کد خبر: ۲۰۴۹۲۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - 2018August 06
در طول تاریخ زنان نقش‌های بسیاری در ارتش از جمله نگهبانی و حضور در جنگ‌ها داشته‌اند؛ هرچند که خدمت وظیفه زنان در ارتش همواره موضوعی جنجالی بوده و به همین دلیل نسبت کمتری از زنان در تاریخ در کنار مردان جنگیده‌اند

شفا آنلاین>اجتماعی>موضوع سربازي رفتن دختران يك بار ديگر و اين بار جدي تر از هميشه در حال پيگيري است. موضوعي كه هم در برخي كشورهاي دنيا و هم در كشور خودمان نيز سابقه داشته و تاریخچه آن به ۴۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

به گزارش شفا آنلاین:در طول تاریخ زنان نقش‌های بسیاری در ارتش از جمله نگهبانی و حضور در جنگ‌ها داشته‌اند؛ هرچند که خدمت وظیفه زنان<Serving the women's duty> در ارتش همواره موضوعی جنجالی بوده و به همین دلیل نسبت کمتری از زنان در تاریخ در کنار مردان جنگیده‌اند. از آغاز دهه ۱۹۷۰ میلادی، بیشتر کشورهای غربی اقدام به سربازگیری از بین جمعیت زنان کردند اما تنها برخی از آن‌ها به زنان اجازه دادند تا نقش کاملی در میدان‌های جنگ داشته باشند که می‌توان از آن جمله به نیوزیلند، کانادا، دانمارک، فنلاند، ایتالیا و تایوان اشاره کرد.در كشورمان نيز در دوران پهلوی دوم، طرحی را به رفراندوم گذاشت كه 6ماده داشت و یکی از بندهای آن بند مربوط به سپاه دانش بود که درآن دختران و جوانان دیپلمه به منظور آموزش به روستاها فرستاده می شدند.

این مساله مربوط به سپاه دانش بود که محمدرضا پهلوى در ۶ بهمن ۱۳۴۶ با صدور فرمان انقلاب شاه و ملت که بعدها به نام انقلاب سفید شهرت یافت، به نوعى زنان را نیز مشمول خدمت وظیفه کرد. زنان داوطلب در قالب «سپاهیان بهداشت» و «سپاهیان دانش» دوران چهار ماهه اى را به عنوان دوران آموزشى گذرانده و سپس براى تدریس یا انجام فعالیت هاى امدادى و درمانى راهى روستاها و مناطق دورافتاده مى شدند. زنانى که براى عضویت در «سپاه دانش» داوطلب مى شدند، بيشتر از کسانى بودند که با اخذ مدرک دیپلم در دانشگاه ها پذیرفته نشده و از آنجایى که عضویت در «سپاه دانش» آینده شغلى شان را به عنوان آموزگار تامین مى‌کرده راهى این مجموعه مى شدند.اما پس از پيروزي انقلاب اسلامي حضور دختران در سربازي لغو شد ؛ با اين حال اكنون برخی نمایندگان مجلس با مطرح کردن طرحی می‌گویند می‌خواهند خدمت سربازی را برای پسران و دختران اختیاری کنند و پسرانی که تمایلی برای رفتن به سربازی نداشته باشند می‌توانند با پرداخت سه برابر مبلغی که دولت برای یک سرباز هزینه می‌کند، کارت معافیت خود را تحویل بگیرند! اما در این طرح پرحاشیه، بحث سربازی اختیاری دختران بار دیگر مطرح شده است ولی هنوز مشخص نیست با تصویب احتمالی این طرح، دختران چگونه به خدمت سربازی اعزام خواهند شد. به نظر می‌رسد در این برهه تاریخی چنین طرحی می‌تواند مخالفان و موافقان بسیاری داشته باشد. لازم به ذکر است که بسیاری از مراجع تقلید هم با خدمت سربازی دختران مخالفت کرده‌اند و از همه مهم‌تر اینکه مطرح شدن این طرح در حالی صورت گرفته است که تصمیم در خصوص این امر باید به طور حتم مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گیرد. طیبه سیاووشی، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون زنان و از اعضای فراکسیون حقوقی، قضایی مجلس شورای اسلامي در اين باره با تاکید بر اینکه هنوز ابعاد این طرح مشخص نشده، با اين حال می‌توان گفت که قرار نیست دختران در خدمت سربازی اسلحه به دست بگیرند،  گفت: این طرح هنوز در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح نشده و مشخص است که اطلاع دقیقی از آن نداشته باشیم. باتوجه به اینکه در کمیسیون حقوقی قضایی عضویت دارم به صورت کلی با این طرح آشنایی دارم.

لازم به ذکر است که این طرح هنوز برای تصویب و تبدیل شدن به قانون به مجلس نیامده است.وی در مورد اینکه نحوه خدمت سربازی دختران چگونه خواهد بود، ادامه داد: آنچه مشخص است قرار نیست دختران در بخش نظامی حضور داشته باشند و برای عملیات نظامی آماده شوند. به نظر باید از دختران در مسائل آموزشی و بهداشتی و همچنین رویکرد نرم افزاری استفاده شود.جزيیات این طرح به صورت کامل مطرح نشده ولی آنچه مشخص است دختران در طول خدمت سربازی اسلحه به دست نخواهند گرفت.قانون

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: