مدیر نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 76 درصد بیماریهای غیرواگیر را از تغذیه نامناسب دانست
شفاآنلاین>
سلامت> مدیر نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 76 درصد بیماریهای غیرواگیر را از تغذیه نامناسب دانست، گفت: تنها 30 در صد مردم وزن مناسب دارند.
به گزارش
شفاآنلاین: شهریار مصطفوی ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه، بحث غذا را مهمترین مباحث در دنیا و بزرگترین مشغله مردم دانست و اظهار داشت: عوامل مهمی در این حوزه دخالت دارند.
مدیر نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به شعار امسال روز جهانی بهداشت «پیش به سوی گرسنگی صفر تا سال 2030»، افزود: برخورداری از تغذیه سالم با دسترسی آسان به اندازه کافی و سالم از ضروریتهای زندگی است، اما این مساله مهم با چالشهایی از جمله تقلبات مواد غذایی ( استفاده از رنگهای غیرمجاز، عدم استفاده از برچسب سلامت، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و...) مواجه است که سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
وی در خصوص محصولات تراریخته، گفت: مصرف کنندگان حق دارند که از محصولات تراریخته <Transgenic products>آگاه باشند، در دنیا بحث محصولات تراریخته موافقها و مخالفان زیادی دارد و هیچ شاهدی در دنیا ثابت نکرده که محصولات تراریخته میتواند تهدیدی برای جامعه داشته باشد.
مصطفوی با اشاره به مشکلات مهم حوزه غذا، 76 درصد بیماریهای غیر واگیر <Noncommunicable>را از تغذیه نامناسب دانست و افزود: میزان مصرف نمک در کشور 2 برابر استاندار جهانی گزارش شده است.
آنطور که این مسؤول میگوید، مصرف جهانی چربی 15 گرم است در حالی که در ایران حدود 50 گرم مصرف میشود.
وی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر در کشور دوسوم مرگ و میر را شامل میشود، تصریح کرد: سیاستهای غذا و دارو کاهش چربیهای ترانس در روغنهای خوراکی است که در استان ما کاملا کنترل شده است.
مصطفوی از دیگر نگرانیها به بحث چاقی و اضافه وزن اشاره و بیان کرد: تنها 30 در صد مردم وزن مناسب دارند. فارس