کد خبر: ۲۰۸۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 18
هرگونه پخت وپز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد، کلیه افراد درگیر در تهیه و توزیع غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است، مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می‌شود از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود
شفا آنلاین>سلامت>در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی، معاونت بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد که عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیات‌ها می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا بویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش دهد.

به گزارش شفا آنلاین: با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت حسین بن علی (ع) و توزیع گسترده نذورات در این مراسم، لازم است نکات بهداشتی در توزیع نذورات بطور کامل رعایت شود.

در توصیه‌های روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت آمده است: «هرگونه پخت وپز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد، کلیه افراد درگیر در تهیه و توزیع غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است، مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می‌شود از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.

بر اساس این گزارش مردم از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده کنند، از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا استفاده شود، در تهیه غذا از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود. در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره‌ها خودداری شود، از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

بر اساس این گزارش باید از نگهداری مواد غذایی<Foodstuffs> خام و پخته شده در مجاورت یکدیگر در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود. در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود. در ضمن با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری‌ها از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف خودداری شود.

همچنین برای پرهیز از بیماری، از آب آشامیدنی سالم استفاده شود. شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود، صورت پذیرد. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای۶۵درجه سانتی گراد) مناسب نیست.

این گزارش حاکیست، باید ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.

پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع‌آوری، انتقال و دفع شود. به ویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود. توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری<Mourning> و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود. کلیه دست اندرکاران مساجد به منظور حفظ و ارتقاء سلامت عزاداران، از توزیع هرگونه مواد غذایی و نوشیدنی داغ در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی جدا خودداری کنند و نسبت به جایگزینی آن با ظروف یکبار مصرف به ترتیب اولویت با پایه گیاهی، سلولزی(کاغذی) و آلومینیومی جهت توزیع غذا و نوشیدنی اقدام کنند.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: