کد خبر: ۱۴۴۶۶۴
تاریخ انتشار: ۰۲:۳۰ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 08
قاضی معروفی که سال‌ها به‌عنوان رئیس دادگاه‌ کیفری در تهران به هزاران پرونده قتل و جنایت رسیدگی کرده است، می‌گوید: «هرچند برای حدود 4 هزار پرونده حکم به قصاص و اعدام متهمان داده‌ام، اما اعدام را چاره‌ساز نمی‌دانم.» نورالله عزیز‌محمدی، قاضی بازنشسته برای همه خبرنگاران حوادث روزنامه‌ها چهره‌ای شناخته‌شده است.
شفا آنلاین:در دوران قضاوت <During the judgment>او در دادگاه‌های کیفری استان تهران، حدود 4 هزار و 500 محاکمه قتل انجام داده و باوجود صدور حدود چهار هزار حکم قصاص می‌گوید: «به‌ناچار زمانی که در دادگاه‌ها بر مسند دادرسی نشسته‌ام و در مقابل حقوق دیگران قرارگرفته‌ام ملزم به صدور چنین رایی شده‌ام. از زمانی که کار قضاوت را آغاز کردم فکرم این بود که عمق مسائل را کشف کنم.

به گزارش شفا آنلاین:این قاضی بازنشسته معتقد است در پیشگیری از جرم باید کارهای اساسی انجام دهیم؛ «من به این نتیجه رسیده‌ام که در وهله اول باید زمینه ارتکاب جرم از بین برود.»


او به پرونده امید برک، قاتل سریالی زنان اشاره کرد و ادامه داد: «در جلسه دادگاه از او پرسیدم انگیزه‌ات از قتل 10 زن چه بود؟ جواب داد که این جنایت‌ها از زمانی شروع شد که وقتی در آژانس کار می‌کردم سهمیه ‌بنزینم نصف شد و کارم را به‌ناچار از دست دادم. بنابراین انگیزه‌های مالی یکی از بزرگ‌ترین انگیزه‌ها در پرونده‌های مربوط به قتل است.»
عزیز‌محمدی گفت: «پدرم هشت سال پیش توسط پسر 17 ساله‌ای که معتاد بود، کشته شد. در بررسی‌ها پی بردم پدر و مادر این جوان از هم جداشده بودند که هرکدام دوباره ازدواج کردند درحالی‌که اختلاف شدیدی بین فرزندان حاصل از ازدواج دومشان وجود داشت. قاتل پدرم قربانی جامعه بود و من او را مجرم نمی‌دانستم. با توجه به چنین پیشینه‌ای از او شکایتی نکردم و این جوان را بخشیدم. هرچند خانواده‌ام در جلسه دادگاه ابتدا درخواست قصاص کردند اما بعد با تاسی از من از قاتل گذشت کردند.» قاضی عزیز محمدی، وکیل مدافع خانواده ستایش قریشی، دختربچه افغانی که اوایل امسال در ورامین کشته شد، درباره حکم قصاص و اعدام قاتل این دختربچه هم گفت: «در جلسه دادگاه نظری دراین‌باره ندادم.» این قاضی که در نشست بازخوانی جنبه‌های جرم‌شناسی و روان‌پزشکی پرونده قتل ستایش قریشی سخن می‌گفت، به‌ضرورت پیشگیری از وقوع جرم در زمینه کاهش جرائم اشاره کرد و یادآور شد در محاکمه قاتل ستایش فقط در رابطه با اثبات جرم و دلایل پرونده صحبت کردم و سخنی درباره قصاص نگفتم.
قاضی ‌ابراهیم اسلامی در ادامه نشست بازخوانی جنبه‌های جرم‌شناسی و روان‌پزشکی پرونده قتل ستایش قریشی بابیان جزئیاتی از پرونده این جنایت تکان‌دهنده، ادامه داد: «قاتل ستایش در محل زندگی‌اش به فرهنگ معروف بود. در بررسی‌ها مشخص شد او عاشق دختری شده اما آن دختر او را تنها گذاشته بود.» اسلامی که یکی از قضات صادرکننده رای حکم پرونده ستایش است، گفت: «قاتل ستایش بنا بر اظهاراتش در سه چهار سال گذشته هر روز مشروب می‌خورد و در محل زندگی آن‌ها امکان دسترسی به مشروبات الکلی فراهم بود. او چند روز قبل از قتل ستایش مصرف مشروبات الکلی و سیگار را بیشتر کرده بود.»

به گفته او، این پسر جوان در یک طبقه از خانه‌ای دو طبقه به‌صورت مستقل و تنها زندگی می‌کرد. روز حادثه خواهرزاده قاتل، با ستایش در حیاط سرگرم بازی بودند و زمانی که ستایش تنها شده بود امیرحسین (قاتل) ستایش را به بهانه‌ای به محل زندگی‌اش (طبقه دوم) برده بود. بعد هم به بهانه‌ای به ستایش تجاوز کرده و پس از آن زمانی که صدای باز شدن در و‌ مادر ستایش را شنیده بود هاج و واج مانده بود.

اسلامی بابیان اینکه قاتل ستایش در دادگاه رابطه جنسی را کتمان کرد، گفت: «قاتل ستایش بعد از قتل سیگار کشیده و شروع به پیامک زدن کرده بود. آن شب او در کنار جسد ستایش خوابیده و فردای آن روز با دوستش مشورت کرده بود. او پس از مشورت مقداری اسید برای سوزاندن جسد تهیه‌کرده‌ اما آن مقدار اسید کافی نبود. به همین خاطر دوباره اسید تهیه‌کرده اما این بار هم جسد نسوخته بود که بار آخر قاتل با تهیه الکل جسد را سوزانده بود. او پس‌ازاین اتفاق اسفند دود کرده و شب دوم را هم همراه با بقایای جسد ستایش سپری کرده بود.»

او با اشاره به هوش بالای عامل این جنایت، ادامه داد: «روز سوم پس از حادثه، امیرحسین دچار عذاب وجدان شده و با بستگانش مشورت کرده بود، او پس از صحبت با پدرش و امام جماعت محل اقرار به گناه کرده و دستگیرشده بود. در تست‌هایی که از امیرحسین گرفته‌شده میانگین هوشش بین 102 تا 105 بود.»

قاضی اسلامی با تشریح اظهارات قاتل ستایش در دادگاه گفت: «قاتل ستایش در جلسه دادگاه سناریوی خود را عوض و سیاست دفاعی اتخاذ کرد. در جلسه دادگاه باید احراز می‌شد که قاتل ستایش ماهیت قتل را درک کرده و پس‌ازآن اقدام به قتل کرده یا خیر. او در کمال رشد عقلی قرار داشت و می‌دانست ماهیت جرم و حکمش چیست.

 امیرحسین در جلسه دادگاه گفت می‌دانستم قتل چیست و مجازاتش چه است.» قاضی دادگاه کیفری یک استان تهران ادامه داد: «در این پرونده فضای مجازی را به‌شدت رصد و جست‌وجو کردم، اعتقاد دارم قاتل ستایش، خود یک بزه‌ دیده است. مادر ستایش در جلسه دادگاه چند بار بی‌حال شد و هنگام صدور رای با همکاران قضایی دچار اختلاف شدیم. یکی از قضات استدلالش بر این بود که با توجه به کودک بودن قاتل ستایش، او نباید اعدام شود. در جلسه دادگاه با توجه به اقرار قاتل ستایش رای صادر کردیم اما درباره تجاوز به عنف با توجه به علم قاضی رای صادر شد.»
ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: