شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محل های غیر مجاز و دستفروشان خودداری شود.
شفا آنلاین>تغذیه>مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص با تأکید بر اینکه مردم
زولبیا و بامیه را تنها از مراکز مجاز خریداری کنند، گفت: هموطنان
میتوانند تخلفات بهداشتی را به سامانه 190 گزارش دهند.
به گزارش شفا آنلاین،سید رضا غلامی، مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص، با تأکید
بر این که از خرید محصولات روباز که در فضای معمولی نگهداری می شوند، باید
خودداری کرد، ادامه داد: شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز
خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محل های غیر مجاز و دستفروشان
خودداری شود.
مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و
ایام خاص تاکید کرد: خرید شیرینی های سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبه
های مشخص و دارای مهر استاندارد و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت(Ministry of Health) باشد.
غلامی
با بیان اینکه در هنگام خرید توجه شود که متصدیان یا شاغلین مراکز عرضه
غذا بهداشت فردی را رعایت کنند، خاطرنشان کرد: آش و حلیم و مواد غذایی
مشابه از محل های مجاز و شناخته شده، خرید و تهیه شود و توزیع این مواد
غذایی در ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی باشد.
وی گفت: نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و یا ظروف یکبار مصرف نازک و رنگ روشن باشد.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص درخصوص نگهداری غذا نیز گفت:
غذای پخته شده و آماده مصرف در فضای آشپزخانه بیشتر از دو ساعت نگهداری
نشود و در سریع ترین زمان ممکن مصرف شود.
ضمنا در
تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و مواد غذایی
مشابه به سالم بودن بسته، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و
انقضا توجه شود.
غلامی افزود: افرادی که غذای
سحری را هنگام افطار یا شام تهیه می کنند، در صورت پخت روی شمعک گاز و یا
سماور نگهداری کنند تا هنگام مصرف در سحر سرد نباشد.
وی
تصریح کرد: در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعده های غذایی نسبت به
سالم سازی آن توجه شود. شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی(Disinfection) با مواد
گندزدای مجاز و شستشوی نهایی ضروری است.
این مقام
مسئول تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و
تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط،
نگهداری و فروش مواد غذایی غیر بهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه، از
طریق سامانه شکایات مردمی 190 وزارت بهداشت را مطلع کنند.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص در توصیه های بهداشتی در ماه
مبارک رمضان به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ
مواد غذایی، توصیه کرد همکاری با مامورین و بازرسین بهداشت محیط را در
اولویت قرار دهند.
غلامی گفت: رعایت بهداشت فردی
به ویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی، رعایت نظافت و بهداشت محل کار
خود، به ویژه محل و کارگاه های تهیه و طبخ شیرینی های سنتی، زولبیا بامیه و
آش و حلیم و سایر مواد غذایی الزامی است.
وی
ادامه داد: مواد غذایی پخته شده از جمله آش و حلیم روی شعله پایین گاز
نگهداری شود و یا درصورت نگهداری در فر، حرارت غذا از بین نرفته باشد.
این
مقام مسئول تاکید کرد: فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه توجه کنند که
جهت توزیع و فروش این مواد از جعبه های مقوایی و یا بسته های بهداشتی
دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و دارو استفاده کنند. همچنین
فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه از نگهداری این مواد به صورت روباز
و در خارج از ویترین خود داری کرده و هنگام بسته بندی از انبرک و یا دستکش
یکبار مصرف استفاده کنند.
مسئول مدیریت بهداشت
محیط مناسبت ها و ایام خاص درخصوص تهیه شیرینیجات نیز گفت: تهیه کنندگان
شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از روغن های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده
کرده و از چند بار مصرف نمودن روغن خودداری کنند.
غلامی،
به هیات های امنای مساجد و محل های برقرای افطاری و سحری توصیه کرد: برای
این محافل مواد غذایی سالم و بهداشتی تهیه شده و در صورت طبخ در محل،
بهداشت فردی خدمه ها در هنگام تهیه و طبخ رعایت شود.
وی
گفت: مواد غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه و یا صحن مساجد در مدت طولانی
نگهداری نشود و ترجیحا در کمتر از دو ساعت توزیع و مصرف شود.
وی
بر توزیع غذای پخته شده به صورت گرم در مساجد تاکید کرده و افزود: غذای
گرم در ظروف مناسب و تمیز توزیع شده و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف
ترجیحا از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا آلومینیومی استفاده و از ظروف و لیوان
یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.
مسئول مدیریت
بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص گفت: در هنگام توزیع غذا خادمین از راه
رفتن روی سفره خود داری کرده و نظافت و بهداشت صحن مساجد و محل های برگزاری
مراسم رعایت شود.
وی بر رعایت نظافت و بهداشت
سرویس های بهداشتی و وضو خانه و استفاده از سیستم لوله کشی و یا جعبه های
مایع دستشویی در این محل ها تاکید کرد و گفت: باید دقت شود که دخانیات توسط
مراجعین در مساجد و محل های برگزاری مراسم استعمال نشود.
این مقام مسئول در پایان به خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری و یا سحری توصیه کرد؛ بهداشت فردی را رعایت کنند.