کد خبر: ۲۱۱۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 11
افراد باید متناسب با سرد شدن هوا در پاییز لباس‌های گرم بپوشند، همچنین اشخاص با توجه به افت بیشتر دما در شب یا ساعات اولیه صبح باید در این اوقات پوشش کافی داشته باشند و در معرض باد سرد یا کولر قرار نگیرند
شفاآنلاین>سلامت> یک متخصص طب سنتی راهکار‌هایی ساده را جهت درمان سرماخوردگی و پیشگیری از ابتلا به این عارضه تشریح کرد.

به گزارش شفاآنلاین، سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی درباره تدابیر پیشگیری(prevention) از سرماخوردگی در فصول سرد سال اظهار کرد: افراد باید متناسب با سرد شدن هوا در پاییز لباس‌های گرم بپوشند، همچنین اشخاص با توجه به افت بیشتر دما در شب یا ساعات اولیه صبح باید در این اوقات پوشش کافی داشته باشند و در معرض باد سرد یا کولر قرار نگیرند.

وی بیان کرد: افرادی که زود دچار سرماخوردگی می‌شوند و کودکان در زمان خواب باید سر خود را با کلاه یا پارچه نازکی بپوشانند تا احتمال وقوع سرماخوردگی کاهش پیدا کند.

این متخصص طب سنتی(Traditional medicine) درباره افرادی که بیشتر اوقات دچار آبریزش بینی هستند یا از خلط پشت حلق به ویژه صبح‌ها رنج می‌برند، گفت: این اشخاص باید قبل از سرد شدن هوا نسبت به درمان بیماری خود اقدام کنند تا در فصول سرد سال به سرماخوردگی‌های مکرر یا سینوزیت دچار نشوند، این افراد باید در کنار رعایت سایر تدابیر مهم درمانی برخی دارو‌های طبیعی مانند عنبر نسارا، خاکشیر یا اسپند را دود دهند و به مدت یک هفته روزانه ۲ تا سه بار هر بار به مدت پنج دقیقه این دود را از بینی استنشاق کنند.

بخوری موثر برای مبتلایان به بیماری‌های مزمن یا سینوزیت

رمضانی گیوی افزود: افرادی که بیماری‌های مزمن یا سابقه سینوزیت دارند برای اینکه در فصول سرد سال کمتر به سرماخوردگی مبتلا شوند باید ترکیب گیاهان بابونه و مرزنجوش یا بابونه و آویشن را به مدت ۲ تا سه هفته، روزانه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به شکل متناوب بخور دهند؛ مصرف روزانه سه لقمه نان و عسل صبح‌ها و یک عدد شلغم پخته شده شب‌ها در کنار رعایت سایر تدابیر طب سنتی تاثیری چشمگیر در پیشگیری از وقوع سرماخوردگی دارد.

شرایطی که بدن را مستعد ابتلا به سرماخوردگی می‌کند

وی تاکید کرد: به طور کلی بر اساس آموزه‌های طب ایرانی اشخاص باید در فصول سرد سال از شرایطی که افزایش سردی و رطوبت در بدن را به همراه دارند، پرهیز کنند، زیرا این شرایط بدن را آماده ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری‌های ناشی از غلبه بلغم می‌کند؛ این شرایط عبارتند از: پرخوری، پرخوابی، کم‌تحرکی، خوابیدن در ساعات روز، در معرض باد یا هوای سرد قرار گرفتن، استحمام کردن با آب سرد یا خشک نکردن سر و بدن بلافاصله پس از استحمام و مصرف زیاد غذا‌های چرب یا سرشار از کربوهیدرات مانند برنج، سیب زمینی و نان، غذا‌های خمیری و رشته‌ای و مواد غذایی با طبع سرد مانند ترشی‌ها، دوغ، ماست، خیار و گوجه‌فرنگی.

تدابیر درمان سرماخوردگی

این متخصص طب سنتی درباره تدابیر درمان سرماخوردگی تصریح کرد: سرماخوردگی‌هایی که فاقد علائم عفونت باکتریایی مانند گلو درد چرکی بوده و تنها با آبریزش بینی، عطسه و بی‌حالی همراه باشند در مراحل نخست نیاز به درمان ندارند؛ آبریزش بینی یکی از راه‌های دفع مواد زائد از بدن بوده بنابراین بهتر است در سه روز نخست سرماخوردگی دارویی برای قطع آن مصرف نشود.

رمضانی گیوی گفت: اگر علائم سرماخوردگی بیشتر از سه روز ادامه پیدا کند یا این عارضه با گلو درد چرکی همراه شود در این صورت فرد باید به پزشک مراجعه کند، در طول مدت سرماخوردگی بیمار باید غذا‌های ساده مانند آش سبک و سوپ میل و استراحت کند، اشخاصی که در روز‌های نخست سرماخوردگی به اندازه کافی استراحت نمی‌کنند با شدیدتر شدن روند آن مجبور هستند روز‌های بیشتری را در خانه بمانند.

وی اظهار کرد: توصیه‌های رایج طب سنتی در درمان سرماخوردگی مصرف مرتب مایعات، شربت آبلیمو و عسل، لیمو شیرین و شلغم پخته شده است که به علت داشتن خواص ضد میکروبی یا ویتامین C فراوان بهبود سرماخوردگی کمک می‌کنند، کدو حلوایی پخته شده همراه با کمی دارچین هم در درمان سرماخوردگی مفید است.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: مصرف نوع خاصی از آش به نام اسفیدباج که شامل برنج، گشنیز، جعفری، تره، شنبلیله، زردچوبه، نمک، گوشت بال و گردن مرغ است به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند.

رمضانی گیوی افزود: استنشاق بخور گیاهانی مانند بابونه، مرزنجوش و آویشن و مصرف دمنوش‌هایی مانند گل گاو زبان با لیمو عمانی، نعناع، پونه، آویشن، مرزنجوش و بابونه علائم سرماخوردگی را تا حد زیادی رفع می‌کند؛ اما در صورت وجود علائم التهابی مانند تب، گلو درد یا گوش درد، مصرف این دمنوش‌ها که عموماً مزاج گرم دارند مضر است؛ در این مواقع بهتر است از دمنوش گیاهان ضد التهاب با مزاج سرد مانند گل بنفشه، گل پنیرک، تخم‌خرفه و تخم‌گشنیز نیم‌کوب شده استفاده شود.

وی یادآوری کرد: میوه‌هایی مانند گریپ‌فروت، پرتقال، لیمو شیرین، انار، سیب و گلابی تب‌بُر هستند؛ مصرف این میوه‌ها نقشی موثر در کاهش تب و رفع گلو درد دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: