شفا آنلاین-سازمان غذا و داروی ایران به عنوان رییس و نماینده آمریکا به عنوان معاون رییس سیستم شماره گذاری بین المللی کدکس افزودنی های غذایی جهان انتخاب شدند.
به گزارش
شفا آنلاین،از سازمان غذا و دارو، سازمان غذا و داروی ایران به عنوان
رییس در جلسه چهل وششم اجلاس کمیته کدکس(آیین نامه) افزودنی های غذایی و
کمیته عمومی افزودنی های غذایی در کشور چین و در شهر هنگ کنگ با شرکت 211
نماینده از 51 کشور عضو، اتحادیه اروپا، نمایندگانی از 33 سازمان بین
المللی انتخاب شده است.
براساس این گزارش، در این اجلاس، سازمان غذا
داروی ایالات متحده، سازمان ارزیابی ریسک اروپا، بهداشت کانادا و سازمان
بهداشت جهانی(دبیلو اچ او)، سازمان غذا و کشاورزی
(اف ای او) شرکت داشتند که ایران به عنوان رییس سیستم شماره گذاری بین المللی کدکس افزودنی های غذایی انتخاب شد.
کمیسیون
استانداردهای بین المللی که نماینده آمریکا معاون رییس آن محسوب می شود،
در چند سال اخیر نقش مؤثری در ارائه نظرات و حضور پررنگی در اجلاس جهانی
کدکس افزودنی ها داشته است.
حضور شایسته دکتر «بهزاد مرندی» سرگروه
اعزامی سازمان غذا و داروی ایران در اجلاس و ایجاد هماهنگی بین کشورها و
عضوهای غیردولتی (ان جی او) سبب ایجاد فضای مناسب جهت بحث و تبادل نظر و
جمع بندی مطالب و تصمیم گیری براساس اجماع اکثریت شد.
در این دوره
نماینده سازمان غذا و داروی ایران نه تنها به عنوان رییس کارگروه های سیستم
شماره گذاری بین المللی انتخاب شد، بلکه با حضور در تمامی کارگروه ها، نقش
عمده ای در تصویب و حفظ ایمنی غذا داشت.
کدکس به معنای آیین نامه،
مقررات و نشانه است. به عبارت دیگر، کدکس، جمع آوری و تطبیق استانداردهای
مواد غذایی و ارائه آن به شکل واحد است.
کمیسیون کدکس غذایی (سی ای
سی) یک ساختار بین دولتی است که مسوول هماهنگ کردن استانداردهای غذایی در
سطح بین المللی است که از اهداف اصلی آن حفظ سلامت مصرف کننده و اطمینان از
عملکرد مناسب و صادقانه در تجارت غذا است.
این کمیسیون
استانداردهای بین المللی، بسیاری از محصولات غذایی و موارد ویژه ای همچون
باقی مانده آفت کشها، افزودنی های غذایی، باقی مانده داروهای دامی، بهداشت،
آلوده کننده های غذایی را نشانه گذاری و تدوین کرده و دولت ها برای تعیین و
ارتقا سیاستگذاری های مرتبط با سیستم کنترل غذایی ملی، پیشنهادات کدکس را
مورد استفاده قرار می دهند.
فعالیت کدکس یک آگاهی جهانی در ارتباط
با ایمنی و کیفیت غذا و حمایت مصرف کننده ایجاد کرده و به یک اجماع نظر
عمومی دست یافته که چگونه با این موارد یک برخورد علمی با توجه به جنبه های
خطر داشته باشد.
در حال حاضر یک اجماع نظر هماهنگ و منسجم در مورد
اصول ایمنی و کیفیت غذا در سطح بین المللی وجود دارد و فشار رو به افزایشی
جهت اتخاذ و اعمال این قوانین در سطح ملی و منطقه ای است.