کد خبر: ۱۵۶۳۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۷ - ۰۲ تير ۱۳۹۶ - 2017June 23
ميل به تجردگرايى، تغيير رژيم غذايى و استعمال سيگار سه مشخصه زندگى مدرن و امروزى زن ها است که آخرى سهم بسزايى در به خطر انداختن سلامت آنها خواهد داشت.
شفا آنلاین:گسترش حضور زنان در اجتماع پيامدهاى بسيارى داشته که افزايش مصرف سيگار يکى از ناگوارترين آنها است.

به گزارش شفا آنلاین: برخلاف تصور همگان سيگار بيش از آنکه سلامت مردان را به خطر اندازد، زنان را دچار آسيب هاى متعدد جسمى و روانى مى کند.براساس اعلام سازمان بهداشت جهانى<the World Health Organization> تعداد زنان سيگارى در ۲۰سال اخير ۶۰درصد افزايش يافته و آمار زنانى که روزانه بيش از يک پاکت سيگار مى کشند، سه برابر شده است.به نوعى مى توان گفت زنان با افزايش حضور خود در اجتماع و مشاغل مختلف عادت هاى ناشى از آن را نيز افزايش داده اند.

ميل به تجردگرايى، تغيير رژيم غذايى و استعمال سيگار سه مشخصه زندگى مدرن و امروزى زن ها است که آخرى سهم بسزايى در به خطر انداختن سلامت آنها خواهد داشت.گرچه بارها و بارها از تاثيرات مخرب سيگار بر بدن صحبت شده است ولى يادآورى مجدد اين مسئله که زنان بيش از مردان در معرض آسيب قرار دارند، آن هم در جوامعى که کمتر کسى به وضعيت بهداشتى و روانى زن ها توجه مى کند، از اهميت فراوانى برخوردار است.

در سنين ۶۰ تا ۸۰سالگى بيشترين سرطان تهديدکننده زنان سيگارى سرطان ريه است که برخلاف معمول که تصور مى شد، بيشترين علت مرگ در مردان است، زنان را گرفتار مى سازد.سرطان هاى ديگر نظير سرطان پستان در مقام هاى بعدى قرار دارد. گرچه نقش سرطان رحم در کاهش طول عمر زنان سيگارى را نمى توان ناديده گرفت.

سيگار مهمترين عامل تکثير ويروس Papova ويروس به وجودآورنده سرطان رحم به شمار مى رود. لذا زنان سيگارى بيشترين ميزان ابتلا به اين بيمارى را دارند. ضمن آنکه سيگار با کاهش عملکرد قرص هاى پيشگيرى از باردارى حاوى استروژن احتمال بروز سرطان آندومتر را ۱۰برابر افزايش مى دهد.

سکته نيز بيشتر از آنچه در مردان ديده شود، زنان را مورد تهاجم قرار مى دهد. زنانى که روزانه يک پاکت سيگار مى کشند، در مقايسه با زنان غيرسيگارى ۵ سال و دوماه زودتر دچار سکته قلبى مى شوند. علاوه بر اينکه خطر سکته مغزى در آنهايى که بيش از ۲۵ نخ سيگار در روز استعمال مى کنند را دوبرابر افزايش مى دهد.

يائسگى پديده اى که در اثر توقف قاعدگى و قطع ترشح هورمون استروژن در زنان رخ مى دهد، در سيگارى ها تقريباً دو تا پنج سال زودتر اتفاق مى افتد که اين خود باعث بروز عوارض زودهنگام يائسگى مى شود. قرص هاى پيشگيرى نيز که نقش موثرى در برطرف کردن تظاهرات آزاردهنده يائسگى نظير گرگرفتگى و خشکى مهبل ايفا مى کند، در زنان سيگارى هيچ گونه تاثيرى از خود به جاى نمى گذارد، علاوه بر اينکه خود باعث بروز کلسترول بالا و پرفشارى خون و افزايش خطر بيمارى هاى قلبى تا ۴۰برابر مى شود.

از ديگر تاثيرات سيگار بر کاهش ترشح هورمون زنانه استروژن مى توان به استئوپروز زودرس اشاره کرد. زنان سيگارى به دليل يائسگى زودرس خيلى زودتر از همسالان غيرسيگارى خود در معرض ابتلا به پوکى استخوان و شکستگى ناشى از آن قرار دارند.آنفيزم، نارسايى مزمن ريوى، برونشيت، سرطان حنجره، دهان، مثانه، کليه، ناتوانى ادرار و بروز چين و چروک پوست از ديگر تاثيرات تخريب کننده سيگار به شمار مى روند.

در دوران حاملگى نيز به لحاظ آسيبى که به جنين وارد مى کند بيش از ساير زمان ها خطرساز است. ۴۰درصد حاملگى ها در زنان سيگارى به باردارى خارج از رحم منتهى مى شود. قدرت باردارى در زنان سيگارى که بيشتر از ۳۰سال سن دارند، ۷۵ درصد کاهش مى يابد.مرگ ناگهانى جنين در مادرانى که روزانه يک پاکت سيگار مى کشند، هفت برابر بيشتر از ديگران اتفاق مى افتد.تولد نوزادى با هوش پايين، وزن کم و ناهنجارى هاى مادرزادى و يا سقط جنين از ديگرعوارض استعمال سيگار در باردارى به شمار مى آيند.

علاوه بر آسيب هاى جسمى، ناهنجارى هاى روانى متفاوتى نيز هستند که به دنبال سيگار بروز مى کند. کاهش ميل جنسى که در اغلب موارد باعث طلاق و از هم پاشيدگى خانواده مى شود، مهمترين عامل روانى ناشى از استعمال سيگار است.

تاثير تنباکو بر کاهش قوه جنسى به حدى است که در قرن ۱۶ از آن براى کاهش ميل جنسى نوآموزان کليساى کاتوليک استفاده مى کردند. اما به دليل تغييرات هورمونى ويژه اى که سيگار در زنان ايجاد مى کند، کاهش ميل جنسى در زنان بيشتر از مردان ديده مى شود.

بر طبق آمارهاى موجود بيشترين ميزان سردمزاجى در زندگى هاى زناشويى ناموفق متعلق به زنان سيگارى است.با تمامى اينها براى قطع مصرف سيگار هيچ گاه دير نيست، گرچه صحبت از ترک سيگار به مراتب ساده تر از اجرا کردن است، آن هم در ميان افرادى که استعمال سيگار تنها برايشان يک امر عادى بدون هيچ گونه آرامش اوليه است.اما خوشبختانه همان طور که با هر سيگارى که دود مى شود خطر بيمارى هاى فوق افزايش مى يابد، با هر نخ سيگارى که در پاکت باقى بماند اين خطر فروکش مى کند.

ضمن اينکه به چاقى نيز نبايد فکر کرد. برخلاف نظر برخى خانم ها که اعتقاد دارند قطع سيگار باعث افزايش وزن مى شود، بايد گفت برخوردارى از يک رژيم غذايى سالم و کارآمد نه تنها باعث چاقى نمى شود که تاثيرات منفى سيگار در بدن را هم از بين مى برد.

پزشک آنلاین

دکتر اکرم صالحی [ طب سنتی ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: