کد خبر: ۱۷۵۸۹۲
تاریخ انتشار: ۰۳:۱۵ - ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 01
محیط خانه می‌تواند رشد توانایی‌های شناختی کودکان را تسریع کند یا جلوی آنها را بگیرد، پدر و مادرها در محیط خانه می‌توانند به روش‌های مختلف به فرزندان خود کمک کنند تا توانایی‌های ذهنی‌شان را توسعه دهند.
شفا آنلاین:یک روانشناس کودک و نوجوان راهکارهای افزایش توانایی‌های ذهنی کودکان را از طریق خواندن کتاب تشریح کرد.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر محمد زارع نیستانک  درباره راهکارهای افزایش توانایی ذهنی کودکان <Mental abilities of children>اظهارکرد: محیط خانه می‌تواند رشد توانایی‌های شناختی کودکان را تسریع کند یا جلوی آنها را بگیرد، پدر و مادرها در محیط خانه می‌توانند به روش‌های مختلف به فرزندان خود کمک کنند تا توانایی‌های ذهنی‌شان را توسعه دهند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از بهترین این روش‌ها کتاب خواندن برای کودک است، گفت: از همان سنین خردسالی این عادت مفید را در کودک خود شکل دهید. برای کودک‌تان با توجه به سن و میزان درک وی کتاب‌های مناسب با موضوع‌های خوب تهیه کنید. در ساعات مناسبی برای کودک کتاب بخوانید تا این فعالیت به عنوان یک عادت خوب جزو فعالیت‌های روزانه او شود.

زارع نیستانک با اشاره به اینکه والدین باید با کتاب خواندن برای کودک او را به کنجکاوی و اکتشاف وادارند، گفت: برای این منظور در حین کتاب خواندن برای کودک، بدون اینکه بخواهید گزینه‌هایی برای پاسخ به او پیشنهاد دهید، از کودک بپرسید و او را تشویق به پاسخگویی کنید.

وی گفت: سعی کنید کتاب‌هایی تهیه کنید که تصاویر مرتبط با داستان و نقاشی‌های جذاب‌تری دارد. هنگام کتاب خواندن زمینه را برای صحبت کردن درباره تصاویر و معانی داستان‌ها فراهم کنید.

این روانشناس کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد و یادآور شد: از کودک بخواهید که شباهت‌ها و تفاوت‌های موضوعات کتاب‌های مختلفی که برایش خوانده‌اید را با مقایسه کردن آنها با هم بیان کند.

زارع نیستانک تاکید کرد: اگر کودک خردسال‌تان اصرار دارد که چند بار یک داستان را برایش تکرار کنید، درخواست او را نادیده نگیرید. صبور باشید و به جای مخالفت سعی کنید هر بار نکته  تازه‌ای در آن پیدا کنید و به کودک بیاموزید.

وی گفت: خیلی مهم است که هنگام کتاب خواندن برای کودک با او تعامل فعالانه داشته باشید. با کودک درباره  نتیجه داستان صحبت کنید، نظر او را بشنوید و به این شیوه باعث مشارکت فعال کودک شوید.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: