اینکه معاونت آموزشی مخالف ایجاد رشته مراقبت سلامت<
Health> بود و آن را رد کرد، تصریح کرد: در این خصوص پرستاران می توانند ایفای نقش کنند یا کسانی که تحصیلات مرتبط دارند بنابراین به ازای هر کاری نباید یک مدرک تحصیلی دست افراد بدهیم؛ برای آموزش یک مهارت نیازی به ایجاد رشته نیست. میتوان برای خیلی از موارد دورههای مهارت حرفهای ایجاد کنیم.
دکتر اکبری خاطرنشان کرد: بحث اقتصاد آموزش امر بسیار مهمی است؛ تربیت یک فرد کارشناس هزینه دارد و اگر قرار است این نیروی لیسانس در آینده در خیابان بیکار باشد هم تبعات بسیار زیادی برای کشور خواهد داشت و هم شان رشته را دچار تزلزل خواهد کرد و سیاست وزارت بهداشت پرداختن به کیفیت و تربیت نیروی انسانی بر اساس نیاز است.مهر