به گزارش شفا آنلاین،دکتر زهرا عبداللهی از اقدامات در حال انجام جهت هدفمند کردن یارانههای غذایی با همکاری بخشهای مرتبط خبر داد و گفت: اقشاری را در جامعه داریم که نیازمند یارانههای غذایی هستند. بر این اساس باید سبد غذایی متناسب با نیازهای تغذیهای این اقشار تعریف، ترکیب آن مشخص و در اختیار آنها قرار داده شود.
وی تاکید کرد: البته از یارانههای غذایی باید در جهت برقراری امنیت غذایی در کشور استفاده شود؛ چراکه که تنها بحث توزیع سبد غذایی مطرح نیست. بر این اساس علاوه بر لزوم توزیع سبد غذایی برای اقشار آسیبپذیر، باید روی برنامههای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیهای مردم نیز سرمایهگذاری کنیم؛ چرا که مردم باید الگوی صحیح مصرف غذایی را بشناسند.
عبداللهی در این باره افزود: فرهنگسازی و افزایش سواد تغذیهای مردم از این جهت اهمیت دارد که اکنون در قشر مرفه نیز از مشکلات تغذیهای برخورداریم و این مشکل با ارایه سبد غذایی حل شدنی نیست. این موضوع باید با فرهنگسازی و اینکه مردم یاد بگیرند در سبد غذایی و سفرهشان چه موادی را انتخاب کنند، اصلاح شود.
وی درباره چگونگی شناسایی اقشار آسیبپذیر گفت: در بخش بهداشت میتوانیم بر اساس معیارها و ضوابط تعریف شده، اقشار آسیبپذیر تغذیهای را شناسایی و معرفی کنیم و به این ترتیب سبد غذایی با ترکیبی که برایشان تعریف میکنیم در اختیارشان قرار دهیم.
عبداللهی با اشاره به جلسات برگزار شده در زمینه هدفمند شدن یارانههای غذایی، افزود: بر این اساس، ترجیحمان آن است که در مرحله اول سبد کالایی هدفمند و جهتیافته در اختیار اقشار نیازمند و آسیب پذیر تغذیهای قرار گیرد. البته این یارانه غذایی نه به صورت یک سبد بلکه باید برنامهای مستمر، منظم و کمک غذایی باشد تا بتوانیم سلامت قشر آسیب پذیر تغذیهای را حفظ کنیم.
وی درباره محتویات پیشنهادی وزارت بهداشت برای سبد کالا، گفت: در این زمینه در حال کار هستیم. محتوای این سبد باید طوری باشد که هم انرژی مورد نیاز را تامین کند و هم ریزمغذیها؛ چراکه تنها سیری شکمی کافی نیست و سیری سلولی باید تامین شود. بنابراین منابع پروتئین حیوانی به عنوان منابع ریزمغذیها و انرژی نیز به میزان توصیه شده باید در این سبد تامین شود.
عبداللهی تاکید کرد: این سبد باید متناسب با نیازمندیهای تغذیهای و وضعیت تغذیهای مردم تنظیم شود. تنظیم ترکیب آن بر عهده وزارت بهداشت است به همین دلیل پیشنهاد ما آن است که به عنوان مثال به جای در نظر گرفتن شکر در این سبد، از آنجا که مشکل اضافه وزن، چاقی و مصرف زیاد قندهای ساده را داریم، اقلام غذایی دیگری نظیر حبوبات در سبد کالا قرار گیرد تا به این ترتیب هم منبع پروتئینی تامین شود و هم منبع ریزمغذیها.
وی افزود: در مجموع اصلاحی این چنینی باید روی سبد کالا انجام شود که مصرف کنندگان آن هم ریزمغذیها و هم انرژی را دریافت کنند.
عبداللهی گفت: قرار است 15 اردیبهشت ماه که اولین سبد کالا در سال جاری توزیع میشود، ترکیب این سبد متناسب با پیشنهادات وزارت بهداشت تنظیم شود و اینکه چه اقشاری در اولویت دریافت قرار گیرند.
عبداللهی تاکید کرد: اگر قرار است امنیت غذایی در کشور برقرار شود، یکی از کارهای مهمی که باید انجام شود، قطعا کنترل قیمت و جلوگیری از افزایش قیمت مواد غذایی به ویژه کالاهای غذایی اساسی مانند شیر، لبنیات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و سبزی و میوه است تا مردم دسترسی اقتصادی به آنها داشته باشند.
وی در توضیح اقشار آسیب پذیر تغذیهای نیز گفت: کودکان زیر پنج سال مبتلا به مشکل سوء تغذیه، مادران باردار و شیرده مبتلا به سوء تغذیه یا کم خونی، سالمندان، نوجوانان و دانشاموزان در سنین بلوغ از گروههای آسیبپذیر تغذیهای هستند؛ چراکه نیازهای تغذیهای بالایی دارند و در صورتی که این نیازها تامین نشود، قطعا دچار مشکل میشوند. به این ترتیب لازم است این گروهها در اولویت کمک غذایی باشند.
عبداللهی در پایان مجددا تاکید کرد: البته تاکید میکنم که یک سبد غذایی مشکلی را حل نمیکند و پیشنهاد آن است که این گروهها تحت حمایت و کمک مستمر غذایی قرار بگیرند.