کد خبر: ۱۰۳۱۸۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۰ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - 2016April 04
شفا آنلاین>اجتماعی>روانشناسی>یکی از اختلالاتی که می‌تواند کودکان را درگیر کند و زندگی و آینده آنها را با مخاطره مواجه کند اختلال بیش فعالی است.
به گزارش شفا آنلاین،  برخی از خانواده‌ها گمان می‌کنند هر کودکی که نسبت به کودکان دیگر جنب و جوش بیشتری دارد بیش فعال است اما این تفکر غلط است. این اختلال علائمی فراتر از جنب و جوش و شیطنت‌های کودکانه دارد از این‌رو خانواده‌ها باید آنها را بشناسند تا بتوانند در صورت ابتلای فرزندشان به موقع به پزشک مراجعه کرده و بیماری وی را کنترل کنند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد، افراد بیش فعال، بیشتر از دیگران مرتکب ناهنجاری‌ها و مشکلات اجتماعی می‌شوند، اما تشخیص و مراجعه زودهنگام به پزشک متخصص می‌تواند تا حدود زیادی از بروز عوارض این اختلال پیشگیری کرده و شرایط یک زندگی طبیعی را مهیا کند.  بنابراین مراجعه زودهنگام به روانپزشک بسیار الزامی است.

دکتر جواد گل میرزایی فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه بیش فعالی یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی کودکان و نوجوانان است، می‌گوید: بیش فعالی نوعی اختلال رفتاری رشدی است که میزان شیوع آن در کشور به صورت تقریبی 5 تا 12 درصد است. این کودکان اغلب نمی‌توانند آرام در جایی بنشینند بنابراین تحرک زیادی دارند و همیشه در حال تکان خوردن هستند.
وی تصریح می‌کند: زمانی که کودکان بیش فعال به مهد کودک یا پیش دبستانی می‌روند صندلی‌های خود را بدون اجازه ترک می‌کنند و در کلاس شروع به دویدن خواهند کرد. چنین کودکانی اغلب پر حرف هستند و حتی بیشتر وسایل خود  را در مدرسه گم می‌کنند. هنگامی که کودکان یا نوجوانان مبتلا به بیش فعالی در صف‌های مدرسه یا خارج از مدرسه قرار می‌گیرند نمی‌توانند به درستی نوبت دیگران را رعایت کنند.
ë پیشرفت تحصیلی کودکان بیش فعال
دکتر جواد گل میرزایی، در خصوص میزان هوش این افراد و موقعیت‌های تحصیلی آن ها، بیان می‌کند: میزان هوش کودکان بیش فعال مانند کودکان دیگر است اما قدرت تمرکز پایین تری دارند. اختلال بیش فعالی باعث می‌شود تا این کودکان نتوانند به درستی از هوش خود استفاده کنند بنابراین اغلب آنها متناسب با هوش شان پیشرفت تحصیلی ندارند. اما متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها با مشاهده وضعیت تحصیلی فرزند بیش فعال خود به او انگ کم هوشی می‌زنند.
این فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان، خاطرنشان می‌کند: احتمال ابتلا به افسردگی و اضطراب در افراد بیش فعال بیشتر است.

چرا که اغلب این کودکان از طرف والدین، معلمان و مسئولان مدرسه سرزنش می‌شوند. اضطراب ناشی از سرزنش اطرافیان احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر اعتماد به نفس پایین آنها نیز عامل دیگری برای ابتلا به افسردگی این کودکان است. مصرف سیگار در نوجوانان مبتلا به بیش فعالی نیز شایع تر از افراد دیگر است.

دکتر جواد گل میرزایی، در خصوص درمان این اختلال، بیان می‌کند: تشخیص و درمان زودهنگام بیش فعالی باعث جلوگیری از ابتلا به عوارض و کاهش شیوع آن در بزرگسالی خواهد شد. درمان این بیماران به صورت مداخلات رفتاری و آموزش والدگری به والدین است اما در مواردی امکان تجویز درمان دارویی به همراه این روش‌ها وجود دارد.

وی در خاتمه خاطرنشان می‌کند: امکان ایجاد اختلال بیش فعالی در افراد بزرگسال نیز وجود دارد. افراد بزرگسالی که دچار این اختلال هستند اغلب در زندگی دچار اختلافات زناشویی می‌شوند بنابراین میزان طلاق در  میان آنها بیش از سایرین است.

میزان درگیری‌های قانونی نیز در افراد دچار بیش فعالی بیشتر از دیگران است بنابراین این مسائل نشان دهنده لزوم درمان جدی آن است. از این رو توصیه می‌شود والدینی که به ابتلا فرزندانشان به این اختلال مشکوک هستند باید به روانپزشک مراجعه کنند.ایران
 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: