به گزارش شفا آنلاین:، بیشتر افراد با نوع منطقه ای تعریق مواجهند که کف دست و پا و زیر بغل آن ها خیلی عرق می کند. افرادی که دارای مشاغلی مانند نقاشی، برق کاری، مهندسی و افرادی که با قلم و کاغذ سر و کار دارند، مستعد عرق کف دست هستند. عرق کردن کف دست و کف پا می تواند
همراه با عرق زیر بغل باشد ولی در بیشتر موارد عرق زیر بغل به تنهایی دیده می شود و معمولا ارثی و ژنتیکی می باشد. علل عرق کردن زیاد مرکز تنظیم حرارت در بدن هر فرد نسبت به فرد دیگری فرق می کند به همین علت با افزایش درجه حرارت خون هیپوتالاموس با گشاد کردن عروق و همچنین تعریق باعث خنک شدن بدن می شود.
ولی در شرایط خاص مانند بیماری های عفونی و تب ، ورزش های زیاد ، هوای گرم ، پرکاری غده تیروئید، آکرومگالی، دیابت، لنفوم، بارداری و یائسگی، بدن دچار عرق کردن زیاد می شود عرق کردن زیاد کل بدن می تواند به علت بیماری باشد و در صورت تعریق زیاد کل بدن باید دلیل بیماری را پیدا کرد و درمان بیماری آغاز کرد تا عرق کردن زیاد کاهش یابد.
مهمترین علل عرق کردن زیاد کل بدن به علت بیماری هایی مانند آکرومگالی، دیابت و سرطان غدد لنفاوی است. در صورت بروز چنین بیماری هایی اولین کار مراجعه به پزشک است. عرق کردن زیاد به دلیل هیجانات معمولا در کف دست و پا و زیر بغل است و ممکن است در صورت گرمای هوا شدت یابد.
دلیل زیاد عرق کردن 1- گرما و رطوبت هوا هنگامی که هوا گرم باشد، غدد عرق شروع به فعالیت می کنند و عرق ترشح می کنند. عرق کردن، روش طبیعی بدن برای خنک کردن خود است. وقتی عرق از سطح پوست تبخیر شود، گرمای بدن را می گیرد. ولی هنگامی که هوا مرطوب است،
شما احساس گرمای بیشتری می کنید، زیرا در هوای مرطوب عرق از روی پوست تبخیر نمی شود. 2- عصبانی شدن هنگامی که عصبانی هستید، هورمون های استرس زا آزاد می شوند که موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون می شوند و دمای بدن را بالا می برند که موجب عرق کردن می شود.
عصبانی شدن در برخی مواقع طبیعی است، اما وقتی که همیشه و به طور منظم عصبانی شوید، می تواند نشانه ای از مشکل باشد. 3- ورزش کردن عرق کردن در اثر ورزش خوب است. هنگامی که عرق می کنید، مقدار مایعات بدن کم می شود. پس در این مواقع و به خصوص در هوای گرم، بهتر است آب و مایعات بنوشید. به یاد داشته باشید که قبل،
حین و بعد از ورزش کردن به مقدار نیاز آب و مایعات بنوشید تا دچار کم آبی بدن نشوید. این روش باعث می شود که دمای بدن تغییر محسوسی نکند و ورزش را خوب انجام دهید. 4- تحت استرس و فشار عصبی بودن استرس، عصبانیت و خجالت می تواند دلیلی برای عرق کردن باشد. فشار روحی باعث فعالیت غدد عرق در کف دست ها و پاها می شود. به این دلیل است که هنگام عصبی بودن، دست ها می لرزند.