حواس کودک همچون بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی در سالهای اول زندگی میتواند توسط والدین و اطرافیان کودک تقویت شود.
شفا آنلاین:یک روانشناس کودک و نوجوان با اشاره به راههای افزایش هوش در کودکان <Increased intelligence in children>گفت: والدین نباید کودکان خود را در معرض موسیقیهای تند شامل جز، پاپ و رپ قرار دهند و بهتر است برای کودکان آهنگهایی که شامل یک ملودی بوده و حتی سنتی هستند، گذاشته شود.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر اکرم دهقانی درباره راههای افزایش هوش کودکان اظهار کرد: هوش تحت تاثیر ورارث و ژنتیک قرار دارد اما با این وجود عوامل محیطی تاثیر قابل توجهی در افزایش هوش کودکان خردسال دارند.
وی با بیان اینکه در سالهای اول تولد به ویژه یک تا دوسالگی میتوان هوش کودکان را افزایش داد، عنوان کرد:
حواس کودک همچون بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی در سالهای اول زندگی میتواند توسط والدین و اطرافیان کودک تقویت شود.این روانشناس کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: برای کودکان خردسال به ویژه ۶ ماهه استفاده از تلوزیون ممنوع است و پس از آن نیز در صورتی که والدین تمایل دارند میتوانند از آن برای آرام کردن کودکان خود استفاده کنند البته باید در زمانهای کوتاه و بیشتر شامل صحنههای آرام و اسلوموشن باشد در غیر این صورت استفاده طولانی مدت از تلوزیون سبب اغتشاش در هوش کودک میشود.
دهقانی یادآور شد: حتی والدین باید کودکان خود را در معرض آلودگیهای صوتی و موسیقیهای تند شامل جز، پاپ و رپ قرار ندهند و بهتر است برای کودکان آهنگهایی که شامل یک ملودی بوده و حتی سنتی هستند گذاشته شود.
وی در خصوص کتابهای مناسب کودکان یک تا ۲ ساله گفت: بهتر است برای این کودکان کتابهایی با تصاویر ساده انتخاب شود که دارای رنگ بندیها و شکلهای شلوغ نباشد و در درون این تصاویر ۱ الی ۲ محرک وجود داشته باشد تا قدرت تمرکز و گیرایی کودک افزایش یابد.
این روانشناس کودک و نوجوان اضافه کرد: برای کودکان باید اسباب بازیهایی تهیه شود که شامل یک تا ۲ صدای متفاوت با رنگهای مختلف باشند و آنچه که بسیار حائز اهمیت است تهیه اسباببازیهایی از جنسهای متفاوت همچون ژلهای، سفت، نرم، پشمی و … است تا حواس کودک تقویت شود.
دهقانی تاکید کرد: با بالا رفتن سن کودکان بهتر است اسباببازی هایی که دارای خطاهای درونی هستند برای آنها تهیه شود؛ به طور مثال استفاده از حلقههای هوش برای کودکان ۲ ساله بسیار موثر است چراکه با اشتباه گذاشتن آنها متوجه میشوند که حلقه درست را استفاده نکرده و باید حلقه دیگری را جایگزین کنند.
وی در پایان گفت: برای کودکان بزرگتر یعنی ۵ تا ۶ ساله میتوان از اسباببازیهایی که دارای خطای درونی بیشتری بوده همچون پازلها و مکعبهایی روبیک ساده که متناسب با سن آنها است جهت هوش افزایی استفاده کرد.طبنا