کمبود این ویتامین بیشتر در افرادی دارای بیماری دیده میشود و افرادی که در آیسییو بیمارستانها بستری هستد یا رژیمهای سخت دارند به علت عدم تامین این ویتامین در بدن دچار کمبود آن میشوند
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت: با مصرف ویتامین E میتوان ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش داد.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر مجید حاجی فرجی درباره کمبود ویتامین E در بدن با بیان اینکه ویتامین ای یکی از ویتامینهای محلول در روغن در بدن و آنتیاکسیدانهای ضروری بدن است، اظهار کرد: این ویتامین از طریق مواد غذایی تامین میشود و اگر از مواد حاوی این ویتامین به اندازه کافی مصرف شود دچار کمبود ویتامین ای نخواهیم شد.وی ادامه داد: کمبود این ویتامین بیشتر در افرادی دارای بیماری دیده میشود و افرادی که در آیسییو بیمارستانها بستری هستد یا رژیمهای سخت دارند به علت عدم تامین این ویتامین در بدن دچار کمبود آن میشوند.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با تاکید بر اینکه علائم کمبود ویتامین ای روی پوست و همچنین با بروز ضعف در سیستم ایمنی بدن خود را نشان میدهد، افزود: ویتامین ای نقشی ضروری در جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی دارد به بیان دیگر افراد دارای دیابت، فشار خون بالا یا افرادی که به علت سوابق خانوادگی و … مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هستند و نیز افرادی که چربی HDL دارند یعنی چربی مفید خونشان پایین است میتوانند با مصرف مواد خوراکی حاوی ویتامین ای ریسک کاهش HDL و ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهند.
وی خاطرنشان کرد: در افراد مبتلا به بیماریهای خودایمنی مانند MS یا افراد مبتلا به کمخونی مفرط سیستم ایمنی ضعیف است که با دریافت آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین A،C و E میتوانند سیستم ایمنی خود را تقویت کنند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ویتامینE در دانهها و مغزهای روغنی مانند بادام، پسته و فندق و نیز دانههای روغنی مانند مانند سویا و زیتون که برای روغنگیری استفاده میشوند، یافت میشودو افراد میتوانند با مصرف این مواد غذایی کمبود ویتامین ای خود را جبران کنند.طبنا