کد خبر: ۱۹۸۶۳۹
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 10
: فرزندان خانواده‌های دارای اختلال،فرزندان خانواده‌ای که در آن والدین یا یکی از آنها مصرف کننده مواد هستند، اختلال روانپزشکی والدین و فرزندان طلاق بیش از سایر گروه‌ها در معرض ابتلا به اعتیاد قرار دارند.

شفا آنلاین>اجتماعی>یک درمانگر اعتیاد گفت: اولویت پیشگیری از اعتیاد بر درمان آن در میان کودکان و نوجوانان بخش‌عمده تفاوت الگوی درمانی این گروه سنی نسبت به بزرگسالان است.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر بابک نمایی  در خصوص تفاوت‌های درمانی در اعتیاد کودکان و بزرگسالان افزود: در کودکان و نوجوانان معمولا نقش خانواده و گروه‌های همسالان در بروز اعتیاد پررنگ‌تر است.

وی ادامه داد: فرزندان خانواده‌های دارای اختلال،فرزندان خانواده‌ای که در آن والدین یا یکی از آنها مصرف کننده مواد هستند، اختلال روانپزشکی والدین و فرزندان طلاق بیش از سایر گروه‌ها در معرض ابتلا به اعتیاد قرار دارند.

این درمانگر اعتیاد اظهار کرد: مدرسه خانه دوم کودک است و فشار همسالان و الگوپذیری از آنها در این دوران می‌تواند از علل ابتلا به اعتیاد باشد.

وی با تاکید براینکه کودکان و نوجوانان درمقایسه با بزرگسالان تفاوت‌هایی در ماده مصرفی دارند، عنوان کرد: استعمال سیگار و قلیان، مصرف الکل، حشیش و مصرف قرص‌های مانند ترامادول، ریتالین و اکس در میان نوجوانان و برخی از کودکان شایع‌تر است،‌ به بیان دیگر اعتیاد داروخانه‌ای که امروزه در اروپا و آمریکای شمالی به شدت مورد توجه قرار گرفته است در میان کودکان و نوجوانان شایع‌تر از سایر موارد اعتیاد است.

نمایی با اشاره به اینکه میان درمان گروه‌های سنی مختلف تفاوت وجود دارد،‌ اما این تفاوت ساختاری نیست، اضافه کرد: نوزادی که از مادر معتاد متولد می‌شود در بیمارستان تحت مراقبت قرار گرفته و برای سم‌زدایی وی از ماده مورفین استفاده می‌کنند.

سم‌زدایی راهکار درمان کودکان معتاد

وی خاطرنشان کرد: درمان کودکانی که به دلیل داشتن والدین معتاد مبتلا به اعتیاد شده‌اند عمدتا سم‌زدایی است این کودکان در بیمارستان اطفال یا مراکز روانپزشکی توسط یک تیم درمانی و تحت نظر یک درمانگر اعتیاد مورد درمان قرار می‌گیرند، تیم درمانی این کودکان باید بتواند در حوزه خانواده درست،‌الگوی مصرف خانواده و کاهش ریسک عود اعتیاد درخانواده اقدام کند.

این پزشک خانواده با اشاره به تغییرات جسمی و فیزیولوژیک در نوجوانان و اینکه مغز در این گروه سنی در حال رشد و تکامل است، بیان کرد: سلول‌های مغز در این گروه سنی نسبت به آثار سوء مواد بسیار حساس هستند و از آنجایی‌که مصرف مواد باعث بروز تغییرات ساختاری و بعضا غیرقابل بازگشت در ساختمان مغزی می‌شود باید نسبت به این گروه سنی توجه زیاد داشته باشیم، به عنوان مثال در مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که مصرف حشیش توسط افراد کمتر از ۱۸ سال سطح هوش را ۸ عدد کاهش می‌دهد.

وی اولویت پیشگیری از اعتیاد بر درمان آن را در میان کودکان و نوجوانان بخش‌عمده تفاوت الگوی درمانی این گروه سنی نسبت به بزرگسالان خواند و یادآور شد: در بند یک ماده ۲ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت ایشان بر اولویت پیشگیری بر درمان تاکید کردند مساله‌ای که امروز می‌توان به عنوان ضعفی برزگ در کشور از آن یاد کرد.

نمایی تصریح کرد: اگر به کودکان و نوجوانان آموزش مناسب در خصوص پیشگیری از اعتیاد داده شود،‌خطر ابتلا به اعتیاد و دردسرهای آن در این گروه سنی کاهش خواهد یافت.

وی با تاکید براینکه با صرف هر یک تومان در حوزه پیشگیری از اعتیاد، ۱۰ تومان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی صرفه‌جویی خواهیم کرد، اظهار کرد: این مساله ضعف متولیان حوزه درمان اعتیاد خصوصا درباره کودکان ونوجوانان است.

این درمانگر اعتیاد یادآور شد در سال ۹۵ و ۶ ماه نخست سال ۹۶ کانون درمانگران اعتیاد استان البرز با کمک درمانگران داوطلب اقدام به ایجاد کارگاه‌های پیشگیری از اعتیاد در قالب طرح «جنت» کرد،‌ که طی آن برنامه‌های پیشگیری از مهدکودک تا بزرگسالی انجام شد،‌ طی انجام این طرح که با همکاری  آموزش و پروش ، مهدهای کودک استان، پایگاه‌های بسیج و مساجد انجام شد بسیاری از افراد بی‌بضاعت مورد درمان رایگان قرار گرفتند.

وی خاطرنشان کرد:‌ این طرح نتایج بسیار خوبی داشت اما متاسفانه به دلیل قطع همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اجرای این طرح متوقف شد.طبنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: