کد خبر: ۱۵۰۳۹۸
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 01
سیگار کشیدن در دوران بارداری حتی می‌تواند سلامت نوه‌های این افراد، به ویژه خطر ابتلا به اوتیسم را تحت تاثیر قرار دهد.
شفا آنلاین:وقتی که یک زن تصمیم به ترک سیگار در دوران بارداری <Quitting smoking during pregnancy>خود می‌گیرد، احتمالا آثار بالقوه آن را بر کودک خود در ذهن دارد. اما یک مطالعه جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که سیگار کشیدن در دوران بارداری حتی می‌تواند سلامت نوه‌های این افراد، به ویژه خطر ابتلا به اوتیسم را تحت تاثیر قرار دهد.


به گزارش شفا آنلاین:به گفته ژان گولدینگ از دانشگاه بریستول، در حال حاضر می‌دانیم که حفاظت از یک کودک دربرابر دود دخانیات، یکی از بهترین کار‌هایی است که یک زن می‌تواند برای سلامت کودک خود در زندگی انجام دهد. اکنون به این نتیجه رسیده‌ایم که نکشیدن سیگار در طول بارداری می‌تواند باعث شروع بهتر در روند زندگی نوه آینده آنها نیز بشود.
آلیسیا هالادی، یکی از روسای بنیاد علوم اوتیسم معتقد است، زمانی که یک زن در حین بارداری سیگار می‌کشد، این موضوع می‌تواند بر تشکیل تخمک‌های جنین دختر در رحم مادر تاثیر بگذارد. این امر به نوبه خود ممکن است باعث افزایش احتمال ابتلا به اوتیسم در کودکان دختر وی شود. در مطالعه جدید، محققان اطلاعات بیش از 14500 کودک متولد شده درانگلستان در طول دهه 1990 میلادی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
این مطالعه نشان داد احتمال ابتلا به اوتیسم در کسانی که مادربزرگ مادری آنها در طول مدت بارداری سیگار می‌کشیده است؛ 53 درصد بیشتر است.
این یافته‌ها همچنین نشان داد دخترانی که مادربزرگ مادری آنها در طول مدت بارداری سیگار می‌کشیده است، با احتمال 67 درصد بیشتر به صفات مرتبط با اوتیسم که شامل علائمی مانند مهارت‌های ارتباطی اجتماعی ضعیف و رفتارهای تکراری مبتلا می‌شوند.
قرار گرفتن در معرض دود سیگار در رحم مادر، می‌تواند بر تخمک‌های در حال رشد دختر تاثیر بگذارد و باعث تغییراتی شود که در نهایت ممکن است رشد و نمو کودکان وی را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، تحقیقات بیشتر برای تعیین تغییرات مولکولی ممکن و بررسی ارتباط مشابه در سایر گروه‌ها مورد‌نیاز است.
دلایل زیادی مبنی بر عدم مصرف سیگار در افراد وجود دارد. این مطالعه دلایل بیشتری را فراهم می‌کند: زنانی که در دوران بارداری سیگار می‌کشند، نوه‌های دختری خود را در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم قرار می‌دهند.
اگرچه به نظر می‌رسد قرار گرفتن یک زن در معرض دود سیگار، با ابتلا به اختلال طیف اوتیسم در نوادگانش طی دهه‌های بعدی ارتباط دارد. زنانی که سیگار می‌کشند و یا قبل تولد خود در معرض دود سیگار قرار گرفته‌اند خطر داشتن فرزند مبتلا به طیف اختلال اوتیسم هنوز هم بسیار کم است.
از آنجایی که ارزیابی رفتارهای چندین نسل از فرزندان به نوبه خود مشکل است، تحقیقات در این زمینه در مدل‌های حیوانی انجام شده است.
اختلال طیف اوتیسم، یک نفر از هر 68 کودک را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده است. احتمال ابتلا به اوتیسم در پسران بسیار بیشتر از دختران است. سپید
منبع: HealthDay
برچسب ها: سیگار ، بارداری ، اوتیسم
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: