شفاآنلاین>
سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: سوپ جو به علت داشتن فیبر باعث لاغری افراد میشود.
به گزارش
شفاآنلاین: سوپ جو حاوی پروتئین، کلسیم، آهن، مس، فسفر، فیبر، پتاسیم، منگنز، منیزیم، سلنیوم و انواع ویتامینهای A ، C و گروه ویتامینهای B مانند B۲، B۳ و B۶ است.
برای بررسی خواص سوپ جو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص سوپ جو
حیدر عظمایی، محقق وپژوهشگر طب سنتی، درباره مهمترین خواص سوپ جو اظهار کرد: این سوپ برای مبتلایان به مشکلات تنفسی مانند آسم و ورم مفاصل مفید است؛ سوپ جو سبب تقویت قوای جنسی هم میشود.وی در باره خواص دیگر سوپ جو بیان کرد: مصرف سوپ جو نقش مؤثری در رفع یبوست دارد؛ این سوپ سرشار از پروتئین بوده، زیرا هشت اسید آمینه ضروری بدن در آن موجود است؛ سوپ جو به علت داشتن فیبر موجب لاغری افراد میشود.
این محقق پژوهشگر طب سنتی افزود: سوپ جو نقش مؤثری در تقویت دستگاه گوارش (معده و روده) دارد و مانع از تشکیل سنگ کیسه صفرا میشود.
عظمایی با بیان اینکه سوپ جو کلسیم بالایی دارد، گفت: این سوپ برای مبتلایان به پوکی استخوان مفید است؛ سوپ جو به علت داشتن منگنز و گروه ویتامینهای B باعث سلامت رودهها میشود.
وی تأکید کرد: سوپ جو به علت داشتن ویتامین C تأثیر چشمگیری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد؛ آهن موجود در این سوپ موجب خونسازی میشود؛ سوپ جو برای مبتلایان به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ مفید است.
عظمایی یادآور شد: سوپ جو از بروز بیماریهای قلبی و عروقی و انواع سرطانها جلوگیری میکند؛ این سوپ مانع از تشکیل رسوب کلسترول در شریانها میشود همچنین برای زنان یائسه مبتلا به فشارخون هم مفید است.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو (پنج تا ۶ نفر)
سینه مرغ یک عدد
جو پوست کنده نیم کیلو
جو پرک یک پیمانه
قارچ ۲۵۰ گرم
هویج سه عدد
پیاز ۲ عدد
رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
جعفری و گشنیز تازه یا خشک شده به مقدار لازم
لیموترش تازه سه عدد
نمک، فلفل، زنجبیل، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ جو
جو پوست کنده و پرک را که از شب قبل خیس کردهاید، بپزید.
سینه مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده آبپز سپس آن را ریش ریش کنید.
پیاز خرد شده را با روغن کنجد تفت دهید تا طلایی رنگ شود؛ قارچ خرد شده را به پیاز تفت داده شده بیفزایید؛ هویج را به شکل خلالهای بزرگ رنده و به مواد اضافه کنید.
سینه مرغ و جو پوست کنده و پرک پخته شده را به سایر مواد بیفزایید.
سبزیجات، ادویهجات و رب گوجهفرنگی را به مواد اضافه کنید.
در مرحله آخر روغن زیتون را به سوپ افزوده سپس صبر کنید تا سوپ خوب جا بیفتد و لعاب بدهد.
موقع مصرف آب لیموترش تازه را به سوپ اضافه و آن را همراه با نان سبوسدار مانند سنگک میل کنید. yjc