شفافیت و عاری بودن از هرگونه مواد خارجی و یکنواخت از ویژگی های فیزیکی یک شامپوی مناسب است.
شفا آنلاین>سلامت>معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و
بهداشتی سازمان غذا و دارو ، ویژگی های یک شامپوی مناسب را بر شمرد و گفت:
شفافیت و عاری بودن از هرگونه مواد خارجی و یکنواخت از ویژگی های فیزیکی
یک شامپوی مناسب است.
به گزارش شفا آنلاین،منوچهر دادگر نژاد افزود: یک شامپوی
خوب در صورت بسته بندی مناسب و نگهداری در شرایط استاندارد ، فاقد بوی
نامطبوع است.وی، خصوصیات دیگر یک شامپوی مناسب را شسته شدن سهل آن از روی پوست و بین موها و عدم حساسیت روی پوست و مو دانست.
دادگر
نژاد تصریح کرد: ویژگیهای دیگری مثل رنگ و بوی مطبوع و مناسب، خاصیت براق
سازی مو و شانه پذیری آسان موی موطوب نشانه هایی از یک شامپوی قابل مصرف
است. معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی
سازمان غذا و دارو اضافه کرد: شامپو(Shampoo)، ترکیب مناسبی از یک پاک کننده است که
عموما به صورت مایع بوده و به منظور شستشوی بدن یا موی سر استفاده می شود.
دادگر
نژاد گفت: این فرآورده ، هنگام شستشوی بدن یا موها ، چربی و آلودگی های
سطحی را بدون آنکه اثر نامطلوبی روی مو و یا پوست از خود برجای بگذارد،
پاک می کند.وی افزود: اثر شامپو بر روی پوست و موی سر یک اثر سطحی بوده
و هیچگونه جذب یا اثر عمقی بر آنها ندارد بنابراین موی سر بعد از شستشو،
باید براق، طبیعی، بدون شوره، سفیدک و یا شکنندگی باقی بماند.
وی یادآور شد: شامپوها می توانند علاوه بر ماده موثره پاک کننده، به منظور لطافت بیشتر مو حاوی مواد نرم کننده نیز باشند.این
مقام مسئول در سازمان غذا و دارو رایج ترین نوع تقسیم بندی شامپو ها را
براساس قدرت پاک کنندگی به انواع مخصوص موهای چرب، معمولی و خشک عنوان کرد .
دادگرنژاد
در مورد استفاده از محصولات غیر اصیل هم هشدار هایی داد و گفت: چنین
محصولاتی می توانند باعث ترشح بیش از حد چربی در مو و پوست همچنین تحریک
چشم و پوست شده و اثر نامطلوب بر روی پوست، موی سر و چشم بگذارد.
وی در پایان با برشمردن نکات قابل توجه مانند مشخصات بسته
بندی محصولات ساخت داخل اعم از نام و آدرس کارخانه تولیدکننده، وزن آن و
بطور کلی ترکیبات و مواد تشکیل دهنده در زمان تهیه شامپو، بیشترین اهمیت را
در توجه به پروانه بهداشتی سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضاء محصول
و شرایط نگهداری آن عنوان کرد.
وی با اشاره به محصولات وارداتی نیز گفت
که برای پیشگیری از دسترسی به کالای تقلبی و قاچاق حتما باید از طریق
برچسب اصالت آن را مورد استعلام قرار داد.