1-
كودك باید در زمان خوردن غذا در وضعیت راحتی قرار گیرد و غذا نزدیك او
باشد تا بتواند به راحتی بدون این كه تحت فشار قرار گیرد، غذا بخورد. این
كار موجب می شود ریخت و پاش كودك كمتر شود.
2- بشقاب و لوازم غذا خوردن باید از جنس نشكن باشد. در صورت شكستن ظرف ممكن است كودك احساس ناامیدی كند و یا والدین عصبانی شوند.
3- قاشق نباید زیاد گود باشد و لیوان نیز باید به اندازه ای باشد كه كودك به راحتی آن را بگیرد.
4- خوردن سوپ برای كودك سخت است ولی اگر كمی قوام آن غلیظ باشد كودك می تواند آن را با قاشق بخورد.
5-
رنگ مواد غذایی می تواند در اشتهای كودك و علاقه ی او به غذا تاثیر
بگذارد. خوردن غذاهایی با رنگ های سبز، نارنجی و زرد برای آن ها جالب است.
برای این كار می توان از سبزیجات برگ سبز، هویج و... استفاده كرد.
6- آب میوه ی طبیعی بهتر از نوع صنعتی آن است چرا كه به نوع صنعتی آن ماده ی قندی، رنگ و ماده ی معطر اضافه شده است.
7- دادن وقت كافی در زمان صرف غذا بسیار مهم است و باید از شتاب و عجله درهنگام غذاخوردن پرهیز كرد.
8- باید بی علاقگی كودك را نسبت به یك ماده ی غذایی پذیرفت و یك ماده ی خوراكی دیگر را جایگزین كرد.
9- غذا خوردن در یك ساعت معین می تواند سبب تحریك اشتهای كودك شود.
10- خستگی كودك مهم ترین عامل از بین بردن اشتهای اوست. بهتر است بعد از استراحت به كودك غذا داده شود.
11-
كودك در یك محیط آرام بهتر غذا می خورد. مشاجره، بلند كردن صدای رادیو و
تلویزیون، وهمچنین رفت و آمد زیاد حواس كودك را پرت می كند و تمایل او به
غذا خوردن كم می شود.
12- دادن غذای یكنواخت و تكراری سبب بیزاری كودك
می شود. حتی اگر غذایی كه مورد علاقه ی كودك است، پشت سرهم و تكراری به
كودك داده شود، از خوردن آن امتناع خواهد كرد.
13- هنگامی كه رفتار كودك
غلط است باید عكس العمل ثابتی نشان داد، مثلاً اگر بشقاب یا قاشق یا غذا
را پرت كرد، نباید گاهی اوقات خندید و گاهی تنبیه كرد، بلكه باید رفتاری را
در پیش گرفت كه كودك احساس كند، كارخوبی انجام نداده است.
14- نخوردن برخی از غذاها ممكن است به علت تقلید كودك از اطرافیانش باشد.
پزشک آنلاین