کد خبر: ۱۴۵۷۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲:۳۰ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 17
اکثراً بسیاری از افرادی که به علت بیماری در جامعه فوت می‌کنند، سالمند هستند و بر اثر کهولت سن جان خود را از دست می‌دهند.
مبحث سیستم بهبود کیفیت یک بحث کلی است و به تروما محدود نمی‌شود. اما این مبحث در قرن پیش توسط یک پزشک ایتالیایی، وارد پزشکی شد. دیدگاه در بخش پزشکی به این صورت است که اگر سیستم ارتقا پیدا کند، افراد سازمان هم ارتقا پیدا می‌کنند.

 در کل چندین عامل وجود دارد که در بخش بهبود کیفیت باید به آنها توجه داشت. از این موراد می‌توان به بررسی رفتارهای غیرشخصی افراد در سیستم توجه داشت، انگیزه‌های فردی، نظارت و جمع‌آوری اطلاعات، تحقیقات و پژوهش‌ها و در نهایت برنامه‌ریزی برای اصلاح سیستم اشاره کرد. در تروما این بهبود کیفیت ارزش چند برابری دارد. اکثراً بسیاری از افرادی که به علت بیماری در جامعه فوت می‌کنند، سالمند هستند و بر اثر کهولت سن جان خود را از دست می‌دهند. اما بیشترین علم مرگ و میر در افرادی که در سنین فعالیت برای خود و جامعه هستند را قشر جوان‌تر تشکیل می‌دهد. برای نجات جان این افراد حتماً باید سیستم رسیدگی به بیماران به بهترین شکل خود عمل کند. آماری وجود دارد که می‌گوید اگر فردی بر اثر تروما جان خود را از دست دهد، به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر روی تقریباً 750 نفر تاثیر خواهد گذاشت.

 این تاثیر می‌تواند عاطفی، اجتماعی و اقتصادی باشد. از سوی دیگر منطقه خاورمیانه بیشترین میزان بیماران تروما را دارد و به همین دلیل این بخش درمانی باید بهترین سیستم کیفی خود را داشته باشد. برنامه‌ای که وزارت بهداشت از دو یا سه سال پیش با همکاری سازمان جهانی بهداشت شروع کرد، این بود که کارگاه‌هایی در مراکز دانشگاهی برگزار کند تا به این مسئله بررسی شود که چطور می‌توان با توجه به شرایط بومی سیستم رسیدگی به بیماران تروما را ارتقا داد. این بحث برای بهبود کیفیت تمام ابعاد و مراحل تروما را در برمی‌گیرد.

 برای مثال، از بخش پیش‌بیمارستانی شروع می‌شود و به اورژانس و اتاق عمل و حتی تا زمان ترخیص بیمار را شامل می‌شود. اما پنج اصلی که گفته شد در هر مرحله از بررسی این بخش‌ها قابل استفاده است. به صورت کلی سیستم بهبود کیفیت سه بخش دارد: ساختار، فرآیند و ستاده. در بخش تروما ساختار می‌تواند اجزای اصلی سیستم باشند، مانند تجهیزات پزشکی و پرسنل کاری. فرآیندها نیز روندی که بیمار توسط ساختار به پیش برده می‌شود تا به مرحله ستاده یعنی درمان کامل برسد. ما باید هر سه این مرحله را بررسی کنیم و برای تمامی مشکلات و مسائلی که بر سر راه این سه هستند راه حلی پیدا کنیم. تمام این مسائل با اهداف مشخص می‌شوند. در این روند، ما با در نظر گرفتن هدف مورد نظر، همه موارد را بررسی می‌کنیم تا شرایط موجود را به شرایط ایده‌آل تبدیل کنیم.سپید
رضا عزیزخانی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: