هر گونه ناآگاهی در مورد تغذیه نوزاد و روش نادرست تغذیه در نوزاد می تواند در روند رشد نوزاد تاثیر گذاشته و مشکلاتی ایجاد کند. همانطور که می دانید بهترین روش تغذیه نوزاد برای دریافت انواع ویتامین ها و مواد مغذی دیگر، شیر مادر است
شفاآنلاین>
تغذیه> تغذیه نوزاد موضوع بسیار مهمی است، زیرا نوزاد در سن رشد قرار داشته و در این دوره زمانی باید از لحاظ تغذیه ای کاملا تامین شود. در این مطلب غذاهایی که شما می توانید به نوزادتان بدهید را معرفی می کنیم.
به گزارش
شفاآنلاین: چگونگی تغذیه نوزاد، اولین تصمیم تغذیه ای است که برای فرزندتان می گیرید. مطمئنا شما برای تغذیه نوزادتان یک راهنمای غذایی از پزشک کودک تان دارید. هر گونه ناآگاهی در مورد تغذیه نوزاد<
Infant feeding> و روش نادرست تغذیه در نوزاد می تواند در روند رشد نوزاد تاثیر گذاشته و مشکلاتی ایجاد کند. همانطور که می دانید بهترین روش تغذیه نوزاد برای دریافت انواع ویتامین ها و مواد مغذی دیگر، شیر مادر است.
آیا دادن نیمرو به نوزاد مضر است؟
برخی مواد غذایی هستند که مصرف آن ها در نوزادان مناسب نبوده و ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
این مواد غذایی عبارتند از:
_ عسل: عسل حاوی باکتری هایی است که در موارد نادر، سبب ایجاد بوتولیسم نوزادان می شود. (بیماری کشنده ای که بر اثر سم باکتری ایجاد شده و سبب تاثیر گذاری بر سیستم عصبی و عضلات و در نهایت فلج می شود.)
_ کافئین: هر چیزی که حاوی کافئین باشد مانندچای سودا و یا چای ساده
_ آبمیوه: مصرف بیش از 4 قطره آب میوه در روز برای نوزاد ممنوع است. این کار می تواند سبب اسهال در نوزادان شود.
_ پنیر غیر پاستوریزه: پنیر های پاستوریزه نشده خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را در نوزادان ایجاد می کند.
_ ماهی: مصرف هر نوع ماهی مخصوصا صدف های دریایی مثل میگو، خرچنگ در نوزادان ممنوع است. ماهی ممکن است سبب آلرژی در نوزاد شود.
تخم مرغ حاوی مواد مغذی و پروتئین های لازم برای بدن است اما دادن نیمرو به نوزاد می تواند مشکلاتی برای او ایجاد کند. تهیه تخم مرغ به شکل نیمرو به صورتی است که به دلیل عدم حرارت کافی، ممکن است برخی از موارد بیماری زا مانند سالمونلا در آن باقی مانده و سبب بیماری نوزاد شود.
به همین دلیل بهتر است از تخم مرغ پخته و به اندازه مناسب برای نوزاد استفاده کنید. البته توصیه می شود که تخم مرغ را بعد از دو سالگی شروع کنید زیرا هضم آن برای نوزاد مشکل است.
موز برای نوزاد
موز حاوی مواد مغذی زیادی است و ترکیبی عالی از پتاسیم غنی و کمی سدیم است. علاوه بر این، مقدار زیادی از ویتامین ها، به خصوص ویتامین B6، ویتامین C و ویتامین B2 در موز وجود دارد که می تواند ماده غذایی مناسبی برای نوزاد باشد.
دادن خرما به نوزاد
برخی میوه های خوشمزه تقویت کننده های خوبی با انواع ویتامین ها و مواد معدنی هستند که برای رشد و تکامل کودک شما حیاتی هستند. یکی از این میوه ها خرما است که سرشار از قندهای ساده مانند فروکتوز و دکستروز است که باعث افزایش انرژی فوری در بدن کودک شما می شود.
دادن ماست به نوزاد
برخی از والدین مصرف ماست را در شش ماه دوم زندگی نوزاد شروع می کنند. از آنجا که ماست حاوی پروبیوتیک است، برای نوزادان بالای شش ماه کاملا مناسب و ایمن است.
دادن دوغ به نوزاد
مصرف دوغ در نوزاد مشکل خاصی ایجاد نمی کند و دارای همان خواص ضد باکتری ماست است. اما بهتر است در دادن دوغ به نوزاد زیاده روی نکنید.
دادن زرده تخم مرغ به نوزاد
زرده تخم مرغ انتخاب خوبی برای تغذیه نوزاد است. لازم است مادران زرده تخم مرغ را در رژیم غذایی نوزادان خود قرار می دهند. این کار ممکن است یک راه آسان و عملی برای تامین آهن و سایر مواد مغذی مورد نیاز برای نوزاد باشد. اما به خاطر داشته باشید که از مصرف زیاد زرده تخم مرغ برای نوزاد اجتناب کنید.
هضم مواد غذایی
بهترین ماده غذایی نوزاد در درجه اول شیر مادر است. پس از شش ماهگی شما می توانید کم کم مواد غذایی دیگر را به تغذیه نوزاد اضافه کنید. این مواد غذایی عبارتند از:
غلات سرشار از آهن غنی شده: نوزاد تا حدود شش ماهگی از نظر آهن مشکلی ندارد اما پس از شش ماهگی ممکن است با کمبود آهن مواجه شود. بنابراین، مصرف غذاهای غنی از آهن برای نوزاد ضروری است.
دیگر مواد مغذی و مناسب برای تغذیه نوزاد عبارتند از:
– آووکادو
– سیب زمینی های شیرین
– گوشت
– چغندر
– ماست
– فرنی
– پوره سیب زمینی
– حریره بادام
تغذیه نوزاد با شیر مادر
به طور کلی تغذیه نوزاد با شیر مادر سبب بهبود عملکرد ارگان های بدن و افزایش توانایی ها و حتی هوش نوزاد می شود. در ابتدای تولد تا شش ماهگی، نوزاد باید از شیر مادر تغذیه کند.
البته در صورت عدم شیر کافی می توان از مکمل های تغذیه ای و شیر خشک هم استفاده کرد. به خاطر داشته باشید که در شش ماه اول زندگی نوزاد، تغذیه با شیر میتواند تمام نیازهای تغذیه ای او را فراهم کند.
در این دوره نباید به نوزاد مواد غذایی جامد داد. زیرا سیستم گوارشی نوزاد تا شش ماهگی ظرفیت دریافت و هضم مواد غذایی جامد را ندارد. به همین دلیل مواد غذایی جامد را از شش ماهگی به بعد می توانید شروع کنید. البته استفاده از مکمل های خوراکی مانند مولتی ویتامین و آهن هم برای نوزاد ضروری است.
مکمل های خوراکی
اما تغذیه با شیر مادر برای همه مادران نوین امکان پذیر نیست. تصمیم گیری برای تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک، معمولا بر اساس سطح راحتی مادر با تغذیه با شیر مادر و شیوه زندگی او است.
در بعضی موارد ممکن است برای مادر و کودک، تغذیه با شیر مادر توصیه نشود. اگر در مورد تغذیه با شیر مادر و یا فرمول آن سوالی دارید، می توانید با پزشک متخصص مشورت کنید. به یاد داشته باشید که نیازهای تغذیه ای و عاطفی کودک زمانی برآورده خواهد شد که شما در مورد تغذیه با شیر مادر یا غذای آماده، تصمیم گیری می کنید.
شیردهی نوزاد با شیر مادر دارای مزایای فراوانی است. شاید مهم تر از همه این است که شیر مادر، یک ماده غذایی کاملا مناسب برای سیستم گوارشی کودک است. شیر مادر دارای مواد مغذی مورد نیاز برای نوزادان است و تمام اجزای آن یعنی لاکتوز، پروتئین (آب پنیر و کازئین) و چربی، برای نوزاد به راحتی قابل هضم هستند. به همین دلیل، فرمول های تجاری سعی می کنند بر اساس شیر مادر، شیر خشک تهیه کنند.
همچنین، شیر مادر دارای آنتی بادی هایی است که به محافظت از نوزادان در برابر بسیاری از بیماری های عفونی، از جمله اسهال و عفونت تنفسی کمک می کند.
مطالعات نشان می دهد که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، کمتر دچار مشکلات پزشکی مانند دیابت، کلسترول بالا، آسم و آلرژی می شوند. تغذیه با شیر مادر همچنین مانع از اضافه وزن یا چاقی کودک می شود. آکاایران