کد خبر: ۱۸۸۴۶۱
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 13
یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره بهترین روش‌های تخلیه هیجانات در نوجوانان و جوانان توضیحاتی داد.
شفاآنلاین>سلامت>یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره بهترین روش‌های تخلیه هیجانات در نوجوانان و جوانان توضیحاتی داد.

به گزارش شفاآنلاین،شکوفه اویار حسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره مولفه‌های هیجان (واکنش عاطفی) اظهار کرد: هیجان سه مولفه فکری (شناختی)، فیزیولوژیکی (بدنی) و رفتاری دارد؛ تپش قلب، بی‌قراری، سردی و گرمی دست و پا از جمله علائم بدنی هیجان هستند.

وی درباره انواع اصلی هیجان‌ها بیان کرد: شادی، غم، خشم و ترس چهار دسته اصلی هیجان‌ها هستند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره بهترین روش‌های تخلیه هیجانات در افراد و به ویژه نوجوانان و جوانان افزود: نوجوانان و جوانان برای تخلیه هیجانات خود باید ورزش و تحرک بدنی داشته باشند، همچنین آنها می‌توانند با توجه به استعدادها و علایق فردیشان فعالیت‌هایی را انجام دهند و از انرژی خود برای پرورش خلاقیت و ایده پردازی استفاده کنند.


اویار حسینی تاکید کرد: اگر هیجانات به درستی هدایت شوند، منجر به تولید و نوآوری می‌شوند و در صورتی که هیجانات به روش‌های صحیح تخلیه نشوند، تجمع پیدا می‌کنند و به رفتارهای پرخاشگرانه تبدیل می‌شوند.

وی درباره اینکه آیا استفاده از مواد محترقه و نارنجک‌ها ابزاری مناسب برای تخلیه هیجانات است، تصریح کرد: استفاده از مواد محترقه در لحظه می‌تواند هیجانی را تولید کند که این هیجان همراه با ترس، برون ریزی خشم و احساس رها شدگی است؛ هیجان ناشی از مصرف مواد محترقه به صورت کوتاه مدت اضطراب را کاهش می‌دهد و احساس لذت تولید می‌کند اما در ادامه این شیوه تخلیه هیجانات می‌تواند باعث افزایش اضطراب و آسیب رسیدن به خود فرد، دیگران و اموال عمومی شود.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده، گفت: صدای بلند مواد محترقه در کودکان می‌تواند موجب افزایش ترس و اضطراب شود؛  کودکان معمولاً در مراسم چهارشنبه آخر سال (چهارشنبه سوری) بی قرار هستند و گریه می‌کنند، بنابراین حضور والدین در کنار کودکان می‌تواند موجب کاهش اضطراب آنها شود.

اویار حسینی یادآور شد: حضور نوجوانان و جوانان در جمع‌های دوستانه می‌تواند احتمال انجام رفتارهای پر خطر را در مراسم چهارشنبه سوری افزایش دهد، بنابراین خانواده‌ها باید نوجوانان و جوانان را به سمت تخلیه صحیح هیجاناتشان سوق دهند.
برچسب ها: سلامت ، کارشناس ، خانواده
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: