کد خبر: ۱۵۸۶۱۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۶ - 2017July 11
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی
علی اکبر عیوضی افزود: در حال حاضر صندوق تامین اجتماعی به دلیل مشکلات نقدینگی نتوانسته همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان را اجرا کند و اگر دولت بدهی های خود را به صندوقهای بازنشستگی پرداخت نکند دود آن به چشم بازنشستگان می رود و یکی از وعده های دولت که بحث همسان سازی حقوقشان بود روی زمین می ماند.
شفاآنلاین>اجتماعی>عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی گفت: بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به 130 هزار میلیارد تومان رسیده است و هنوز دولت مبلغی از بدهی خود به صندق تامین اجتماعی را که قرار است در طول برنامه ششم توسعه کل آن تسویه شود اغازنکرده است.

به گزارش شفاآنلاین،علی اکبر عیوضی افزود: در حال حاضر صندوق تامین اجتماعی به دلیل مشکلات نقدینگی نتوانسته همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان را اجرا کند و اگر دولت بدهی های خود را به صندوقهای بازنشستگی پرداخت نکند دود آن به چشم بازنشستگان می رود و یکی از وعده های دولت که بحث همسان سازی حقوقشان بود روی زمین می ماند.

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: بر اساس برنامه ششم توسعه قرار شده است که دولت در طی این سالها 120 هزار میلیارد تومان بدهی خود به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی را پرداخت کند اما هنوز پرداختی از سهم سال 96 آغاز نشده است و با توجه به اضافه شدن تعهدات این بدهی به 130 هزار میلیاد تومان رسیده است.

وی تعداد مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی را 3 میلیون نفر ذکر کرد و گفت: وضعیت صندوقهای بازنشستگی به خصوص تامین اجتماعی بستگی به ایجاد کار و اشتغال در کشور دارد، چرا که اصل درآمد تامین اجتماعی از محل حق بیمه هاست، اما متاسفانه با وضعیت موجود اقتصادی کشور برخی شرکت ها تعطیل می شود و ایجاد مشاغل جدید دشوار است، بنابراین وضعیت صندوقهای تامین اجتماعی زمانی بهتر می شود که تعداد بیمه پردازان بیشتر و ورودی و خروجی افراد به تعادل برسد.

عیوضی اظهار داشت : بر اساس استاندارد ها به ازاء هر 5 نفری که شاغل می شوند یک نفر باید بازنشسته(Retired) شود و اگر این تعادل برهم بخورد و تعداد خروجی ها افزایش یابد سازمان تامین اجتماعی به مشکل بر می خورد. هم اکنون سازمان تامین اجتماعی در یک نقطه سر به سری قرار دارد بنابراین باید سعی کرد که اشتغال بیشتری در کشور ایجاد شود.

وی در ادامه به 42 میلیون جمعیت شاغل و مستمری بگیر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی با احتساب خانوارهایشان اشاره کرد و خاطر نشان : اگر این سازمان دچار بحران شود دیگر تنها بحران این صندوق به حسابن نمی اید بلکه می تواند در نظام کشور بحران ایجاد کند، بنابراین باید بدهی های این سازمان پرداخت شده و از دخالت ها در مدیریت این سازمان پرهیز شود.

عیوضی گفت :صندوق تامین اجتماعی یک صندوق عریض و طویلی است که غیر دولتی است ولی دولت درآن دخالت می کند ، درواقع بیمه پردازها بیمه هایشان از حقوق هایشان کسر و واریز می شود و هیات مدیره سرمایه گذاری ، آینده نگری و مدیریت می کند وحقوق و غرامت پرداخت می کند و همه اینها توسط صندوق صورت می گیرد و ارتباطی با دولت ندارد.

وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی از ابتدا تاکنون یک ریال هم از بودجه دولتی استفاده نکرده و یک ریال از سرانه درمان دولتی برداشت نکرده است گفت: این سازمان خصوصی است و تاکنون توانسته خودش رو خوب اداره و سرمایه گذاری کند.

عیوضی مشکلات ایجاد شده را ناشی از بدهی های دولت به این سازمان دانست و گفت: البته همه این بدهی ها ( 120 هزار میلیارد تومان ) متوجه این دولت نیست و از دولت های گذشته نیز بر جای مانده است ، اما نیمی از آن به دولت یازدهم باز می گردد . ‌به گفته وی این بدهی ها اینگونه ایجاد شده که دولت برای حمایت از برخی اقشار بخشی از سهم بیمه پرداختی آنان را متقبل شده است مثلا گفته گروه خبازان از30 درصد بیمه 10 درصد را پرداخته و باقی را دولت می پردازد یا مثلا برای کارگران ساختمانی ، راننده ها نیز چنین پوشش هایی را درنظرگرفته که این تعهد باعث ایجاد بدهی برای دولت شده است که باید به آن عمل کند.جام جم آنلاین

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: